Follow @chemedya

21 Kasım 2009 Cumartesi

2 Garabet İnsan ve Cemal Nalga Yorumları


Blogumda adını bile anmak istemediğim 2 insan var. Kendime hakaret sayıyorum bu insanların adını bile anmayı.

Biri Kemal Belgin. 1998 yılında Fenerbahçe muhabiriydim. Muhabirler birinden bahsediyordu. Hep o adam diyorlardı. Küfürlü bir şekilde anıyorlardı adını. O adam Aziz Yıldırım'a yanaşmış, Fenerbahçe gazetesini almış diyorlardı. Kim bu diyordum ama herkesin bildiği birini benim bilmemem garip kaçar diye sormaktan çekiniyordum. Sonradan öğrendim ki Kemal Belginmiş. O dönem Aziz Yıldırım'a en yakın gazetecilerden biriydi. Köşesinden Aziz Yıldırım'ı öve öve bitiremezdi. Çünkü Fenerbahçe kulübünden menfaati vardı.

Gün geldi Kemal Belgin, Aziz Yıldırım tarafından Fenerbahçe kulübünden kovuldu. Fenerbahçe muhabirleri bu kez Kemal Belgin'in Aziz Yıldırım gidene kadar O'nun ve Fenerbahçe aleyhine yazmaya ant içtiğini söylediler. Aradan geçen 10 yıl Kemal Belgin'in bu sözünde ne kadar tutarlı davrandığını gösterdi. Her olayda Fenerbahçe aleyhine yazdı. Hatta işi o kadar azıttı ki son Cemal Nalga olayında en suçsuz Galatasaraydır dedi. Tüm suç federasyona aittir dedi. Komik duruma düştü yine. Bu O'nun hakkındaki ilk ve son yazım.

2. garabet adam ise Ergin Ataman. Fanatik Galatasaraylı olduğunu iyi biliyorum. Aydın Örs'ün asistanıyken arkasından yaptığı dedikodular ve kuyusunu kazmasıyla tanıdım kendisini. Bir maçta kendisi üzerinde büyük emeği olan Aydın Örs'e yaptığı ve sonra özür dilediği terbiyesizce haraketle iyice kendisine olan nefretimi perçinledi. Son olarak geçen sene Fenerbahçe tribünlerini tahrik edici haraketleri ve doping olayıyla kendisinden iyice iğrendim.

Ergin Ataman'da tıpkı Kemal Belgin gibi bu olayda Galatasaray'ı savundu. Cemal Nalga olayı çok büyütüldü dedi. Ergin Ataman gibi spor ahlakına sahip olmayan biri için sıradan bir olay olabilir. Geçen seneki organize doping olayından sonra masum bile bulunabilir bu olay ama bizim midemize biraz ağır geldi. Türk sporu sadece medyasıyla değil Ergin Ataman gibi insanlar yüzünden de bu halde sürünüyor. Cemal Nalga olayına çok büyütüldü diyen insan gençleri nasıl eğitip onlara örnek olabilir ki? Bu koçun takımı nasıl sahada ahlaklı olabilir ki?

Sanırım fazla bile yazdım benim için değersiz olan bu iki insan hakkında. Onlara makyavelist yaşamlarında mutluluklar dilerim. Bundan 20 yıl sonra kendilerini iğrenerek anacağız.

5 yorum:

enis dedi ki...

komedinin boyutlarını zorlayan ezikler ve onlara inanan ezikler..basketbol, voleybol futbol farketmez..ne demişler; her gün birinizi,bir gün hepinizi..

Cüneyt dedi ki...

Bu zavallı yaratıklar hakkında ben yazsam hakarete girer... Halbuki sen çok güzel yazmışsın. Normalde acırım bu tip insanlara ama bunlara acıyamıyorum bile.
Hadi gErgin gaassaraylı...öbür yaratık bir de sözde FBli...
Yazık ki ne yazık!

todor dedi ki...

biri bunak, diğeri iflah olmaz ezik. al birini vur ötekine..

istany dedi ki...

cok guzel yorum ozellikle ergin ataman denen ne idugu belirsiz adam icin. bir sualim var oktay mahmudi'nin hangi takimli oldugunu biliyormusunuz...

Chemedya dedi ki...

Oktay Mahmudi'yi Fenerbahçeli olarak biliyorum.