Follow @chemedya

23 Ekim 2009 Cuma

Lig Tv Soygununa Kim Dur Diyecek?


Herşey aslında Aziz Yıldırım'ın katıldığı bir tv programında yayıncı kuruluşun ihalede kapıyı en az 400 m Euro'dan açması gerekir sözleri ile başladı. Bunun üzerine Şansal Büyüka ve ortağı Erman Toroğlu Aziz Yıldırım'a her fırsatta verip veriştirdiler. Ligimizin kalitesiz olduğuna vurguda bulundular sürekli.

Ligimizin kalitesine bu kadar önem veren Büyüka ve Toroğlu kalitenin parayla olabileceğini unutmuşlardı sanırım. Çünkü Dünya'nın dev kulüpleri naklen yayınlardan neredeyse senelik 100 m Euro'lar kazanırken Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi kulüplerimiz 15 m dolar kazanıyorlardı. Ve biz onlardan bu devlerle mücadele etmelerini istiyorduk. Yani lig tv yayınlarında yapılan manipülasyonlar ve yalanlar, kandırmacalar hep aynı nedenden kaynaklanıyordu. Yaklaşan ihale. Sırtını Türk futboluna dayamış olan yayıncı kuruluş bir kene gibi emiyordu kulüplerimizi. Bunu yaparken de neredeyse sadaka denilecek bir parayı hemde zaman zaman kur ayarlamaları yaparak ödüyordu.

Evet ligimiz çok kaliteli değil ama bunun en büyük nedenlerinden biri de yayıncı kuruluşun aç gözlülüğüdür. İşte bu konuda Adıkonamaz sitesinden Ahmet Bedri Koyun müthiş bir çalışma yapmış. Fenerbahçe taraftarını bilinçlendirmek ve yaklaşan ihale öncesi sorgundan herkesin haberdar olmasını istemiş. Bu yazıyı herkesin dikkatlice okumasını öneriyorum. Hatta hangi takım taraftarı olursa olsun bu yazıyı gazetelere ve kulüp yöneticilerine ulaştırmasını rica ediyorum. Çünkü bu kandırmaca artık bitmeli. Link aşağıda.

http://www.adikonamaz.com/forum/f2/digituerk_lig_tv_soygununa_dur_diyecek-5206/

Hiç yorum yok: