Follow @chemedya

15 Kasım 2009 Pazar

Tereyağı Camiası, Tereyağı Medyası Bu Vandalizme Ne Diyecek?


Fenerbahçe'nin sahasında oynanan her maçta en küçük olaylar büyütülür ve bu 1 sene konuşulur.
Geçen sene Efes Pilsen serisinde sahaya giren kişiler Efes Pilsen bench'ine saldırdı ve bunu hepimiz konadık. o günlerde Kaan Kural ve diğer basketbol medyası çok ağır yazılar yazdılar. Yarın bakalım neler yazacaklar.

Evvelki sene Ali Sami Yen stadyumunda çıkan olaylarda bir polisin gözü kör olmuştu. Sahaya binlerce koltuk, tonlarca su atılmıştı. Ali Sami Yen'de oynana her karşılaşmada olaylar çıkmıştı. Salon sporlarında Galatasaray'ın sahasında oynanan her karşılaşmada olaylar çıktı. Bunlar nedense unutuluyor ve hep Fenerbahçe'nin yaptıkları gündeme getiriliyordu Galatasaray medyası ve yöneticileri tarafından.

Hele ki Işın Çelebi "Kadıköy'deki her derbide çıkan olayları Türkiye kendi içerisinde çözmeli. Böyle zorbalıkla maç kazanmanın sonu yok. Bu yaklaşım Türk futbolunu geriye düşürüyor. Milli takımın Dünya Kupası'na gidememesinin nedenlerinden bir tanesi de sahalardaki şiddet ve terördür. Türkiye, Dünya ve Avrupa kupalarında başarılı olacaksa, saha içerisindeki başarılarla olmalı, saha dışındaki olaylar sizi bir yere götürmez." diyerek holiganizmi körükleyecek açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe camiası ise uzun süre sessiz kaldı bu tarz söylemlere karşı. Fenerbahçe taraftarının kendilerine tepkilerine rağmen bu sessizliği korudular. Galatasaray'ın malzemecisi bile neredeyse 3 haftadır konuşuyor. İnsanları gerdiler ve bugünkü rezalet yaşandı.Daha maçın başında 6 yaşında Fenerbahçe'li çocuğa tahammül edemediler ve sahanın dışına çıkartıldı çocuk. Bu kadar cahil insanın nasıl olur da bir araya gelebilir? 6 yaşındaki bir çocuğa hangi eğitim seviyesi tahammül göstermez?

Sahaya taraftarlar giriyor ve Fenerbahçeli bir oyuncuya arkadan yumruk atıyor. Bir polisin kafası yarılıyor. Fenerbahçeli oyunculara sandelyeler atılıyor. Ama tam bu sırada Galatasaray basketbol şube sorumlusu Yiğit Şardan çıkıyor ve tahrik var diyor. Fenerbahçeli bir oyuncunun seyirciye yumruk attığını söylüyor.

Rövanşist duyguları körüklüyorlar Galatasaraylı yöneticiler. Her olayı unutturup tereyağı gibi üste çıkıyorlar. Medya da ekmeklerine yağ sürüyor. Abdi ipekçi'de çıkan olaylar vandalizm'dir. Bu vandalizmi yaratanlar ise Galatasaray yöneticileri ve onları her defasında tereyağı gibi üste çıkmalarını sağlayan Galatasaray medyasıdır.

Şimdi Işın Çelebi'ye soralım. "Asil" Galatasaray camiası bu zorbalık hakkında ne düşünüyor?

3 yorum:

todor dedi ki...

Tavırlarının ne olacağının sinyalini zaten Yiğit Şardan efendi verdi. Efes maçında çıkan olaylar gibi değilmiş. Bakalım ceza ne olacak?
ha bi de unutmadan bu maçın nasıl olsa bir de bizim sahamızda ikinci ayağı var....

efsane78 dedi ki...

ahmet hocam.kısa bir yorum.

bunlar insan degil bunlar hayvan sürüsü.

bir bayana ve herseyi geçtim 7 yasındaki bir çoçuga bile el kaldırdılar.adıkonamaz ve antu gerekli görseli yapmıslar,ellerine saglık bunu yapanların.
tek birsey sölüyorum.eziksiniz ezik kalacaksınız salatasaray....

ruhi dedi ki...

Bide utanmadan maç sonrası adnan efendi kutlamalara katıldı..Hiç utanma yok bunlarda..ama rövanşıda var bu maçın ama bu sefer o salonda 15 bin sarı kanarya olacak..Ama buna eminimki salondaki ilk oturma bölümleri boş bırakılacak.bu arada Işın Çelebi el salla