Follow @chemedya

18 Kasım 2009 Çarşamba

Bir Lig TV Rüyası

Hafta sonu oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe maçından sonra bir çok polemik olacak. Buradan eleştireceğiz. Medyanın yanlı yazarlarını yerden yere vuracağız. Ancak gelin hayal dünyamızı harekete geçirelim ve bir derbi ertesi rüyası yaşayalım beraber.

Karşılaşma oynanıyor ve x takım kazanıyor. Maç sonrası iki takım da gergin. Biri kazanamadığı için gergin diğeri kazandım ama bakalım bu kez ne mazeret bulup bu galibiyet keyfimi yaşatmayacaklar diye gergin.

Açıyoruz maç sonrası Maraton'u. Ersun Yanal ilk kez oynanan futbolu beğeniyor. İki takımın da iyi oynadığını ellerinden gelen herşeyi yaptığını söylüyor. Gördüklerimizin tersini anlatmıyor bize. Annem bile şaşkın. Bu adam değil miydi geçen gün benim kadar bile futbolu bilmediğini gösteren diyor. Dur annecim bu bir rüya bozma diyorum.

Maç sonu spikerler canlı yayın röportajlarında çanak sorular sormuyor. Mesela bu maçta görev yapmayacak olan Bahri Havadır rüya bu ya bu maçta görev yapıyor ve teknik direktöre "herhalde hakem hakkında birşeyler söyleyeceksiniz" diye bir soru sormuyor. Teknik direktör hakem hakkında konuşmadıktan sonra nasıl olur, sizin aleyhinize bir sürü hata yaptı diye teknik direktörün üzerine de yürümüyor, güzel tarafı teknik direktörün oynattığı futbol hakkında onu sorguya bile çekmiyor.

Maçı anlatan Melih Gümüşbıçak harika anlatımı nedeniyle herkesten tebrik alıyor. Beşiktaşlı olduğunu bu kez hiç belli etmemiş. Hakemi maç boyunca haklı-haksız yargılamamış. Maçı objektif bir şekilde anlatmış.

Gümüşbıçak söz stüdyomuzda diyor ve Şansal Büyüka hiç bir kulübün simgesi olmayan bir kıyafetle karşımızda ve son derece güler yüzlü. Ortaya çıkan skor onu hiç üzmemiş. Çünkü kendisini ilgilendirmediğini düşünüyor. Sahadaki güzel olayları anlatıyor sadece. Olaylara hiç kötü tarafından bakmıyor. Hatta Erman Hoca'yla konuşmuş programdan önce ve bak Erman Hocam, bizim Aziz Yıldırım'la aramız kötü olabilir ama bu bizim objektif yayıncılığımızı engellememeli demiş. Erman Hoca'mız da ilk kez ön yargısız olarak yayına çıkmış. İlk kez ak olan şeye kara demiyor. Yayından önce penaltı dediğine yayında penaltı değil demiyor. Yani bildiğimiz tarafsız bir biçimde yorum yapıyor.

Hatta her insanın hata yapabileceği gibi Erman Toroğlu'da yayın sırasında hatalı bir yorum yapıyor bir takım aleyhine ve bunu tüm Türkiye şaşkınlıkla izlerken Şansal Büyüka hemen araya giriyor ve ilk kez şöyle diyor: Aman yapma hocam, mantık var, nizam var. Sen bundan önce x takım için aynı pozisyona yüzde yüz penaltı demiştin. Şimdi neden tersini söylüyorsun.
Erman Hoca bunun üzerine hiç kıvırmıyor ve "gerçekten de öyleydi. İki pozisyon da aynıydı. Bu yanılgım nedeniyle tüm izleyicilerden özür dilerim" diyor
Herkes şaşkınlık içinde bu objektif yayını izliyor. Sıra piyero'lara geliyor. O da ne ilk kez ofsayt çizgileri takıma göre çizilmemiş. Kural neyse ona göre çizilmiş. Yani oyuncuların kaleye en yakın olduğu noktadan. Mesela ayaklarının ucu ilerideyse ofsayt çizgisi oradan çekilmiş, poposundan değil. Tüm izleyiciler şaşkın tabi. Ayrıca hiç bir futbolcu hedef gösterilmemiş. Görüntüler takımına göre değil her iki takıma da eşit bir şekilde yaklaşılırak kayıtlardan çıkartılıp yayına verilmiş.

Neyse bu tarafsız yayının ardından maçın 3 dakikalık özeti ile yayına veda edecekler. Ben içimden diyorum ki buraya kadar iyi sıktılar ama şimdi patlayacaklar işte. Çünkü benim bildiğim Ultraslanlı Sakal Murat bu özetlere mutlaka bir güzellik düşünmüştür. Yine yanılıyorum. İki taraf içinde inanılmaz derecede objektif bir şekilde özetler verilmiş. Hatta 3 dakikalık özet 5 dakika yapılmış bu maça özel ki kimsenin hakkı yenmesin. En küçük detayı bile koymuşlar.

Gece oluyor. Bloga birşeyler yazmam gerek. Oturuyorum. Yazacak birşey bulamıyorum. Yazıyorum siliyorum. Şişiyorum hatta. Çıkmıyor eleştirecek bir konu. "Blogumuz medya dünyasındaki kusursuzluk nedeni ile geçici süre kapanmıştır" yazısını asıyorum. Ve maçın tekrarı için tv başına geçiyorum yine. Rüyamda böylece son buluyor.

Siz bu yazdıklarımı rüyanızda da görseniz inanmayın yine de. Çünkü ne Lig Tv ekibi değişir ne de onlar değişse bile ben onların samimiyetine inanırım bu saatten sonra.

5 yorum:

Sekhranikos dedi ki...

Üst açık yatmamak lazım mevsim kış:)

Chemedya dedi ki...

Rüyada olsa güzeldi:)

todor dedi ki...

böyle bir şeyi rüyam da görsem hayra yormam :)

n30uploader dedi ki...

Ahmet Bey Cemal Nalga yorumlarınızı bekliyorum :) Medyada da hiç son dakika filan geçmiyor sizce nedendir? :))

Chemedya dedi ki...

@n30uploader

Son dakika geçmemesini kınayacak değilim. Çünkü onlar Fenerbahçe değiller ama yorumumu yazdım bir üstteki başlıkta göreceksiniz:) Türkiye'de ilk kez bir büyük kulüp resmi bir ağızdan sahtekarlıkla suçlanıyor:) Bunun daha da ötesi yok...Galatasaray resmen sahtekar.