Follow @chemedya

15 Kasım 2009 Pazar

Anlat Bize Lucescu...Anlat Masallarını...



Bu ülkeye gelipte kirli düzenden en çok faydalanan ve bunu en iyi kullanan hocadır Lucescu. Ülke basınımıza verdiği her röportajda şampiyonluklarının çalındığını söyler durur Rumen hoca. 2001 yılında ve 2004 yılında Fenerbahçe'nin Galatasaray ve Beşiktaş'tan aldığı şampiyonluklar Lucescu tarafından şaibeli olarak ilan edilmiştir. Kimse bunun içeriğini sormaz Rumen hocaya. Neye dayanarak bunu söylüyorsun demez. Sadece o çalındı der bizim basın da bunu yayınlar.

Ne mutlu ki bu gece yine Lucescu sahne alacak. Kadrolu Fenerbahçe karşıtı Serhat Ulueren eşinin Adnan Polat'ın şirketinde çalıştığı göz önünde bulundurulursa görevini iyi yapıyor. Bundan bir kaç yıl önce Cafer Aydın O'nun programında Fenerbahçe'den teşvik primi aldığını söylemişti. Küçük bir ayrıntı vardı o röportajda ve o ayrıntıyı kimse dikkate almadı. O programda konuşulmadı bile. Aynı röportajda Cafer Aydın Galatasaray'dan da o sene teşvik primi aldığını söylüyordu. Bu nedense hiç dikkate alınmadı. İşte Lucescu'nun "çalınan" ilk şampiyonluğu buydu.

Bu ülkede bir gün bir kahraman çıkacak ve Lucescu'ya soracak eminim: Sayın Lucescu 2 şampiyonluğu şaibeyle kaybettik diyorsunuz. Peki sizin kazandığınız 2 şampiyonluk çok mu ak paktı?

Sinan Engin her fırsatta Lucescu'nun saçmaladığını iddia eder ve şöyle der: 100. yılımızda hakemlerden bir zarar görmedik.

Bunun şifrelerini çözmek zor değil. Beşiktaş 100. yılında açıkça hakemler tarafından kollanmıştı ve o sezon şampiyonluğu sadece oynadığı iyi futbolla kazanmamıştı. Bunu ben söylemiyorum Beşiktaş'ın o dönem menajeri olan ve Kuddusi Müftüoğlu'na o sezon bir maç sırasında cesurca kendi lehlerine karar vermesi için "Korkma Kuddusi, ben seni korurum" diyebilmiş olan Sinan Engin söylüyor.

Lucescu kendi kazandığı şampiyonlukların temiz olmadığını en iyi bilen adam. 2002'de yaşadığı şampiyonluğun ardından Galatasaray'dan yollanması zaten şampiyonluğun kendi başarısı değil başka etkenlerden kaynaklandığının göstergesi.

Bakın o dönem Fenerbahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu Galatasaray'ın birçok hakem hatasıyla kazandığı şampiyonluk üzerine neler söylemiş?

"Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Ekşioğlu, yaptığı açıklamada Futbol Federasyonu'na sitem etti. Fenerbahçe'nin bu sezon neden şampiyon olamadığı biçimindeki bir soru üzerine Ekşioğlu, ''Sezon başında çok iddialıydık, ancak Futbol Federasyonu'nu hesap etmemiştik. Maalesef Futbol Federasyonu bu sezon şampiyonluğumuzu gasp edip, belli bir takıma vermiştir'' dedi."

2002 yılında Serdar Tatlı'nın hakem olarak görev yaptığı 17 Mart 2002 tarihli 2-2'lik Malatyaspor ve Mustafa Çulcu'nun düdük çaldığı 1-1 biten Gençlerbirliği karşılaşmalarında yaşanan hakem oyunları olmasa Lucescu'nun Galatasaray'ı o sene şampiyon olabilecek miydi? Bu iki maçta çalınan 4 puanıyla şampiyonluğu kaybetmedi mi Fenerbahçe? Ya o sezon oynanan Fenerbahçe -Beşiktaş maçında Beşiktaş'ın ofsaytla attığı golle Kadıköy'de galip gelmesi?

Yine aynı sezon oynanan Yimpaş Yozgatspor-Galatasaray maçında Sergen görme engelli vatandaşların bile kırmızı kart dediği bir pozisyonda sarı kartı dahi olmasına rağmen kırmızı kart görmemiş, 1 dakika sonra bir gol atmış 5 dakika sonra da bir asist yapmıştı ve karşılaşma 3-3 bitmişti.(Bu karşılaşmada yaşananlar mecliste soru önergesi olmuştur) Yine Galatasaray-İstanbulspor maçında İstanbulspor 3 dk'da iki haksız kırmızı kartla 9 kişi kalmış ve karşılaşma 4-1 bitmişti. Samsunspor maçında hakem inanılmaz bir penaltı vermiş ve Galatasaray bu maçı da kazanmıştı. Yine aynı sezon Trabzonspor karşılaşmasında Galatasaray'a 2 penaltı veriliyor ve otoriteler bu iki penaltıya da "komik" yorumunu yapıyordu.

Aynı asıl skandal ise Galatasaray'ın hiç bir iç saha maçına verilmeyen Serdar Tatlı'nın verildiği tek maçta sakat olduğu bahane gösterilerek maçtan el çektirilmesiydi. O dönem bu olay büyük tartışmalara neden olmuş ve ligin şaibeli olduğunu, Galatasaray'ın kollandığını söyleyen Fenerbahçe camiası Federasyona karşı savaş bayraklarını iyice açmıştı. O dönem Galatasaray maçlarının Avrupa Kupası maçları nedeniyle keyfi olarak sürekli ertelenmesi ise sıradan bir olaydı. Hatta Roma-Galatasaray maçından sonra oynanacak Galatasaray-Trabzonspor maçı bile ertelenmiş buna Galatasaraylılar bile çok şaşırmıştı. O dönem Avrupa Kupası maçlarından önceki ertelemelere alışıktık ancak Avrupa Kupası maçından sonra ertelemeye ilk ve son kez tanık olmuştuk. Gerekçe maçtan sonra kavga çıkması nedeniyle Galatasaraylı futbolcuların yıpranmış olmasıydı. Maksat ligde Galatasaray'a gol olmasın...

Yukarıda Lucescu'nun kazandığı ilk şampiyonluğun kısa bir özetini vermeye çalıştım. Ayrıntılara girersem bu blogun alanının yeteceğini sanmıyorum. Türk halkının hafızası zayıftır. Çabuk unutur geçmişi. Ancak Haluk Ulusoy'un federasyon başkanı olduğu o dönemleri kolay kolay unutmak mümkün değil Fenerbahçeliler için. O dönem Galatasaray ve Beşiktaş'ın şampiyonlukları şaibeli miydi? Bu soruyu Lucescu'ya kimse sormayacak. Bu gece Serhat Ulueren Lucescu'ya çanak sorular sorup çanak yanıtlar alacak. Röportaj banttansa bu çanak sorular çoktan sorulmuştur bile.

Sahi sayın Lucescu. Anladık kaybettiklerin şaibeliymiş! Senin şu kazandığın 2 şampiyonluğun hikayesini anlatsana bize...(2003'teki Beşiktaş şampiyonluğunun hikayesi Lucescu'nun ortaya çıktığı başka bir döneme kalsın)

2 yorum:

todor dedi ki...

Bu çingene eğer hala ağlıyorsa o çeribaşına en iyi kendi söylediği lafla cevap verilir "köpekler istedi diye atlar ölmez". defolup gitti ama nasıl bir acısı varsa hala havlar ya da bizim burdaki itler havlatırlar arada bu çeribaşıyı...

dercanlar dedi ki...

Önce bizden çaldığı 2002 senesi şampiyonluğunu açıklasın. Sonra çıksın laf etsin bize.