Follow @chemedya

20 Ocak 2010 Çarşamba

Bu Nasıl Bir Kulis Gücüdür?

Son bir kaç ay içinde olan biteni düşünüyorum. Aklıma önce Ercan Saatçi olayı geliyor. Ercan Saatçi bundan yıllar önce katıldığı bir programda hepimizin yaptığı gibi kayıt arasında küfür ediyor gülüşerek konuyu kapatıyorlar. Hatta Metin Özülkü, Ercan Saatçi'den daha ağır bir küfür ediyor.

Aradan 2-3 yıl geçiyor. Gs Tv'de çalışan biri çıkarıyor o videoyu ortaya. Yıllarca Fb Tv'de çalışmış bir Galatasaraylı bu arkadaş. Haldun Üstünel'le Florya tesislerinin içinde buluşuyor ve kaseti teslim ediyor. Ardından olay bir anda internete yayılıyor. Tesadüf bu ya tam da bu sırada Ercan Saatçi, Hürriyet Spor'a koordinatör olmuş. Yani yıllarca saklanan kaset bir anda ortaya çıkıyor ve bir nevi şantaj aracı olarak kullanılıyor. Olayın arkasındaki isim Haldun Üstünel. Yani bir Galatasaray yöneticisi. Kaseti Fb Tv'den gizlece alan ve saklayan bir Gs Tv çalışanı. Hepimizin başına gelebilecek bir olay birden bire linç kampanyasına dönüşüyor. Hedeflenen şey Fenerbahçeli olduğu için Ercan Saatçi'nin görevden alınması. Ancak başarılamıyor.

Ancak kampanya bitmiyor. Aradan geçen bu kadar zamana rağmen kampanya ve kan davası devam ediyor. Ercan Saatçi'nin ettiği küfür kimsenin umurunda değil. Hürriyet'in başına Fenerbahçeli olan Ercan Saatçi'nin geçmesi önemli onlar için. Onlara göre bir kale kaybedilmiş durumda. Bu kaleyi kumpaslarla, kulis güçleriyle geri almaya uğraşıyorlar.

Başka bir olay daha geliyor aklıma. Fenerbahçe- Galatasaray maçında Galatasaray'ın halkla ilişkilerdeki başarısını düşünüyorum. Medyayı nasıl lehlerine kullandıklarını, yenildikleri maçta masa başında kazanan taraf olduklarını görüyorum. Senaryo çok basit. Arda tahrik ediyor. sahaya pet şişe atılıyor, Bilica ceza alıyor. Galatasaray gol atıyor en efendi oyunculardan biri dediğimiz Hakan Balta tribünlere kol haraketi yapılıyor. Konuşulmuyor. Kapatılıyor, unutturuluyor. Çünkü Fenerbahçeli müdür yaftasıyla eli kolu bağlanmış bir Hürriyet, işbirliğine hazır bir medya var. Konuşulan tek şey atılan pet şişe. Vederson'un attığı nizami gol bile konuşulmuyor.

Sonra bu blogu taraflı yaptığımı söylüyorlar buraya gelip. Beyler, herkes sizin lehinize çalışamaz. Bırakın da birileri farklı birşeyler söylesin. Bırakın da Hürriyet'te Ercan Saatçi olsun. Tıpkı Radikal'de Galatasaray'lı Uğur Vardan, tıpkı Sabah'ta Galatasaraylı Emrah Kayalıoğlu'nun olduğu gibi. Birileri bırakın da kontrolünüzde olmasın. Bildiğini yapsın. Kulübünüzün kulis gücü üst düzeyde kabul ediyorum ama burada geçmiyor o... Chemedya'da neye inanıyorsam onu yazarım. Ne kimseye yaranma derdim var ne de geri adım atarım.

7 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Beğeniyle takip ediyoruz abi.Kalemine,teknolojik bir deyimle klavyene sağlık...

todor dedi ki...

tüm bunların üstüne de hala ağlarlar, gelip buraya adlarını yazmaya tırsıp yorum yapıp kaçarlar.
takımlarının genel karakteriyle özdeşleşmiştir bunlar.

mozlu dedi ki...

birilerini canını sıkan telefonlar acmaya, maille atmaya mı başladı bana mı oyle gelıyor... Kımmıs bu uzun kuruklu arkadslar Ahmet... Kım bu kuyrugu sıkısınca homurdanmaya baslayanlar acaba...

istany dedi ki...

turkiyede ki en guclu lobisi olan kurumlardan biridir galatasaray ve bu lobi gucuyle arkadan sessızce ezelden beri işlerler. ve basarılı olurlar. neden fenerbahce hep populerdır sorusuda bunun karsılıgıdır işte cunku fenerbahce iyisi ve kotusu ile hep acıktır lobi yapmaz yapamaz ve o yuzden genelde hep kaybeder yine de cok sevilir... ama sevmeyenlerde nefret eder cunku acık oldugu icin...

Emre dedi ki...

yahu arkadaş sürekli hakan balta el kol yaptı diyorsun. o zaman fenerbahçenin şampiyon olduğu sezon un son gs maçında - hani şu sahana pet şişe yağdığı ve galatasaray'ın 5 maç ceza aldığı maç- o maçta da lugano gol atınca gidiyo gs tribününe el kol yapıyor edu formasından çekip uzaklaştırıyor olay büyümesin diye.

lugano o zaman ceza almış mıydı??? bir de tutup bu blog fenerli blogu değil medya eleştrisi yapıyorum diyorsun.
önce sen dürüst ol. ayrıca arda'nın olayında da arda arkası dönük yürürken cristian onu itiyor olay orda kopuyor. ayrıca fenerbahçe cezayı sahaya pet şişe atıldığı için değil hakemin kafasına bozuk para atıldığı, kameramanın kafasına viski şişesi atıldığı için aldı.
bunların doğrusunu sen de biliyorsun...

Özkan dedi ki...

Yavaş yavaş güçlerini kaybediyolar onun sancısı bu.90lı yıllara bakıldığında görülebilir bu.Artık devir Fenerbahçe devri.Son yayın ihalesi ve Ermanın işine son verilmesi de bunun göstergesi.Artık Fenerle uğraşanlar iki kere düşünsün, eskisi gibi güçleri yok onu bilsin!

Warle dedi ki...

selamlar;

eet fener maçında arda baroniyi tahrik etti...

yada, fenerbahe takımı sistemli şekilde gs'yi tahrik etti?

baroni durup dururken neden itekledi arda'yı. ama suç arda da dimi?

ps:Passat'ları yasmadını daha_?

teşekkürler.