Follow @chemedya

5 Kasım 2009 Perşembe

6 Ceza 6'sı da Fenerbahçe'ye!


Şekip Mosturoğlu NTVSpor'da katıldığı programda açıkladı. Bugüne kadar tv görüntülerinden 6 ceza verildi ve bu cezaların 6 tanesi de Fenerbahçe'ye verildi. Bu blog'da aylardır savunduğum görüşlerin bir teyidiydi bu görüş. Lig Tv maalesef istediğine ceza aldırıyor istemediğine aldırmıyor.


Geçtiğimiz sezon Galatasaray-Fenerbahçe maçından önce Arda Turan Galatasaray tribünlerini selamladıktan sonra Fenerbahçe tribünlerine dönüp kol haraketi yapıyordu. Bütün yumruk şovları çeken Lig TV'de o görüntü hiç yayınlanmadı. Tesadüf eseri maça giden bir Fenerbahçe taraftarının kameraya çekmesiyle bu olay ortaya çıktı. Ama bu görüntüler biraz geç ortaya çıktığı için Arda'nın ceza almasına yetmedi.

Yine bu sene daha önce de yazdığım gibi Fenerbahçe maçında Galatasaray'ın attığı golden sonra Hakan Balta ve Nonda'nın Fenerbahçe tribünlerine yaptıkları kol haraketleri Lig Tv'nin özetlerinde ve Maraton programında yoktu her nedense. Peki Arda'nın Cristian'ın üzerine yürürken ettiği küfürlerin kesilmesi? Cristian'ın annesine küfür ettiği canlı yayında verilen görüntüde açık açık görülürken ne Maraton'da ne de özetlerde bu küfür yer almadı. Yine geçen sene Emre, Cangele ile girdiği dialogdan dolayı 3 maç ceza almıştı. O maçta kameralar Emre'yi çekerken Cangele'yi bir türlü göstermemişti. Emre'nin Cangele'nin hangi haraketine karşılık o haraketi yaptığını da görememiştik. Amaç Emre'ye ceza aldırmaktı çünkü. Cangele gösterilse o ceza olmayacaktı belki de. Demek ki bu ülkede kimin ceza alacağına Erman Toroğlu, Şansal Büyüka ve Lig TV'nin fanatik prodüktörleri karar veriyor.

Artık bu işi iyice çözdük. Eğer bir pozisyon Fenerbahçe aleyhineyse Lig TV ne yapıyor ne ediyor o görüntüyü buluyor ve cezayı daha pazar akşamı kesiyor. Kaç maç olacağını da Erman Toroğlu söylüyor programda. Eğer Galatasaray aleyhineyse o görüntü her nedense bulunamıyor. Bir anda buharlaşıp uçuyor.

Bana gelen duyumlar Fenerbahçe'nin bu konuda ciddi bir çalışma için olduğunu gösteriyor. Gelecek seneki yayın ihalesi için yabancı bazı şirketlerle görüşüyorlar. Umarım bizi Lig TV işkencesinden kurtarırlar.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

son kayseri macinda kazim' i gosterip durdular 'fuck' derken.. en son dayanamadim, sanki goruntu yonetmeni beni duyacakmis gibi 'lan o kufur degil. hay allah kahretsin demek gibi bir sey.' bagirdim.

todor dedi ki...

Fuck kelimesine bir tek bizde ceza veriyorlar. Çok değil 5 tane ingiltere premiere ligi maçı seyretseler ve dudak okusalar görecekler ki futbolcuların 3 lafından biri hem de hakemin yüzüne karşı "fuck". Yanlız bizim sığırların anlamadığı o esna da kullanılan kelime cidden "adsız" isimli arkadaşın dediği gibi kahretsin anlamında. Bu arada eğer FBTV öyle bir atılım yapıp bizleri pislick tv den kurtaracaksa inanılmaz bir şey olur. Çünkü Şansal, Erman çetesi ve bunların bir numaralı tetikçisi Musa Hayvanı (gazete de söylei, de kendisini hayvan olarak tanımlayan kendisidir) yüzünden daha çook ceza alırız.
Burada ufak bir parantez de Şekip Mosturoğlu nezdinde Fenerbahçe yönetimine açmak istiyorum. Elalem kulisin kralını yaptı. 3 tane yediler yöneticisinden çaycısına, futbolcusundan gazetecisine kadar 1 hafta ağlanmadık yer bırakmadılar, çıt çıkarmadınız. Bunu efendilikten yapıyorsanız, bu ülkede efendiliğin prim yapmadığını en iyi siz biliyorsunuz, geriye 2 ihtimal kalıyor ya bizimkilere müstehak diyorsunuz ya da basiretsizsiniz. Görün bakın Keita'nın cezası da düşecek. Atı alan Üsküdar'ı geçtiktekten sonra 6 maç ceza aldık 7 maç aldık diye açıklama yapmayın.
saygılar

Chemedya dedi ki...

Sevgili Todor
Fenerbahçe yönetimi hakkındaki eleştirilerine tamamen katılıyorum.

Arkhe dedi ki...

Şener dün Diyarbakırspor-Galatasaray maçı sonrası %100 Futbol'a bir röportaj verdi. 30. dakikada Kewell'ın attığı bir dirsekten, bunun net kırmızı kart olduğundan bahsetti ve lütfen bunu ekranlara getirin diye defalarca tekrar etti.

Pozisyon tabii ki 3 dakikalık özetlerde yok. Ben herhangi bir yerde de tekrarını görmedim.