Follow @chemedya

7 Ocak 2011 Cuma

Vatan, Smacı Kendisine Vurdu!


Medya nereye doğru gidiyor bilmiyorum.
Ancak bugün Vatan Gazetesi'nde yapılan şeyi tarif etmekte zorlanıyorum. Bir insanın kusurları ile dalga geçmek ve işi bu kadar çirkinleştirmek zannettikleri gibi Aziz Yıldırım'a değil kendilerine ve bize zarar verecek.

Yapılan haberde Aziz Yıldırım'ın voleybol takımı antrenörüne oyuncu değiştirmesi için "Demeter, Demetev" diye bağırdığı belirtiliyor. Çirkinliğin boyunu görebiliyor musunuz?

Ben bunu yapana kimse kusura bakmasın ama insan bile diyemem. İnsanlık onuruna aykırı ve kahvehane kültürüne uygun bir gazetecilik bu. Muhabir bunu yapabilir...Bir haberi yazar ve yollar. Ancak içeride çalışan insanlar çok daha ciddi olmak zorundalar. Bu haberi nasıl olur da bu şekilde yayınlayabildiler? Bunun ne gazetecilikle ne de vicdanla bağdaşır tarafı yok.

Burada zaman zaman insanları yerin dibine batıran yazılar yazıyorum. Daha sonra o insanlarla yüz yüze geliyorum ve gerçekten de kendimi yargılıyorum. Acaba doğru yapmadım mı? Karşımdaki insan iyi biri diyorum. Ancak bu haberi yapan editörün herşeyden önce iyi bir insan olmadığını söyleyebilirim...

Bugün Aziz Yıldırım kendi taraftarı tarafından da eleştiriliyor, Fenerbahçe kongre üyeleri tarafından da eleştiriliyor. Rakipler de eleştiriyor objektif insanlar da eleştiriyor. Bunların hepsi doğal ve olabilecek şeyler ancak bu tarz birşeyi bir gazetede uzun bir zaman sonra ilk kez görüyorum. Çok çirkin ve bizim mesleğimize ihanet olarak görüyorum. Bu gidişin sonu iyi olmayacak gibi...Umarım gerisi gelmez. Umarım sadece bir gaflettir.

4 yorum:

Mete ÖNBEY dedi ki...

Gidiş gidiş değil ki, her taraf kirleniyor. Eskiden insanların kusurları, eksikleri ile alay edilmesini geç, bahsi bile ayıp sayılırdı. Şimdi bir saygısızlık dalgası almış başını gidiyor. Tribündeki taraftar gözlüğünü çıkaramamış muhabirler, bunu yazıyor ve hiç bir sayfa editörü de bunu görmüyor, bunu değiştirmiyor. Ama kaç yıllık Milliyet gazetesinin internet sayfalarının yaptıklarından sonra bu ne ki?

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

Sevgili Ahmet aman diyeyim sana böyle yama.Bakarsın Feridun Niğdelioğlu ile olduğu gibi,O editör veya muhabir ile de yolların kısa bir süre içinde kesişir:)Bu dediğim işin biraz ironik kısmı.Tabi ki yazdıklarının hepsi doğru ama benim artık gerçekten hiç ümidim yok medyadan.Ne yazılı,ne görsel ne de internet medyasından.Zaten kimsenin de almadı ki,tirajlar,reytingler yerlerde sürünüyor...

tofi dedi ki...

aziz pierre'in dedigi quality turkish medya, bir trabzon maçı sonrası da başkanın " çocuklara ayran şişesi atıyorlar" lafını da ayvan diye kendine göre yontuyordu, alıştık bunlara, hele ntvsporun sayfasına yorum yazanları bi okusan mesela, editörün süzgecinden nasıl geciyor anlamıyorum, ben alena küfür ediyorum bi onu yayınlamıyorlar, kibarca aşağılamak, ezik vs gibi laflar hep serbest, komik olan ferit şahenk fenerli!!!!

Adsız dedi ki...

Ahmet Bey sonuna kadar haklisiniz..haklisiniz da bu haberi yapan gazeteleri biz (onaylayalim veya onaylamayalim)satin aldikca..merak edip de ne yazmis acaba diye internette tikladikca, siz de deger verip burada yorum yaptikca, bu kisiler de medyada prim yapmaya devam edecektir..daha da ileri gideyim..bu kisiler boyle sansasyonel haberleri yapmaya devam edip Feridun Nigdelioglu gibi isim yapacak, dolgun maaslarla medyada is bulacaklardir..bugunku cok gazeteli, cok yazarli bir medya ortaminda varolabilmenin tek sarti vardir..yalan veya carpici haber yap ki ayakta kalabilesin..dogru duzgun haberi de,yorumu da kimse okumuyor artik ne yazik ki..bu kisiler direk olarak bizlerin merak duyusuna hitap ederek gazetelerini sattiriyorlar..vay be diyoruz, acaba dogru mudur bu haber..inanmasak da bir arkadasimiza gosteriyoruz haberi..bu kisilerle eminim yolunuz kesisecek bir gun..bu kisiler kotu kisiler de degil..zamaninda tepki verdigim o haberleri nasil yazmis da diyeceksiniz gordugunuzde onlari..ama unutmayin bu kisiler de evine ekmek goturmek zorunda..bunu yazdigimda benimsedigimi sanmayin bu kisilerin davranisini..ama ortada degistiremeyecegimiz bir gercek var..medya ve medya mensubu kirliligi..dogru bildiginiz yolda devam etmeniz dileklerimle..