Follow @chemedya

1 Ocak 2010 Cuma

Kurallar Sadece Fenerbahçe'ye mi Uygulanır?


Aslında bu konuda birşeyler karalamayı düşünüyordum 2 gündür ancak pek zaman bulamadım açıkçası. Ancak T(i)rajik blog'u benden önce davranıp harika bir yazı yazmış. Bende kendimce birşeyler karalayayım fikirlerimi ileteyim sizlere.

Geçen yaz Mehmet Topuz transferinde Türk medyası orta yolu bulmaya çalışıyordu Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında. Oysa Fenerbahçe işin kurallarına uygun bir biçimde davranmış ve Kayserispor'dan izinsiz olarak Mehmet Topuz ile görüşmemişti. Hatta Mehmet Topuz menajeri aracılığıyla Aziz Yıldırım'ı aramış ancak kendisiyle değil kulübüyle görüşüleceği söylenerek bu talep kabul görmemişti. Beşiktaş ise Kayserispor ile anlaşmadan Mehmet Topuz'u bilinmeyen bir otele götürmüş ve Kayserispor'u kendisiyle anlaşmaya zorlamaya çalışmıştı.

Oysa kurallara göre Mehmet Topuz'u değil kaçırmak ve saklamak kulübünden izinsiz görüşmek bile ağır cezaları gerektiriyordu. Fifa bu tür durumlarda çok hassas ve kulüplere 2 yıla varan transfer yasağı getirilmesini istiyor. Geçen sene Kayserispor'un haklı isyanını duyan olmadı. Federasyon hukuk kurulu maalesef ki İlhan Helvacı başkanlığında çok ama çok taraflı ve başarısız bir yönetim sergiliyor. İlhan Helvacı eğer Mehmet Helvacı'nın değil de Murat Özaydınlı'nın kardeşi olsaydı bugün yaptıklarının ardından Türkiye'yi terketmek zorunda kalırdı. Çünkü biliyorsunuz Türkiye'de bir Fenerbahçe'li herhangi bir göreve geldi mi olağan şüpheli haline getirilir.

Mehmet Topuz olayına benzer olayları Galatasaray sürekli rakiplerine yaşatıyor. Geçtiğimiz sezonun devre arasındaki Mehmet Yıldız olayı hala hafızalarımızda. Galatasaray o dönem Sivasla 3 önemli maç oynayacaktı ve Mehmet Yıldız bu maçlar öncesi Galatasaray ile transfer görüşmeleri içindeydi. Bu 3 maç bittiğinde Mehmet Yıldız kafası karışmış ve son derece berbat bir performans sergilemişti. Doğal olarak transferden de vazgeçilmişti(!)

Bu yıl Bursaspor ile Galatasaray ile oynanacak maçtan önce de Sercan ve Volkan'a Galatasaray'ın şok teklifi gelmiş ve bu iki oyuncunun gündeminde yine transfer yer almıştı.

Şimdi ise sıra Ali Turan'da. Kayserispor ligin ikinci devresinde sözleşmeli bir oyuncusunu kullanamayacak muhtemelen. Bunun nedeni aynı zamanda takım kaptanı olan Ali Turan'ın Galatasaray ile anlaşmış olması. Kayserispor cephesi yine kızgın. Federasyona ve medyaya sesini duyurmaya çalışıyor. Galatasaray'ın sözleşmeli oyuncularıyla kendilerinden izinsiz görüştüğünü ve bu nedenle kurallar dahilinde cezalandırılmasını istiyor. Ancak federasyon maalesef Fenerbahçe'ye laf yetiştirme derdinde olduğu için bu feryatları duymuyor. Kuralları uygulamıyor. Ligin şampiyonluk adaylarından olan Kayserispor ikinci devre boyunca önemli bir parçasından yoksun mücadele edecek. Şampiyonluk yarışının belki de kaderi değişecek.

Merak ediyorum. Acaba Kayserispor, Galatasaray'ın oyuncusu Servet'e aynı teklifi yapsa ve ayartsa bugün Türkiye'nin gündeminde bu olay küçük haberlerle mi geçiştirilecekti? Yoksa Kayserispor'un küme düşmeyle dahil sonuçlanacak ayartma cezasıyla karşı karşıya geleceğini mi konuşuyorduk? Bugün Galatasaray medyası kulübün bir parçası ve organı gibi çalışıyor. Görevleri Galatasaray kulübüne fayda sağlamak ve önündeki çakılları greyderleri temizlemek. Ali Turan transferinde de yine işin etik kısmıyla hiç ilgilenmiyorlar. Medyanın bağımsız isimlerinden artık adaletsizlikere karşı isyan bekliyorum.

Bu arada medya Fenerbahçeliymiş(!). Bu lafı duydukça gülümsüyorum.

26 yorum:

Unknown dedi ki...

hocam tam olarak neyi elestirdin anlamadim.verdigin ornekler birbirinden farkli gibi geldi bana.Mehmet Yildiz transferinde galatasaray oncelikle sivasspor ile muhattaba girmedi mi?Yanlissam duzelt.Hani mehmet topuz ile bunun ne gibi bir baglantisi var anlayamadim.Sercan konusunda ise bence ortaligi kizistiran menajeridir surekli futbolcusunun gundemde tutmak icin konusuyor.Ali Turan olayinda ise Yucel Sahin su sekilde konusmus:
"Kayserispor, Galatasaray kulübü ile 125 bin avro ve A-2 takımından bir futbolcu karşılığında anlaşmıştır. Medyada görünenin aksine, asırlık kulübümüz olan Galatasaray, transferde uyulması gereken kanun ve etiğe tamamen uymuştur. Hassasiyetinden dolayı Galatasaray yönetimine teşekkür ederiz." ntvspor un haberine gore.Bakiyoruz Yucel Sahinin aciklamasina gore Galatasaray gerektigi gibi davranmistir.iyi geceler.

Adsız dedi ki...

galatasaray nefretinden gözü dönmüş arkadaşım; sivasspor o maçların 2 sini kazandı birinden beraberlikle ayrıldı.

bu seneki bursaspor maçını da galatasaray kaybetti. madem her şeyi iyi araştırıyorsun rıdvan'ın fenerbahçeye nasıl geldiğini, hangi klübe imza attıktan sonra o imzayı hiçe sayıp fenerbahçeye geldiğini de bir açıkla istersen.

zamanında tarık daşgün alıp kaçırıldığında ne tepki verdiğini merak ediyorum.

fenerbahçeliilerin bir yere geldiğinde şüpheli hala gelmesinin sebebi zamanında yaptıklarından dolayı olabilir mi acaba?

Chemedya dedi ki...

Sevgili Kaan İsmail,
Recep mamur ve Süleyman Hurma tam tersini söylüyor. federasyonu göreve çağırıyorlar.
Aslında biraz empati yaparsak olayı çözebiliriz. Mesela Servet'in sezon sonu sözleşmesi bitecek olsun. Fenerbahçe gitsin ve anlaşsın Servetle.Servet G. Saray yönetimine sezon sonu nasılsa gideceğim beni bırakın cüzi bir paraya dese ne düşünürdünüz? Ya yollamak ve boyun eğmek durumunda kalırdınız ya da Fenerbahçe ile anlaşmış bir oyuncuyu oynatmazdınız. Hoşlanmazdınız yani bu durumdan. Peki aynı şeyi neden Kayserispor'a yapınca Galatasaray normal karşılıyorsunuz? Burada sorun sezon sonu gitmesi değil Ali Turan'ın şu an gidiyorum demesi.
Galatasaray yazılı bir izin almadığı için Kayserispor'dan normalde ceza kuruluna sevk edilmesi gerekir.

Mehmet Yıldız olayında Galatasaray'ın samimi olarak bu oyuncuyu istemediğini düşünüyorum. O maçlar bittikten sonra transferin konusunun birden bire kapanması bana bunu düşündürttü.

@Sevgili Adsız.
Galatasaray nefretinden gözüm dönmedi.Aksine severim Galatasaray'ı. Benim derdim işin etik kısmıyla. Bu blogda Fenerbahçe'yi de en ağır biçimde eleştiririm. Hiç gocunmam.

Geçmişte Fenerbahçe'de oyuncu kaçırıyordu. Ancak Fifa bu konulara artık sınırlama getirdi. Artık kurallara göre böyle şeyler mümkün değil. Fenerbahçe Arda ile Galatasaray'dan izin almadan görüşürse ceza alır. Küme bile düşürülebilir. Bu tarz şeyler şike ile bir tutuluyor. Ben Fenerbahçe geçmişte böyle şeyler yapmadı demediğim için bu eleştirini boşuna yapmışsın. Bu yıl başında Chelsea'de bir transferde etik davranmadığı için transfer yasağı aldı. Birkaç gün önce kaldırıldı bu ceza. Etik olmayan şeyleri eleştirelim ki ileride başımıza geldiğinde şikayet etme hakkımız olsun. Kendi tuttuğumuz takım bile yapsa bunu eleştirmeliyiz. Samimi olmanın 1. şartı budur.

Unknown dedi ki...

yahu galatasaray geçen sene mustafa sarp'la benzer şekilde anlaşmadı mı ? ne bursa2nın ne kimsenin gıkı çıkmadı. mayıs'ta sözlşmesi bitiyordu ve devre aasında sarp'a ön anlaşma izletıldı, bursa'da da aslan gibi sezon sonua kadar oynadı. uefa kuralları çaık. geçen sene olic devre arasıdna söyledi bayern'le anlaştığını. hamburg'da oynamaya, gollerini atmaya devam etti.

galatasaray ali turan'ı bonservisiz almak için kayseri'yle görüşmek zorunda falan değil. 6 aylık zaman dilimi içinde şu an.isterse çatır çatır imzalar ön anlaşmayı. ayrılamk isteyen futbolcuyu kadro dışı bırakan, istenmeyen adam haline getiren de köle tüccarı zihniyetindeki kayserispor yömetimidir. hep aynı tutum.

Unknown dedi ki...

buyrun olic'le iligli 3 ocak'ta çıkan ve bir blogda yer alan haber.

http://forzacotyora.blogspot.com/2009/01/ivica-olici-bayern-mnih-kapt.html

bu kadar tantana kopuyor, kimse sormuyor madem kayseri haklı neden uefa'ya gitmiyorlar diye. gidemezler, çünkü haklı değiller. şikayet edilmesi gereken bir kurum varsa şu an kayserispordur. sözleşme uzatmak istemeyerek başka bir takımda oynak istemektedir ve mevcut takımının şark kurnazı yöneticleri tarafından baskıya maruz kalmaktadır.

benjcev dedi ki...

madem klüplerin fifa kurallarından haberdar olmasını bekliyoruz, o zaman turkcell super ligi'nde bosman kurallarının da işletilmesini bekleriz.

eğer, futbolcunun sözleşmesinin bitimine 6 ay ve daha az kaldıysa, klüp devre dışı bırakılabilir ve sözleşme bitiminde futbolcuyla anlaşılabilir.

ayrıca, ali turan olayında galatasaray fazlasını bile yapmıştır. sezon sonunda bedavaya katabileceği bir futbolcu için, çok bile vermiştir.

kendini kurnaz sanan ve bir çok klübü kazıklayıp galatasaray'ı kazıklayamayan kayserispor yönetiminin taşra cinliğinden başka bir olay değil bu ali turan olayı.

maçtan önceki transfer teklifi ile futbolcunun karışması, 80'ler zamanından kalma bir geyikti. 2010 yılında bunların yapılıyor olması güzel bir nostalji oldu gerçekten.

ben de burada sadece galatasaray'ı savunmuyorum. yanlış anlaşılmasın. mesela semih şentürk'ün de opsiyonlu anlaşmaya imza atıp bütün imtiyazı klübe verdikten sonra, şikayet etmesini de anlamıyorum. (sözleşmedeki opsiyon tek taraflı olduğu varsayımıyla konuşuyorum)

ayrıca, medyaya renk atfetmek ne kadar doğru bilmiyorum. yazılarının çoğunda galatasaraylı medya diye ibareler görüyorum. bütün futbolcularına milliyet ve hürriyet tarafından linç uygulanan bir klübün medyayı bu raddede etkilediğini söylerken düşünmek gerekir.

iyi günler diliyorum.

Chemedya dedi ki...

Arkadaşlar yazdığım yanlış mı anlaşıldı acaba? Bir oyuncu sözleşmesinin bitimine 6 ay kala istediği kulüple anlaşabilir. Ancak Ali Turan ben Galatasaray'a hemen gitmek istiyorum, devre arası için anlaştım diyor. Bu ikisi arasında ciddi bir fark vardır. Bu nedenle bu yazıda tepki gösterdim Galatasaray kulübüne. Oysa önce kulübüyle görüşselerdi " bu oyuncunun sezon sonu sözleşmesi bitiyor, bize şimdi satmayı düşünür müsünüz" deselerdi belki de olay büyümeden Kayseri kabul edebilirdi. Ancak önce oyuncuyu yoldan çıkartıp Kayseri kulübünü de mecbur bırakırsanız etik olmaz bu. Umarım şimdi daha iyi anlatabilmişimdir meramımı. Bu iki durum arasında çok ciddi farklar var.

benjcev dedi ki...

peki, galatasaray kayserispor ile anlaşmadı diyelim. söz konusu ücret olan 125 bin euro + oyuncuyu da, ali turan kendi kafasına göre mi belirledi?

yücel şahin'in sattık açıklaması iki klübün anlaştığını göstermiyor mu? ha "dalga geçtim" açıklamasını ciddiye alıyorsan, onu bilemem tabi.

galatasaray burada doğru olanı yapmıştır ve her iki tarafla da anlaşmıştır. asıl sorun futbolcuyu mal gibi görüp, sözüm ona "sahibi"yle anlaştığında transfer ettiğni sananlardadır.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Benchev,
Yücel Şahin 125 bin Euro ve A2 takımından bir oyuncu karşılığı anlaştı dedi. Başkan Mamur ve Süleyman Hurma haberim yok dedi. Sonra da Şahin şaka yaptığını açıkladı. Gerçektende bugün 2. lig b katogorisinde bile iyi bir oyuncuyu 125 bin euro'ya alamazsınız. Şaka gibi bir açıklamaydı gerçekten de şakaydı.

Benchev, senin eleştirdiğin oyuncuyu mal gibi görme olayı bazı menajerlerin kötü niyeti nedeniyle senin dediğim şekilde uygulanmıyor. Fifa şikenin önüne geçmek için bu tarz bir uygulama getirdi. Yani sen diyorsun ki banane kurallardan ben futbolcu ile anlaşmayı uygun görüyorum.

Diyelim ki ligin son maçı Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Fenerbahçe gitti ve Kewell ile anlaştı sözleşmesi olmasına rağmen. Bir de medyaya açıklama yaptı futbolcular mal değildir. İstediğimiz zaman istediğimiz koşullarda anlaşırız. O zaman siz yine bu şekilde rahat konuşabilecek misiniz? her zaman satın alan tarafta mı olacağınızı zannediyorsunuz? Bir gün sizden maddi anlamda güçlü bir kulüp çıkıp sizin bir oyuncunuzu bu şekilde ayartırsa lütfen buraya gelin ve savunun. Futbolcular mal değildir demeye devam edin. Sadece kendi başımıza geldiği zaman etikçi olmamalıyız. Adalet ve kurallar bir gün her birimize lazım olacak.

benjcev dedi ki...

sene sonunda bedavaya alabileceğin bir oyuncuya, a2 takımından genç oyuncu [kim olacağı belli değil] + 125 bin euro fazla biledir. bu noktada, o ücrete anlaşılmış olması garip değil, aksine normaldir.

diğer taraftan, benim söylediklerimden salt futbolcu ile görüşülmesi, klüp tarafının boş bırakılması gibi bir sonuç çıkmasın. ama o klübe gitmek istemeyen bir futbolcunun klübüyle anlaşıp, adamı da kaçırmak, silah ve mafya babaları/susurlukçular zoruyla "ikna etmek" gibi yöntemlerin de savunucusu olmam. [ki böyle şeyler yaşandı da.] misal, ali turan ankaragücü'ne transfer olursa, sene sonunda galatasaray'da oynayabilecek bir oyuncunun orada kendi rızasıyla oynadığını düşünebilir miyiz?

hep alıcı tarafta olmadığımızı da biliyorum. vakti zamanında fazlasıyla maddi kazanç sağlayacağımız genç bir oyuncu vardı. inter ile sene arasında anlaşıp, bizi hem paradan hem de şampiyonluktan etmişti. bu noktada asla inter'e kızmadım. o'nu o yapan klübüne vefasızlık yapan şahsa kızmıştım. ama işte kendi istediğiydi ve gitti. galatasaray'ı basamak gibi görüp avrupa'da fırtınalar estirdi :)

ayrıca, sene arasında kewell'ı alabiliyorsa alsın fener. neden fener'e kızayım ki bu noktada? gayet normal olur. ayrıca arda'yı alamayacağını bildiği halde transfer teklifi götürüp, kafasını karıştırmaya[!] kalkan da fenerdi. bunları da unutmamak gerekir.

ebru dedi ki...

Sanırım medya "detay"ı manşete taşımadığı için kamuoyu unutuyor. Ya da farkında değil! Bir kez de ben hatırlatayım: Sorun Galatasaray'ın kulübüyle görüşmeden, Ali Turan'ı devre arasında kadrosuna katmak istemesi. Bu kadar net. Ve esas sorun bunun gelenek haline sokulmuş olması. Ahmet'in verdiği "sizin futbolcunuza aynısı yapılsa böyle mi davranırdınız" sorusu zaten son nokta olmuş.

Chemedya dedi ki...

Benchev gayet normal diyorsun. Peki kewell'in sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Acaba Fenerbahçe'ye 125 k + A2 takımından 1 de değil 2 futbolcu karşılığı satar mısınız? Çok ciddi bir teklif. Eğer gs yönetiminde tanıdığın varsa bu teklifi bende tanıdığım Fenerbahçe yöneticileriyle paylaşayım gerçeğe çevirelim. Bence gayet mantıklı bir teklif. Nasılsa sezon sonu sözleşmesi bitiyormuş. İsterseniz teklifi 200 bin Euro'ya kadar çekeriz.

benjcev dedi ki...

sorun bu noktaya geldiyse cevap verebilirim.

ama tabi ilk başta, kayserispor'un defansında çoğu zaman aydın ve eren'in yedeği olarak beklemiş, türkiye'de yüzlercesi olan düz bir adamın bonservis bedeli ile şimdi burada kariyerini anlatmayacağım kewell'ın bonservis bedelini bu şekilde karşılaştırman fantastik olmuş.

kewell için sezon sonu anlaşabilseydi fener, "uygun bir fiyata" satardım. ki şu an öyle bir hukuki hakkı var fener'in, alsa alabilir. demek ki uğur boral'ı o bölgede yeterli görüyor ya da artık mehmet topuz'lara yetebilen "süper" maddi gücü bazı şeylere yetmiyor.

mesele şudur ki, galatasaray hukuka uygun hareket etmiştir. sadece belirtildiği gibi futbolcuya görüşmemiş, klüple de anlaşmıştır. ama kayserispor başkalarına atmak istediği kazığı galatasaray'a da atmaya kalkınca iş iptal olmuştur. ironik yönetimlerinin pek ironik olmayan açıklamalarına bakarsınız, bu aşikardır.

ayrıca, hala kewell'a yapabileceğiniz teklifte ciddiyseniz, ben de kewell ile konuşabilirim. birazcık keyfi yerine gelsin.

Chemedya dedi ki...

Kayseri başkanı, menajeri, futbol şube sorumlusu görüşülmedi diyor:) Sen görüşüldü diyorsun:) Görüşülse zaten kayserispor neden TF'yi göreve çağırsın:) Neden Ali Turan'ı kadro dışı bıraksın:) Ve ben neden böyle bir yazı yazayım. Empati yapın diye rica ediyorum sizinle daha iyi anlaşabilmek için hala aynı noktada takılı kalıyoruz. Kewell ile Ali Turan'ı aynı kefeye koymuyorum. Sadece ne demek istediğimi daha iyi anlayabilmeniz için size örnek verdim.

Chemedya dedi ki...

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/13369088.asp?gid=211

Aslında bu link benim söylemek istediklerimi gayet iyi anlatıyor.

benjcev dedi ki...

kayserispor basın sözcüsü çıkıp
"Kayserispor, Galatasaray kulübü ile 125 bin avro ve A-2 takımından bir futbolcu karşılığında anlaşmıştır. Medyada görünenin aksine, asırlık kulübümüz olan Galatasaray, transferde uyulması gereken kanun ve etiğe tamamen uymuştur.Hassasiyetinden dolayı Galatasaray yönetimine teşekkür ederiz" diyebiliyor, ona göre görüşüldü diyorum.

ve kayserispor'un daha önceki kazıklama hadiselerine dayanarak da, piyasayı karıştırmak için yalan söylediklerini düşünüyorum. yoksa, duyum aldığım falan yok.

sen de bu konuyu ele alıp, hukuksuzluğu yapanın galatasaray olduğunu söylemesen, ben de yorum yapmam. hele hele zerre umrumda olmayan bir ali turan için.

benjcev dedi ki...

benim de söylemek istediklerim tam da o linkte.

bilhassa ankaragücü yöneticilerinin "biz razı ederiz" lafındaki tehditkarlığı, mehmet topuz transerinin sürecine ne kadar da benziyor.

madem adnan polat her anadolu'ya geldiğinde futbolcu ayartıyor, son iki senede anadolu klüplerinden yaptığımız mustafa sarp dışında bir sürü isim dolması gerekiyor.

burada ve kendi yaptığı açıklamalardaki çelişkiden bile yalan söylediği anlaşılan ve gittikçe tabiri caizse ski çarşafa dolayan kayserispor, futbolcusunu mal gibi gördüğü için cezalandırılmaldır.

Chemedya dedi ki...

Peki o zaman siz Emre ve Okan'a hiç kızmıyorsunuzdur değil mi? Çünkü onlar mal değil. Sözleşmeleri bitince gittiler. Galatasaray camiasınca da hain ilan edilmediler. Ki onlar sözleşmesi bitince gittiler. Ali Turan sözleşmesi bitmeden isteniyor Galatasaray'a. Aradaki bu farka rağmen Emre ve Okan'dan hala nefret ediyorsunuz. Neden peki? Onlar devre arasında bizi İnter'e şimdi yollamazsanız oynamıyoruz demediler. Sezon sonunu beklediler ve gittiler. İşte benim ısrarla vurgulamak istediğim ayartma ile sezon sonu için anlaşma arasındaki ince farka geliyoruz yeniden. Ben bir türlü anlatamıyorum sanırım söylemek istediğimi.

benjcev dedi ki...

yani eğer ali turan olayıyla emre-okan transferi arasında analoji kuruyorsan, inter bu hususta hukuka aykırı bir şey yapmamıştır. yani biz inter'den nefret etmiyoruz. kayserispor taraftarının da ali turan'dan nefret etmeye hakkı kendilerinde saklıdır.

aşağıdaki açıklama ile gönderdiğin linkteki söylenenler arasında binlerce farkı gösterip kayserispor'un yalanını ortaya koyabiliriz.


"Kayserispor, Galatasaray kulübü ile 125 bin avro ve A-2 takımından bir futbolcu karşılığında anlaşmıştır. Medyada görünenin aksine, asırlık kulübümüz olan Galatasaray, transferde uyulması gereken kanun ve etiğe tamamen uymuştur.Hassasiyetinden dolayı Galatasaray yönetimine teşekkür ederiz"

benjcev dedi ki...

ayrıca emre'den nefret etmek için binlerce neden sayabilirim burada. inter'e transferi en ufağıdır.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Benchev,
Sen burada en aklı başında yorum yapanlardan birisin. Bu nedenle ısrarla anlatmaya çalışıyorum durumu. Yanlış anladığını düşünüyorum. Kayserispor basın sözcüsü o demecini A.A. muhabirine veriyor. Bu alaycı bir mesaj. A.A. abonelerine haberi yorumsuz ve saf haliyle verir. Mesela ben birine şakayla ah lan ne eşek adamsın desem bu A.A.'nın haberinde çok ciddi bir biçimde verilir ve çok farklı algılanabilir. Bunu medya mensupları gayet iyi bilir. Haberin ham hali deriz buna. Bu teknik bilgiyi verdikten sonra bu haberin ham hali ile medyaya "yansıtılan" hali arasındaki farkı da en iyi bu demeci veren insan açıklar herhalde. Adam diyor ki ben Galatasaray ile alay ettim. A.A. muhabiri de buna şahit diyor. kayseri başkanı ne anlaşması yahu diyor... Yani ortada anlaşma falan olmamış. Kısacası etik olmayan bir durum var.

benjcev dedi ki...

kusura bakma anlayışsızlığım için.

eğer sorun o noktada ise, galatasaray'ın kayserispor ile görüşmeden, sezon arasında ali turan'ı nasıl alabileceğini anlamıyorum sadece.

sözleşmesi devam eden bir oyuncu için belirli bir bedel üzerinden anlaşılır ve transfer gerçekleşir. eğer önerilen bedel kabul edilmezse, futbolcu sezon sonunda kadroya katılır. sezon sonunda sözleşmesi biten bir futbolcuyu düşük bir meblağ ile katabilmek ayartma ise, bu ayartma gayet hukuka uygundur.

başka bir nokta ise, binlerce saçma transfer sabıkası olmasına rağmen, bir yönetimin a.a. muhabirine alaycı anlayışla yaptığı açıklama medyada 1 gün boyunca kimsenin gıkı çıkmadan yayınlanabilmesi ve bunu çok sonradan inkar edebilmesidir.

benim de ısrarla anlamadığım noktalar bunlardır.

Chemedya dedi ki...

Peki:) Uzatmayalım. Belki bir gün daha iyi anlaşabileceğimiz bir ortam buluruz.

Chemedya dedi ki...

Yani Galatasaray önce oyuncu ile anlaşarak kulübü oyuncuyu kendisine vermeye mecbur bırakıyor:) Yani Ali Turan diyor ki ben Galatasaray ile anlaştım. Eğer vermezseniz oynamam. İşte buna ayartma diyoruz. Ali Turan bunun üzerine kadro dışı oluyor. Yani kayserispor henüz sözleşmesi bitmemiş bir oyuncusunu kullanamamış oluyor. Ali Turan'ın kulübü kayseri ile anlaşılsa sence bunu G.saray'lı yöneticiler açıklamazlar mıydı? Yok öyle birşey.

Size kesinlikle anlayışsız demedim. Yazışırken insanlar zor anlaşabiliyorlar. Yani doğaldır bu.

benjcev dedi ki...

neyse, ali turan büyük ihtimalle "sezon sonunda galatasaray'a transfer olacağım için, eğer ocakta izin vermezseniz oynamam" demiştir. böyle bir şey olmamıştır diyemem.

fakat bu, teknik olarak galatasaray'ın sorunu değildir.

ali turan tarafından bakarsak, altı ay sonra çok daha fazla alacağı ücret ve büyük takımda oynama özgeçmişi için, pekala 6 ay kadro dışı kalmayı göze alabilir. bunu galatasaray'ın söylettiğini düşünmek yerine, ali turan ile empati kurabilirsiniz.

tabi sizin için; fenerbahçe'ye transfer olacak şekilde :)

Cengiz GÖRAL dedi ki...

İşilerine geldimi TFF kurallı işlerine gelmedimi FİFA veya UEFA kurallı..

UEFA kurallarına göre, bir futbolcu, sözleşmesinin bitimine altı ay kala başka bir külüple anlaşabilir ve sözleşme bitiminde bu külübe gidebilir..

TFF'den bir yetkili bu konuda bir açıklama yaptı.. TFF kurallarına göre böyle bir durum söz konusu değil.. Ancak yapılacak yeni düzenleme ilgili maddeler UEFA kriterlerine göre düzenlenecek dedi...

Ayrıca buradaki önemli bir ayrıntı şu, GS Ali Turan'ı sezon sonu değil, şimdi transfer etmek istiyor.. Doğal olarak sözleşmesi süren bir oyuncuyu transfer etmek istiyorsanız önce külübüyle anlaşmanız gerek..

Mustaf Sarp olayına gelince, geçen sene Mustaf Sarp ile sanırım GS ilk yarı sonunda, sezon sonu için anlaştı. Peki neden sözleşmeyi sezon sonu imzaladı..