Follow @chemedya

6 Aralık 2009 Pazar

Fenerbahçe, Galatasaray'ın Hatasına Düşmemeli


Galatasaraylı yöneticiler özellikle geçtiğimiz sezon kötü futboluna rağmen hemen her maçtan sonra hakemler hakkında konuşuyor ve takımlarında kötü giden şeyleri göremiyordu.

Bugüne kadar hiç konuşmadıkları için eleştirdiğimiz Fenerbahçe kulübü yöneticileri de belli ki artık savaş baltalarını çıkarmış durumda. Bu ülkenin futbol gerçeklerinde dişini göstermen şart. Ancak şöyle bir aynaya da bakmak şart. Fenerbahçeli bir futbolcu geçen hafta sabaha kadar eğlendikten sonra sabah antrenmanına giderken trafik kazası geçiriyor. Aradan 1 hafta bile geçmeden bu kez başka bir oyuncusu sakat olmasına rağmen eğlenmeye gidiyor ve alkollü bir halde elini sehpaya vurarak damarlarını kesiyor. Bu iki olaydan anlıyoruz ki Fenerbahçe taraftarlarıyla Fenerbahçe futbolcularının gündemleri çok farklı.

Fenerbahçeli futbolcuların çok ciddi bir disiplin sorunu olduğu ortada. Volkan Ballı'nın futbolcuların her derdiyle ilgilenmesi nedeniyle geçen yıllarda bu tarz olaylar bir şekilde kapatılıyordu. Bu sene onun yokluğunda tam manasıyla profesyonelce görev yapan bir isim var. Hasan Çetinkaya maalesef Volkan Ballı'nın yerini idari anlamda doldursa da duygusal manada dolduramadı.

Fenerbahçe yönetimine akıl öğretme derdinde değiliz ancak futbolcuya dayalı düzen yıllardır yıkılamadı. Zico'nun gidişi bile futbolcuların isteğiyle gerçekleşmişti. Pazartesi günü yönetim kurulu toplantısında ciddi bir revizyon için düğmeye basılmalı. Öncelikle Colin Kazım ve Önderle yollar ayrılmalı, takımdan ayrılmak isteyen yabancılara da güle güle denilmeli. Devre arasında sol kanata ve özellikle de forvete mutlaka takviye yapılmalı.

Tüm başarısızlığı federasyona ve hakemlere yıkarak Fenerbahçe ancak kendisini kandırır. Tabi ki hakem hataları olduğunda bugüne kadar olduğu gibi susmamalılar, federasyona ve kurullarına gereken tepkiyi göstermeliler. Yöneticiler kendi futbolcularının hırslı oluşuna medya önünde tepki göstermemeli! Ancak önemli olan kulübün haklarını savunurken bir yandan da takımı düzene sokup gerekiyorsa ciddi takviyeler yapılmalı. Çünkü Fenerbahçe taraftarının gözünde yönetimin kredisi artık sonsuz değil.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

...Tüm başarısızlığı federasyona ve hakemlere yıkarak Fenerbahçe ancak kendisini kandırır...
Harika bir tespit.
11 yıldır herkes suçlu, hoca, oyuncu, basın, taraftar, federasyon, hakemler, rakipler. Dünyanın tek suçsuz günahsız insanı St.Yıldırım. Yeter artık. Kandırmayın insanları.

http://anfa1907.blogspot.com/2009/12/lutfen-brakn-artk-fenerbahcenin-haklarn.html

benjcev dedi ki...

merhaba, ben geçtiğimiz sezon, hele ilk devre boyunca, dediğiniz gibi her maçtan sonra yöneticilerin hakem hatası hakkında konuştuğunu düşünmüyorum. adnan polat'ın asıl hatası 4-2 lik bjk maçından sonra "hakemlerin arkasındayız" demesi olmuştur. bu bir şekilde ikinci devrede galatasaray'ın aleyhinde bir çok hakem hatasına sebep olduğuna düşünüyorum.

ikinci devre sivas maçı ile başlayan hakem hataları, fener maçına kadar sürmüştür. ve bu sürede, galatasaraylı yöneticiler sadece hakem hakkında konuşmamış (3 ay önce arkasındayız dediğin hakemleri eleştirmek ayrı bir tutarsızlık) teknik direktörü de kovmuştur.

eğer yazında bahsetmek stediğin "galatasaray'ın hatası"; sadece suçu hakemlerin üzerine yıkıp, kendi takımı üzerinde yaptırım uygulamamaksa, skibbe'nin kovuluşu bile çürütüyor sanırım.

bir de galatasaraylı olarak hiç sevmediğim halde, kazım'a ve önder turacı'ya fenerliler tarafından uygulanan linç politikasını anlamıyorum. eğer, çok öncesinden önlem alınsaydı (misal kazım'ın bir çok hareketi fb yönetimi tarafından görmezden gelindi) sorun bu noktaya kadar gelmeyecekti. hadise bu kadar büyüdükten sonra kovmak en basit çözüm. ki bence kazım ve önder anadolu klüplerinde bulunmayacak derecede kaliteli futbolcular.

neyse iyi günler diliyorum.

Chemedya dedi ki...

Keşke ülkemizde herşey paranoyaklık düzeyine gelmeseydi. Herkes işini dürüstçe yapsaydı da bunları hiç konuşmasaydık.

Kerim dedi ki...

aziz yıldırımın dün akşamki şovu işe yaradı. tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Chemedya dedi ki...

Acaba bugünkü maçta hakemin bir korner pozisyonu dışında Galatasaray aleyhine hangi hatayı yaptığını söyleyebilir misiniz?

Ben Galatasaray lehine yapılan hataya örnek olarak; İ.B.B'nin ofsayt diye kesilen ve ofsaytla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir pozisyonu söyleyebilirim.

Arkhe dedi ki...

Fenerbahçe tüm hatayı hakemlere ve federasyona yıkmadı. Aziz Yıldırım maç sonunda Eskişehir'in hak ettiğini de söyledi, takımının çok kötü olduğunu da.

kerim dedi ki...

bende gözünün önünde olayn korneri aut vermesini söylerim. en basitinden.

Chemedya dedi ki...

Onu zaten yazdım Kerim:) O'nun dışında ne hata yaptı hakem? Demek ki Fenerbahçe'nin başına gelenler Galatasaray'ın başına gelse neler olacak. Bu yazıda aslında anafikir burada tartıştığımız şeyin tersi. Bizler 1 küçük hakem hatası üzerinde uzunca süre tartışabiliyoruz ama bazı gerçekleri de bir türlü göremiyoruz. Bu hem Fenerbahçe için hem Galatasaray için geçerli bir durum.