Follow @chemedya

28 Kasım 2009 Cumartesi

Kurumsallaşma Derken?


Fenerbahçe yönetimi son dönemlerde yaptığı birçok şeyi takdir ediyorum. Özellikle Galatasaray'la oynanan futbol ve basketbol maçlarından sonra taraftarların büyük baskısına rağmen konuşmamaları belirli bir yol izlediklerini gösteriyor. Bu yola Türkiye'deki spor dünyası ve medya koşullarına rağmen devam etmeleri ise çok entrasan. Çünkü düzen susanın değil konuşanın ve "konuşturanın" kazandığı bir hal almış durumda.

Örneğin Galatasaray maçından sonra Fenerbahçe rakip yöneticilerin sürekli konuşmasına karşılık ortalığı yangın yerine çevirse muhtemelen o 2 maçlık seyircisiz cezayı almayacaklardı. Ya da Bilica'nın 3 maçlık cezasının ardından basın toplantıları yapsalar Bilica'nın 3 maçlık cezası muhtemelen indirilebilirdi. Beşiktaş maçının ardından çıkıp hakem bizi yaktı, bizi mahvetti edebiyatı yapsalar da muhtemelen önümüzdeki haftalarda özür mahiyetinde bazı lehlerine hakem hatası görebilirdik. Fenerbahçe yönetimi bunların hiçbirini yapmadı. Doğru yapıp yapmadıklarını sezon sonu anlayacağız.

Tüm bunları kamuoyunda hiç takdir görmese de futbol barışına yönelik olumlu hareketler olarak görebiliriz. Ancak Fenerbahçe yönetimi doğrularının yanında bazı detayları ciddi ciddi atlıyor gibime geliyor.

Buna ilk örnek olarak resmi web sitesinin hali. Olur olmaz her haber yalanlanıyor. Resmi site insanları bilgilendirmekten çok adını sanını duymadığımız adamların yalanlandıkları ve şöhret oldukları yer olmuş durumda. 20'li yaşlarda genç bir gazeteci olsam şöhret olmak için Fenerbahçe hakkında sürekli yalan haber yapardım. Böylece tüm Türkiye adımı duyardı bir anda. Fenerbahçe'nin sanki otomatik çalışan yalanlama makinası tarafından hergün Fenerbahçe resmi sitesinin manşetinde yer bulabilirdim.

Resmi sitede tüm bunlar olurken olması gerekenler de nedense olmuyor. Sanki bir demirperde ülkesinin resmi ideolojisini savunmaya çalışır bir halde web sitesi. Güncellemeler çok geç yapılıyor, bilgi yanlışlıkları oluyor ( Geçtiğimiz gün basketbolcu Serhat Çetin, Serkan Çetin olarak yazılmıştı), verilmesi gereken bilgiler verilmiyor ( mesela basketbolcu Vidmar kiralanıyor başka bir kulübe ve biz bunu başka yerlerden öğreniyoruz). Sürekli kurumsallaşmadan söz eden Fenerbahçe yönetiminin resmi web sitesinin halini görmemesi çok şaşırtıcı.

Galatasaray'ın resmi sitesi Fenerbahçe'nin resmi sitesinden çok daha başarılı bir şekilde idare ediliyor.

Fener Tv ise muadillerinin çok üzerinde bir seviyede olmasına rağmen yeterince etkili olamıyor. Mesela Fırat Aydunus hakkında program yapılıyor ve bunu sadece Fenerbahçelilerin belki yüzde 1'lik bir kısmı izleyebiliyor. Çünkü bu önemli konu Fenerbahçe resmi sitesinden ne duyuruluyor ne de haberi yapılıyor. Sanki Fb Tv ve www.fenerbahce.org sitesi farklı kurumların farklı yayınları. Halbuki birbirilerini tamamlayıcı yanları olmalı bu iki kurumun. Bunun yanı sıra Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sene Efes serisinde o kadar tartışmalı maçların ardından maç sonu programları yapmak kimsenin aklına gelmiyor. Yapın maç sonu programını, insanları çekin FB Tv'ye, mail alın izleyicilerden, interaktif bir hale getirin olayı. Ama sanki bir devlet kurumunun resmi iletişim kanalları bu bahsettiklerimiz. Hiçbir yenilik yok. Herşey idare ediliyor. Bir kulüp kanalında neredeyse hiç taraftar programı yok. Bırakın taraftar programını yorumcuların konuk olduğu programlarda bile izleyicilerden maille de olsa katılım sağlanmıyor. Bu böyle gitmemeli artık. Fenerbahçe kurumsallaşıyorum derken bu detayları atlamamalı.

Hiç yorum yok: