Follow @chemedya

8 Aralık 2009 Salı

Fenerbahçe Yönetimi Yabancı Transferinde Başarısız! (mı)


Abel Xavier, Alioum Saidou, Ali Lukunku, Andres Fleurquin, Cesar Pratez, Christian, Daniel Tözser, Fabio Pinto, Flavio Conceicao, Florin Bratu, Franck Ribery, Felipe , Frank de Boer, Gabriel Sebastian Tamas, Gustavo Victoria, Joao Batista , Jerrson Amur Gonzalez, Haim Revivo, Klodian Duro, Marek Heinz, Muhammed Adama Sarr, Mbo Mpenza, Mario Jardel, Marcio Santos, Ovidiu Petre, Pavel Horvath, Robert Spehar, Richard Kingston, Radu Niculescu, Sergio Almaguer , Sebastian Perez, Cassio Lincoln, Carrusca, Linderoth

Bu isimler son 10 yılda Galatasaray'a gelmiş ve dikiş tutturamamış yabancılar. Ribery'de bu listede var çünkü maalesef ülkemizde 1 sene bile kalamadı. 10 yılda verim alınamayan 32 yabancı gelmiş sarı kırmızılılara.


Andre Santos, Cristhian, Bilica, Josico, Guiza, Maldonado, Vederson, Roberto Carlos , Deivid, Edu, Kezman, Lugano, Appiah, Anelka, Alex, Fabiano, Nobre, Petkov, Tomas, Enke, Van Hooijdonk, Aurelio, Luciano, Rebrov, Beschastnykh, Steviç, Washington, Ortega, Simao, Mirkoviç, Lazetiç, Rapaiç, Revivo, Preko, Oulere, Johnson.

Bunlarda Fenerbahçe'nin 10 yılda getirdiği tüm yabancılar. Toplam 36 yabancı gelmiş. Yani Galatasaray'da ortalama 1 sezon kalmış ve başarısız transfer olarak nitelenebilecek yabancıların sayısı 32'yken Fenerbahçe'nin getirdiği yabancıların toplamı 36. Bu 36 rakamının içinde çok başarılı olanı da var çok başarısız olanı da var.

Kalitelerini ise siz kıyaslayın. Aziz Yıldırım yönetimi transferde başarısızdır, rakipleri ise çok başarılıdır diyenler lütfen bu listeyi iyi incelesin. Sorunun yabancı transferden kaynaklanmadığını emin olun siz de göreceksiniz.

9 yorum:

Akay dedi ki...

Bu kadar şaka artık can sıkıyor. Mario Jardel ile galtasaray bir süper kupa kazanmış bir de şampiyonlar liginde çeyrek final oynamış.

perez, fleuquin ve victoria'nın olduğu sene hem ligde şampiyon olunmuş hemde o zaman iki aşamalı olan şampiyonlar liginde ikinci aşamaya geçilmiş ve çeyrek final son maçta kaybedilmiş.

tabi ki olay yabancı transferinde değil ancak öyle gelip galatasaryda tutunamayan oyuncular sanıldığı kadr fazla değil. kaldı ki ordaki oyuncuların büyük bir kısmı ikinci fatih terim döneminde transfer edildi.

Chemedya dedi ki...

Kaç yıl kaldı Jardel Galatasaray'da?
Başarılı oldu mu? Yoksa başarısız diye gönderildi mi? 1 sene kaldı. Yukarıdaki listedekilerin büyük bölümü 1 seneden fazla kalamamış. Yukarıdaki listede yanlış bir isim var mı? Bu oyuncular döneminde Gs baişarısız oldu dememişim ki bu oyuncular Galatasaray'da tutunamamış ve başarısız oldu demişim. Yazı da zaten olayın Türk oyunculardan kaynaklandığını söylememle bitiyor.

Sekhranikos dedi ki...

Bu arada senin görüşünü merak ediyorum Ahmetcim, fenere gelen isimler arasında en kalitelileri sanki hakan bilal zamanında geldiler. Bu konuda detaylı bilgim elbette yok. Haliyle bu transfer başarıları elbette ekonomik olarak azizin kurduğu sistemin getirisidir ancak sanki başarılı olanlar hakan bilalin kişisel meziyeti gibi.

Chemedya dedi ki...

Bu konuda pek katılmayacağım. Roberto Carlos'ta çok zor bir transferdi ama HBK getirmedi. Bugün başarısız olsa da Guiza'da, Emre'de çok önemli transferler ancak onları da HBK getirmedi. Bu düşünceyi oluşturan oyuncular Maldonado ve Josico'nun başarısızlıkları.

SARSLAN dedi ki...

HBK'nın transfer bitiren birisi olduğuna inanmıyorum. Anelka transferini bir kısım medya tarafından pohpohlanarak sanki kendisi bitirmiş gibi gösterildi. Bazı insanların belleklerinde de bu şekilde yer etti.

Benim bildiğim kadarıyla Anelka transferinde HBK'ya verilen rol, oyuncuyu biran önce getirerek transfer sezonunun son gününe yetiştirmesiydi. Bunun için özel bir uçak kiralayarak Anelka'yı Sabiha Gökçen'e indirmiştir. Tuttuğu özel uçağın parasını da klübe ödetmiştir.

Şimdi ne var bunda gayet normaldir bunu yapması denebilir. İşte burada ufak bir nüans var. Normalde Anelka gibi Türkiye transfer piyasasını altüst eden bir transferi bitirmeye muktedir bir yönetici, futbolcuyu getirmek için tuttuğu 5-10 bin dolarlık özel uçağın parasını klübe ödetmez. Bu hareket ancak memur zihniyetindeki bir kişidenden beklenir. Buda HBK'nın yönetim içerisindeki rolünü ve pozisyonunu göstermektedir.

Şahsi kanaatimce rakiplerimizdeki yöneticilerden birisi de HBK profiline benzer bir çizgidedir. Kendisi bu günlerde transfer bitiriciliğiyle göklere çıkartılıyor ama yaptığı iddia edilen transferlerdeki rolü HBK'nın yaptıklarından farksızdır. Mesela kendisine mal edilen Elano transferi için kulislerde, bu transferin esasında Ünal Aysal tarafından kulübe hibe edildiği, bu şahsın sadece İngiltere'ye giderek futbolcuyu TR'ye getirdiği konuşulmaktadır.

Ahmet, yazdıklarım arasında yanlış olan bilgiler varsa lütfen düzelt.

Chemedya dedi ki...

Sonuna kadar doğru. Bir kısmı hatalı sadece Ünal Aysan benim bildiğim Elano'yu hediye etmedi sadece transferin parasını verdi. Kendisi zaten bir tefeci şirketinin yöneticisi. Yani faiziyle parasını verdi. En azından benim bildiğim bu.

Sekhranikos dedi ki...

Diğer transferlerde HBK ın etkisi olmadığı doğrudur ki zaten hakikaten bilgim olmadığı için sordum. Lakin guiza ve emre transferlerini pek büyük transfer olarak göremiyorum çünkü olması gerekenin çok üzerinde paralar harcandı. guizanın maliyeti anelkanın üzerinde yanlış bilmiyorsam. Bu anelka işinden sonra ne oldu bilmiyorum kulüpte transfer harcamaları saçma rakamlara çıktı ki hem bonservis hem yılık bedeller anormal vaziyetteler.

Ki bu aralar adı geçen carew bile guizadan bir kaç gömlek üstde bir topçu olmasına rağmen bahsi geçen bonservis bedelleri guizaya yanaşmıyor bile.

Chemedya dedi ki...

Fenerbahçe Avrupa'dan futbolcu alma konusunda her nedense biraz ağır davranıyor. Avrupa'da çok iyi pazarlar var. Mesela ben İsviçre'yi denememizi isterdim. Ya da Fransa'yı. Buralardan iyi futbolcular bulabiliriz. HBK şov yaptı o dönem gayet güzel bir şekilde ve bu nedenle de yönetimden tepki aldı. Tepki alması o transferde gerçekten büyük rol oynayan yöneticiler dururken kendisinin ön plana çıkmasıydı. Aynı şey Galatasaray'da da yaşandı bu sene. Haldun Üstünel'den rahatsız oldu yöneticiler.

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Başarılı olduğu dönemde var başarılı olmadığı dönemde var.Ama hakan bilal kutlualp'ten sonra hep başarı sağlamayan adamlar alındı nedense.appiah,anelka,alex,hoojdonk'u getiren hakan bilal kutlualp'ti o gitti,maldonado ,josico,türlü türlü adamlar geldi.gerçekten bizim yönetim bu işler den anlamıyor mu ne.ama ben hakan bilal kutlualp varken getirilen futbolculardan daha memnundum.

sallanyuvarlan.blogspot.com

saygılar

Cem