Follow @chemedya

30 Eylül 2009 Çarşamba

Yasal Şike! Bir Galatasaray geleneği


Bu yıl erken başladık. Modern zaman şikesi böyle olsa gerek. Galatasaray o hafta kimle oynuyorsa en kritik oyuncusunun Galatasaray'a transfer olacağı haberleri medyada yıllardır yer alıyor. Bu oyunu kasıtlı olarak oynayanların yanı sıra bu oyuna alet olan medya mensuplarına ne demeli?
Bıkmadınız mı her sene bu çirkin oyunu oynamaktan. Galatasaray'ın oynadığı her takımın bir oyuncusu yıllardır Galatasaray'a transfer ediliyor. Bunun adı yasal şike değil de nedir? Bu çirkinliklerle mi şampiyon olacak koca Galatasaray camiası? Aşağıdaki haberi okuyun lütfen. Ve kararı siz verin. Bu haberin zamanlaması ve haberin içeriğinin doğruluğu hakkında ne kadar iyi niyetli yorumlar yapacaksınız merak ediyorum.Hani transfer döneminde olsak hadi neyse diyeceğim. Transfer döneminde bile değiliz. Kendinizi zorlasanız dahi haberde en küçük bir iyi niyet emaresi bulamazsınız. Spor medyamız maalesef bitik durumda. Ve bu spor medyasını ciddiye alan o kadar çok insan var ki...

Haberin içeriğine bakınca şöyle bir ifade var. Galatasaray Edizle görüştü ve olur aldı. Devre arasında Ankaragücü kulübüyle de görüşülecek.
Şimdi soralım. FIFA kurallarına göre kulübünden izin almadan sporcu ile görüşmenin cezası puan silinmesini ve transferden men edilmek değil midir?
Galatasaray kulübünden izin almadan bu sporcu ile nasıl görüştü? Ne görüştü? Bu görüşmede hafta sonu oynananacak maçın da bahsi geçti mi?

Ankaragücü- Galatasaray maçını dikkatle takip edeceğiz. Umarız Ediz bu maçta önemli bir hata yapmaz da bizi yanıltır.
*************************************************************


Sakatlıklar nedeniyle savunmada sıkıntı yaşayan G.Saray, teknik direktör Frank Rijkaard'ın raporu doğrultusunda iyi bir stoper bulmak için kolları sıvarken, gözüne Ankaragücü'nün başarılı ismi Ediz'i kestirdi. Sarı-kırmızılı yönetim ara transferde, 23 yaşındaki Ediz'e karşılık başkent ekibine Emre Güngör ve bir miktar para önerecek. Maddi zorluklar içindeki Ankaragücü'nün, G.Saray'ın teklifini kabul etmesine kesin gözüyle bakılıyor


***

Ediz Aslan olacak

Sarı-kırmızılıların, 23 yaşındaki futbolcu karşılığında A.Gücü'ne Emre Güngör artı para önereceği öğrenildi Ediz'den "Seve seve gelirim" yanıtı aldığı belirtilen G.Saray'ın ara transferde işi bitireceği ifade edildi.

Prensipte 'evet' dedi
Teknik direktör Rijkaard'ın raporu doğrultusunde stoper arayışlarına hız veren G.Saray, A.Gücü'nde başarıyla forma giyen Ediz Bahtiyaroğlu'nu gözüne kestirdi. Öncelikle genç futbolcuyla görüşen ve "Seve seve gelirim" yanıtını alan sarı-kırmızılı yönetimin ara transferde işi bitirmekte kararlı olduğu öğrenildi. Bu nedenle

Cimbom'un, önümüzdeki günlerde başkent kulübünün kapısını çalacağı ve söz almaya çalışacağı belirtiliyor.

Pazarlık zamanı
Hafta sonu Ankaragücü ile deplasmanda oynanacak maç öncesinde G.Saray yönetiminin, başkent kulübünün yetkilileriyle Ediz pazarlığı yapacağı gelen haberler arasında. Stoperlerin sık sık sakatlık yaşamasıyla sıkıntı çeken sarı-kırmızılıların bu oyuncuyu transfer edebilmek için Ankaragücü'ne Emre Güngör artı para önerisinde bulunacağı ifade edildi. Pazarlıklar olumlu sonuçlanırsa Ediz, ara transferde Aslan olacak.

Hiç yorum yok: