Follow @chemedya

24 Ekim 2009 Cumartesi

Nereye Kadar Yalan!


Aziz Yıldırım'ın bugün Fenerbahçe Divan Kurulunda yaptığı konuşmayı izledim ve son günlerde medyada nasıl bir kandırmaca yaşandığını görme fırsatım oldu. Hani 1 olayda medya yanlış anlamış olabilir ancak 4-5 ayrı olayda yanlış anlaşılma olamayacağına göre kötü niyet aramak gerekir. Maalesef önce olaylar çarpıtılıyor daha sonra ise çarptılan bu olay üzerine medyanın duayenlerinden! görüşler alınıp konu tartışmaya açılıyor. Türk spor medyasının sansasyon için neler yapabileceğini de görmüş olduk.

1. olay Tuncay Özilhan'ın basın toplantısına yol açan olay. Aziz Yıldırım Efes Pilsen hakkında bahse konu olan konuşmaları yapmadığını açık açık ifade etti. Hatta bu olayı medyaya aktaran insanın kendisini aradığını ve olayı medyaya yansıyan şekliye anlatmadığını söylediğini belirtti. Yani ortada hiç olmayan sözler ile ilgili Tuncay Özilhan açıklamalar yapıyor ve bu açıklamalar medyada manşetlerde yer alıyor. Kimse gidipte olayda adı geçen Aziz Yıldırım'a sormuyor böyle birşey dedin mi diye. Bunun adına da gazetecilik diyorlar. Ki benim bildiğim bu gazetecilik değil paparazzilik.Paparazziler de dünyada gazeteci olarak kabul edilmezler.

2. olay ise Gaziantepspor maçında protokol tribünde yaşandığı iddia edilen olay. Aziz yıldırım'dan bu konuyu dinlerken yine hayretler içinde kaldım. Medya bu olayı Aziz Yıldırım Vali'nin sevinmesine tepki gösterdi diye yansıtmıştı. Oysa orada Vali aşırı bir sevinç göstermiş ardından da dudağı kanamış. Aziz Yıldırım ise Vali'nin kulağına size yakışmıyor demiş. Bütün olay bundan ibaret. Biz gazetelerden bir hafta valilerin, eski valilerin, memur sendikalarının, bilumum devlet çalışanlarının görüşlerini okuduk. Vay efendim Aziz Yıldırım kim oluyormuşta memurlar sevinemez diyormuş. Komik mi desem , saçma mı desem, ahlaksızlık mı desem? Ne diyeceğimi inan bilemiyorum. Medya neden ısrarla bu tarzına devam ediyor? Önce bir yalan atıp sonra bu yalan üzerinden 1 hafta gündem oluşturuyorlar. Türk halkını koyun gibi görüp bunun üzerinden rant elde ediyorlar.

Yarın Fenerbahçe ile Galatasaray derbi maça çıkacaklar. Ve biz medyada 1 hafta boyunca yaratılan gündemi takip edeceğiz. Ya protokol tribününde bir şey olacak , ya sahada ya da tribünde. Biz 1 hafta futbolu değil bu saçmalıkları konuşacağız.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

hocam 4-5 olay yanlis anlatilmis dedin ya bu dedigin 2 olay disinda medya ne yalan yazmis onlari da bi soylersen mutlu olacagim.

Chemedya dedi ki...

Merhaba,
Hepsini yazmadım. Genel hatlarıyla medyanın gündem yaratmak için yalan haberi gerçekmiş gibi yansıtıp bir de üzerine yorumlar yaptığını söylemek istedim.
Ama çok merak ediyorsan yalanladığı 2 olay daha vardı. 1 tanesi Daum'un kızının bir taksici tarafından dolandırıldığı yolunda yapılan haber. Meğer Daum kızını havaalanından kendisi almış.
2.siise Cihan Kamer'in Beşiktaş maçına girmemesiyle ilgili olay. Bununla beni ilişkilendirdiler dedi.Bu olayla benim ne ilgim olabilir dedi. Fenerbahçe yöneticilerinin hepsi çok önemli kariyeri olan işadamları ve beni onlara bağırıp çağıran biri olarak yansıtıyorlar dedi.