Follow @chemedya

30 Aralık 2009 Çarşamba

2010 Mutsuzlukların Yılı Olmasın.


Bugün birçok meslektaşım işten çıkartıldı. Yeni yıla mutsuz, umutsuz girecekler. Bireysel mutlulukların herşeyin önüne geçtiği günümüzde başkalarının üzüntüleri ile mutsuzlaşmak saçma gelse de kimilerine ben 2009'a mutsuz bir şekilde veda edeceğim.

Toplumsal dayanışmanın unutulduğu, komşunun komşudan haberi olmadığı, bireyselliğin toplumsalcılığın önüne geçtiği günümüzde medya da bundan nasibini alıyor. Kaliteden yoksun medyada, namuslu insanlar seslerini duyuramadan düzene ayak uydurmaya çalışıyor. İşte bu namuslu insanlardan benim çok da iyi tanıdığım birçok arkadaşım bugün evine mutsuz ve ailesine karşı mahçup gitti.

Birileri üzerimize oynuyor, birileri bizi bizden uzaklaştırıyor. İşte futbol, basketbol maçlarına bakın. Birbirimizi öldürmeye yelteneceğiz neredeyse. Kulüp sevgisi denilen şey yerini kupa sevgisine bırakmış. Renk aşkı ölmüş yerine kupa aşkı gelmiş. Ya başarı ya da başarı diyoruz. Anlayacağınız mutsuzlaşıyoruz. Bu ülkede 1 takım şampiyon oluyor. Geri kalan takımların taraftarları mutsuz.

Spor medyasında kirli ilişkiler düzeni ise tüm hızıyla sürüyor. İnsanlar hep şiddete yöneltiliyor. Bu ülkenin insanları birbirine düşürülüyor. Buna federasyonlar, köşe yazarları zemin hazırlıyor. Haksızlığa uğradığına inanan kesim merkezden uzaklaşıp radikalleşiyor.

Yeni yılda ne kadar tersini umsakta bunlar devam edecek. Siz bu yazıyı okuyanlar en azından olaylara pozitif açılardan bakıp kendinizi mutsuzlaştırmamaya çalışın. Size dayatılan mutsuzluğu reddedin.

Hoşgeldin 2010.

2 yorum:

alihoca dedi ki...

Sn Ahmet ERCANLAR;

Yeni yılınızı kutluyor sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum.

Saygılarımla

Chemedya dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Bende sizin ve ailenizin yeni yılını kutlarım.
Sevgiler.