Follow @chemedya

29 Ekim 2009 Perşembe

Her Sene Ayrı Mazeret!


Galatasaray tam 10 yıldır Fenerbahçe'ye yeniliyor Kadıköy'de. Bu yenilgiler artık toplum tarafından bile kanıksanır oldu. Genelde derbilere eşit oranlar veren bahis siteleri bile Fenerbahçe'ye düşük oranlar vermeye başladı Kadıköy'deki maçlarda. Ancak bu durumu kabullenemeyen bir Galatasaray camiası var. Bu 10 yıllık yenilgide sahada oynadıkları berbat futbola karşı hep bir mazaret üretmişler. Bende bu 10 yıllık mazaret geçmişini sizin için derledim.
05-06-2001 Fenerbahçe 2-1 Galatasaray
Lucescu Köpürdü
Galatasaray Teknik Direktörü basın toplantısına sahadan topladığı çakmak, pil ve cep telefonlarıyla çıktı. Bunlar savaş ganimetleri diyen Lucescu maç boyu kulübemden çıkamadım. İnsan olduğum için utandım dedi. ( Bu maçtaydım. Ertesi günlerde Galatasaraylılar hakem yüzünden yenildiklerini de söylediler.Maçın hakemi Orhan Erdemir bütün takdir haklarını Galatasaray lehine kullanmıştı oysa. Bu maçtan aklımda kalan bir diğer notta Hagi'nin Fenerbahçe tribünlerine tükürmesiydi.)

02-16-2002 Fenerbahçe 1-0 Galatasaray

Lucescu: Proveke edildik
Lucescu "bu maç hakemin bir takımı nasıl yok ettiğini, nasıl proveke ettiğini gösteren kanıttır. Herkese yazık" dedi. Batista'nın rakibine kafa atmasının affedilmeyecek bir hata olduğunu söyleyen Rumen teknik adam Bülent'in de hakemi alkışlaması yanlıştı diye konuştu. ( Bu maça da gitmiştim. Diğer iki kırmızı kart Emre Aşık ve Hasan Şaş'a çıkmıştı. Emre iki haklı sarı kart görmüş, Hasan Şaş ise Fenerbahçeli Serhat'ın saçını çekerek yere indirmişti. Otoritelerin hepsi bütün kırmızı kartlar doğru demişti. Buna rağmen bu 4 kırmızı kartı çok iyi kullandı Galatasaray ve kamuoyunu her zamanki gibi mağdur edebiyatıyla etkiledi.)


11-06-2002 Fenerbahçe 6-0 Galatasaray

Galatasaray'ın futbol şube sorumlusu Burak Elmas sert açıklamalar yaptı. Fenerbahçe taraftarının yaptığını affetmeyeceğiz ve unutmayacağız. Bizim maçta "I Love You" sözüne anans yaptıran Çulcu dün küfüre kayıtsız kaldı. Atılan bıçakları bile görmedi. ( 6-0 biten maçın ezici skorundan çok Hasan Şaş'a atılan yumurta konuşuldu. Galatasaraylılar bu yenilgiyi asla kabullenemediler ve mazaret ürettiler. Oysa maçın büyük bölümünü Fenerbahçe Ortega'nın atılması nedeniyle 10 kişi oynamıştı.Fatih Altaylı 6-0'lık skoru yazacağına I love You Çulcu başlığını kullandı yazısında. Özellikle Hıncal Uluç çok sert açıklamalar yaptı. Fenerbahçe
tribünlerinde terör olduğunu söyledi. Oysa Ali Sami Yen'de çok daha ağırları oluyor ancak Fenerbahçe orada da kazanıyordu)

02-29-2004 Fenerbahçe 2-1 Galatasaray

Fatih Terim İsyan etti: Galatasaray teknik direktörü Tuncay'ın Prates'e yaptığı haraketin faul olarak değerlendirilmemesine isyan etti. Terim , " yardımcı hakemin ve orta hakemin önünde tartışmasız faul yapılıyor. Devamı yenilen gol. İsmet Arzuman iyi hakemlerden bir tanesi ama orada kontrolü kaçırdı." dedi. Sarı kırmızılı futbolcular Ayhan,Necati ve Sabri maç bitiminde soluğu hakem İsmet Arzuman'ın yanında aldı. Futbolcular İsmet Arzuman'a adeta ateş püskürdüler. ( Bu maça da gitmiştim doğal olarak. Bu maçta Fenerbahçe maçın büyük bölümünde rakibinden çok üstün oynamıştı ve kazanarak şampiyonluğu hemen hemen garantilemişti. Galatasaray'ın tek golü şans eseri olmuş ve karşılaşmanın geri kalanı Fenerbahçe baskısı altında geçmişti. Bu maçın ardından da uzun süre hakemler konuşuldu. Oysa maç boyunca tartışılan faul de dahil olmak üzere sonucu etkileyecek tek bir hata yoktu.)


05-22-2005 Fenerbahçe 1-0 Galatasaray

Bu karşılaşma Fenerbahçe'nin şampiyonluk karşılaşmasıydı. Galatasaray'ın herhangi bir iddiası yoktu maçtan önce. Fenerbahçe'ye beraberlik dahi yetiyordu. Bu nedenle karşılaşma sonrası pek fazla konuşmalar olmadı. Ancak 2004-05 sezonu Galatasaray'ın yeni edebiyatının parçasıydı. "Bizim paramız yok". Bu edebiyatı çok iyi kullandılar
04-22-2006 Fenerbahçe 4-0 Galatasaray

Başkan Yardımcısı Adnan Polat, küfürlü pankart yüzünden Aziz Yıldırım'a yüklendi, "Her şeyin mübah olduğu bir ortamda oynadık. Biz orada misafirdik ama kimse yanımıza bile gelmedi" dedi.
Kazansaydık herhalde bizi öldürürlerdi. Stat hoparlörlerinden ciddi küfürler edildi. Bu iş imam - cemaat meselesidir. İmam küfüre karışmam derse, cemaatin neler yapacağını siz düşünün. Kazanmak için her yolu mübah sayıyorlar. Rüzgâr ekenler fırtına biçeceklerdir" dedi.
( Fenerbahçe'lilerin hatırlamak bile istemedikleri sezon. Bir takımın şampiyonluğu nasıl çalınır o sezon görülmüştü. Bu maçın hakemi Cüneyt Çakır yerden yere vurulmuştu Galatasaraylılar tarafından. Oysa maçta hakemlik hiç birşey yoktu. Fenerbahçe müthiş oynamış hatta 35 pasla bir gol bile atmışlardı. Galatasaraylılar her zamanki gibi başka şeylerin zeminini hazırlamaya çalışıyorlardı. Ve en çokta bu sezon bunu başardılar. Bir yandan fakir edebiyatı , bir yandan hakemleri etkileme çabaları başarıyla sonuç veriyordu)

12-03-2006 Fenerbahçe 2-1 Galata
saray
Sabri hakemin penaltı pozisyonunu net bir şekilde gördüğünü, ama vermediğini öne sürdü. Milli futbolcu, "Bir hafta önce hakemler konusunda yaygara yapılıyordu. Şimdi sonucunu gördük. Bariz şekilde emeklerimizin çalınması bizi isyana sürüklüyor. İlk yarıda yedek kulübesinde kafamıza her şey atıldı, hocamızın kafası yarıldı, küfürler edildi. Bizim stadımızda olduğunda sahamız kapatılmıştı. Bakalım şimdi ne olacak? Adalet istiyoruz" dedi. ( Yine klasik bir Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşması. Yine Fenerbahçe kazanıyor ve yine mazaretler. Bu kez de gündem de hakem ve sahaya atılanlar var. Hiç kimse çıkıp diyemiyor Ali Sami Yen'de de atılıyor ama orada genelde Fenerbahçe kazanıyor. Ancak bu mazaretler hep daha sonraki haftalar için yatırım olarak düşünülüyor. )
08.12.2007 Fenerbahçe 2-0 Galatasaray

İlk kez ve son kez bu karşılaşmadan sonra hiç mazaret üretilmemiş. Çünkü maçta Fenerbahçe o kadar iyi oynadı ki. Hakem Fırat Aydunus maç boyu adeta karşılaşmada fark artmasın diye çabalayıp durmuş. Birbirlerine kafa tokuşturan iki oyuncudan sadece Deivid'i oyundan atmış. Fenerbahçe karşılaşmayı 10 kişi bitirmiş. Buna rağmen üstünlüğünü kaybetmedi ve kaleci Orkun müthiş oynayarak farkı önledi.

09.11.2008 Fenerbahçe 4-1 Galatasaray
Galatasaray Teknik Direktörü Skibbe, derbi maçta hayal kırıklığına uğradıklarını vurgulayarak, bir gollerinin geçerli sayılmadığını savundu.
Alman hoca, çok erken gol bulmalarına rağmen takım olarak topun arkasına geçip iyi savunma yapamadıklarına dikkat çekerek, “Lincoln’ün vuruşuyla filelere giden topun gol olması gerekirdi. Orada faul olduğunu ve tek vuruş olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden sayılmadı” diye konuştu. ( Bu maçtan sonra da hakem tartışıldı. Oysa maç karşılaşmadan önce Galatasaraylılar fark atacağız nidalarıyla gelmişler ancak Fenerbahçe o sezonki belki de tek iyi futbolunu oynayarak belki de eze eze yenmişti Galatasaray'ı. Maçtan sonra Fenerbahçe yine tebrik edilmedi ve yine 40 tane mazaret üretildi.)


Bu sene olanları yazmayacağım bile. Bunlar tesadüf mü diye sormadan da edemeyeceğim. Sahi ya. Her sene mi bir mazaret var? Hiç mi Fenerbahçe sizi hakkıyla yenmedi? Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan ve 2-1 biten bir kupa maçında Ümit Karan Galatasaray gol atınca Ümit Karan Fenerbahçe tribünlerine gelerek kulağını göstermişti. Daha sonra Fenerbahçe golü atınca aynı haraketi Tuncay Galatasaray tribünlerine yapmış ve bütün hafta Tuncay konuşulmuştu. Son karşılaşmada Fenerbahçe tribünlerine Hakan Balta ve Nonda'nın attıkları golden sonraki kol haraketleri de hiç konuşulmadı ve konuşulmayacak. Çünkü iki camia arasında öylesine büyük farklar var ki. Eğer o haraketi Ali Sami Yen'de bir Fenerbahçeli futbolcu yapsaydı kamuoyu baskısıyla( Başta Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu'nun ağır sözleriyle) çoktan disiplin kuruluna sevkedilmişti. Galatasaraylılara önerim biraz hazımlı olmaları.

Hiç yorum yok: