Follow @chemedya

20 Ekim 2009 Salı

Böyle Medyaya Böyle Başkan


Fatih Terim basın toplantısında diyor ki muhabire "seni medyaya ben aldırmamış mıydım? "
Evet sen aldırmıştın Erhan Telli'yi sayın Terim o yüzden sana biat edip istediğin herşeyi yapması gerekiyordu.

Konumuz Fatih Terim değil. Tuncay Özilhan. Haksız olduğu bir davada medyayı gayet iyi kullanıyor. Hem aleyhine haber yapılamıyor hem de bir başkana yakışmayacak düzeyde bir açıklaması manşetlere taşınıyor. Çünkü reklam veren onlar, çünkü basketbol camiası Efes Pilsen vasıtasıyla bedava seyehatlere gidiyor, çünkü bazı medya mensuplarının yakınları Anadolu Holding'te iş buluyor, çalışıyor , para kazanıyor.

Özilhan daha önce bir yazımda yazdığım gibi bu durumda suçluları cezalandıracağı ve kamuoyundan özür dileyeceği yerde yavuz hırsız ev sahibini bastırır felsefesiyle Fenerbahçe kulübübe saldırıyor.

Geçmişte Fenerbahçe Kulübü'nün de sporcular da doping yapmış. Geçmişte koskoca TÜSİAD'ın başkanlığını yapmış, geri planda Türkiye'yi yönetmiş bir insanın kendini savunma tarzına bakın. Gerçekten de çok ama çok komik. Fenerbahçeli sporcular geçmişte doping yapmıştı. Belki bundan sonra da yapacaklar. Ancak bunlar bireysel dopingler. Ben Fenerbahçe'nin aynı takımdan 2 sporcusunun dopingli çıktığını yani organize doping yaptığını hiç hatırlamıyorum.

Hele ki uyuşturucu madde olarak kullanılan Cathine maddesi gibi narkotik şube ekiplerinin ilgisini çekecek bir maddeyi hiç kullanmadı Fenerbahçe. Türk polisi ne bekliyor anlamıyorum. Kokainden farksız olan bu uyuşturucuyu kullanan bir grup insan var.Bu uyuşturucu Türkiye yasalarınca kullanımı yasaklanmış bir madde. Deniz Seki uyuşturucu kullandığı için neredeyse 1 sene hapis yatabiliyorsa Kerem Gönlüm'ün ya da Kasun'un ne ayrıcalığı var çok merak ediyorum.

Medya sessiz ve yorumsuz. Normal karşılıyorum. Tuncay Özilhan ise bir başkana yakışmayacak kadar saldırgan ve haksızlığını bu şekilde kapatıyor. Burası Türkiye burada herşey olur diyerek bu olanları sineye mi çekmeliyiz? Yoksa bu olayın üstüne mi gitmeliyiz? Başkaları o köşeleri menfaatleri için kullanabilir ama Chemedya'da her zaman gerçeğin peşinden koşacağım. Tehditler de alsam, dışlansam da.

4 yorum:

Olympian dedi ki...

takipteyiz, destekciniz. elestirdigim ve katilmadigim postlarinin oldugunu da soylemeliyim ama genel anlamda koydugun tavir yeterli benim icin.

Chemedya dedi ki...

Çok teşekkür ederim Olympian. Umarım gözümden kaçan şeyleri de sizler hatırlatırsınız. Sorarız hersabını birlikte.

Gündüz Feneri dedi ki...

kardeşim çok taktir ediyorum, her zaman yanındayız. bir çıkarın olmadan sadece doğruları söylemekmiş gibi geliyor derdin. senin tanımam ama böyle olduğu sürece her daim destekleyeceğiz.

Chemedya dedi ki...

Gündüz Feneri dostum çok teşekkür ediyorum. Hayatın her alanında haksızlığa karşı çıkmalıyız. Elimden geleni yapıyorum bende.