Follow @chemedya

26 Ocak 2011 Çarşamba

Fenerbahçe'nin medyası da yok Hıncal Uluç'u da yok...


Önce Trabzonspor'a 3 hafta üstüste penaltı verilmesine dikkat çekmek için Kocaman konuştu:
Ama bazı şeylerin de gündemde olması, konuşulması gerek. Bakıyorum kimse gündeme getirmiyor. Trabzonspor takımının aldığı başarıları, Şenol Hoca’nın elde ettiği başarıyı yadsımak yanlış olur. Bir teknik adam olarak alkışlamak durumundayız. Ancak kimse yanlış anlamasın ama Trabzonspor son 3 haftada kritik maçlar oynadı. Bu 3 maça bakmak lazım. Gaziantepspor, Bucaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor... 3 maç 3 penaltı. Bu penaltılar Trabzonspor’a kasten, isteyerek verildi, demiyorum. Fakat kimse bunları incelemiyor. Ancak maçların kritik anlarınadenk gelen penaltılara bakmak gerek.

Ardından Şenol Güneş neredeyse her konuşmasında Kocaman'a yanıt verdi ve son olarak Ankaragücü maçının ardından ağır konuştu ve hakem hakkında konuşup küçülmekten bahsetti:
"Hiçbir zaman hakemleri etkilemek için konuşmadım. Hakemleri etkilemek için konuşanlar düşünsün. Ben de onlar gibi "Niye penaltı vermedi" şeklinde konuşursam diğer insanlardan farkım olmaz küçülürüm. Biz hiçbir zaman verdiğimiz oyuncu bize karşı oynamasın, hakem şunu versin, bunu versin demedik. Konuşarak iki puan alamayız. Yanlış kararlar verenler ve onları etkileyenler varsa bu durumu düşünsünler"


Ardından Trabzonspor resmi sitesi hakem hakkında açıklama yayınladı:
Yapılan değerlendirmelerde Zewlakow'un hava topunda Umut'un pozisyonunu bozduğu golcü oyuncunun vuruşunu engellediği düşüncesi üzerinde duruldu. Teknik Direktörümüz Şenol Güneş ise maçtan sonra penaltı pozisyonuyla ilgili yöneltilen soruya, 'Hakemleri etkilemek için bugüne kadar konuşmam olmadı. Konuşanlar düşünsün. Penaltı, verildi verilmedi diye konuşursam diğer insanlardan farkım olmaz, küçülürüm. Bize hiçbir maçta yanlış penaltı verildiğini düşünmüyorum. Biz futbol oynamaya çalışıyoruz. Hakem şunu vermiş, bunu vermiş diye konuşarak bunu geri alamayız. Ama yanlış kararlar veren varsa, onları etkileyen varsa onlar düşünsün. Bizim vicdani bir rahatsızlığımız yok' cevabını verdi."



Çok fazla yorum yapmadan bu üç açıklama üzerine düşünelim...
1. açıklamada Aykut Kocaman bir kulübe 3 hafta üst üste penaltı verilmesinin irdelenmesi gerektiğini söylüyor. Ki Fenerbahçe ortalama 35 haftada bir penaltı çalınan bir takım olarak ( bu sezon kazanılan 3 penaltının 2 tanesi elle oynamaya verildi) Kocaman'ın bu demecinde haklılık payı var...

2. Açıklamada Şenol Güneş hakem hakkında konuşup küçülmeyeceğini söyleyerek Kocaman'a gönderme yaptı.

3. Açıklamada Trabzonspor resmi sitesi hakem hakkında konuşup küçüldü... Pardon küçüldü demeyelim hakkını aradı...


Bu ülkede bir kulüp sürekli şaibelerle suçlanıp 2 tane son dakika şampiyonluğuı veriyorsa...
Bu ülkede bir kulüp sürekli hakemler hakkında kollandığı iddia edilip 35 haftada bir penaltı kazanıyorsa...
Bu ülkede herkes hakem hakkında konuşurken sadece bir kulüp konuştuğunda o konuştukları ağzına tıkılıyorsa...
Bu ülkede bu kulüp hakkında bakan bile çıkıp vıdı vıdı yapabiliyorsa...

O kulüp medyada sahipsizdir ve bir medyası yoktur...
O kulüp şaibelere bulaşmamış aksine şaibelerle şampiyonluğu alınmıştır...
O kulübün bir Hıncal Uluç'u yoktur...
O kulübün bol bol Ziya Şengül'ü, "tarafsız" Rıdvan Dilmenleri vardır...

Bugün 26 Ocak 2011...
Fenerbahçe Pazar günü Trabzonspor'u yenerse ve sezon sonuna kadar şampiyonluk iddiasını sürdürürse açın şu yazıya bir kez daha bakın...Sonra da medyada çıkacak iddialara ve yazılara bakın...Ne demek istediğimi anlayacaksınız...

8 yorum:

Esat Erman dedi ki...

Doğru söze yorum yapacak halimiz yok.
Fenerbahçe'nin tek gücü var; Taraftarı..

MMRKML dedi ki...

Çok değil sizin gibi 5 medya mensubu daha olsa yeter. Ama çok zor. İzin vermezler. Elinize sağlık.

Mete ÖNBEY dedi ki...

iyide, bu kimin suçu? yönetimin mi yoksa Fenerbahçe'nin ekmeğini yediği halde nankörlük yapan futbolcu eskilerinin mi?

Adsız dedi ki...

yazdıklarına tamamen katılıyorum yalnız bir sorun var aykut kocaman fb konya maçı sonrası fb nin üzerine anelka nın eli operasyonu yapılmasının baş aktörlerinden biriydi de , ne demişti o maçtan sonra konyaspor hocası aykut kocaman , fb nin hakemler üzerinde baskı kurduğunu ima ederek teknik direktörlüğü bırakacağım ? yani dediğinde tamamen haklısın fb nin fb liler dahil dostu yok !

Burak dedi ki...

El insaf Ahmet kardeş, Trabzon'un avukatı değilim ama sen de çok iyi biliyorsunuz ki Trabzon'a verilen o 3 penaltıdan bir tek Buca maçında olanı haksızdı onda da Trabzon zaten öndeydi. Bir takıma 3 hafta üst üste penaltı verilmez diye bir kural mı var? İsterse 10 maç üst üste penaltı verilir penaltılık pozisyon varsa, kimse de gık diyemez. Üstelik son Belediye maçında bordo-mavililerin verilmeyen de 2 penaltısı vardı. Asıl tartışılmayan onlar. Aykut kendi maçları hakkında serzenişte bulunsa eyvallah. Kaldı ki Fenerbahçe'nin de hakemler hakkında bu sezon söyleyebileceği fazla birşey olamaz. Çok penaltı kullanıyor dediğiniz Trabzon 4 penaltı kullanmış Fenerbahçe 3. Üstelik İ.Belediye maçındaki hakem kararları hala hafızalarda.

espana dedi ki...

Devletimiz T.Telekom Arenayı F.bahçeye bağışlası idi bugün Hınçal Uluç ve ekibinin koparacağı yaygarayı tahmin edebiliyorsunuz heralde.Şimdi ise çıt yok. Bu adam müthiş bir ajan. Gündemi değiştirmede bire bir.

Erhan. Profesyonel futbolcu dedi ki...

Burak haklı. Fanatik bir Fenerbahçeli olarak, Aykut Kocaman ile şampiyonluğun yüzde 25 ihtimal olabileceğini düşünüyorum. Kaldı ki dün 60-65 ten sonra yaptığı bekir irtegün değişikliği ile bunu ispatladı. Mehmet Topuz'u selçuğun yerine DM oynatmamasıda zekasının ne kadar parlak(!) olduğunu gösteriyor.

Ayrıca Aykut Kocaman konuşmayı çok iyi bildiğini sanıyor. Ancak burada yukarıda yorum yapan Burak haklı. Bir takıma 100 maç üstüste gerekirse her maç 5 tane olmak üzere 500 penaltı bile verilebilir. Pozisyon penaltı olduktan sonra bunda hiçbir sıkıntı yoktur. Aykut Kocaman'ın ne yazık ki o kötü gidişatta hakemlere laf atıp mevzuuyu başka yere, dikkatleri başka yere çekmek dışında yapabileceği hiç bir şey yoktu.

Ne kadar küçük bir teknik adam olduğunuda burada göstermiş oldu.

Aykut Kocamanı iyi takip edin 2 hafta daha en fazla hakem kelimesini ağzına almayacak. ne zaman beraberlikler, malubiyetler geliyor. o zaman hakem diyecek yine.

ve yine iyi takip edin, 60. dakikaya kadar hiç bir maçta oyuncu değiştirmeyecek, oyuncu değiştirmeye başladığında ilk veya ikinci tercihi alex olacak, çünkü alexi çekemiyor.

Aykut kocaman derhal takımdan kovulmalı ve Alex hem teknik adam, hem oyuncu olarak sezon sonuna kadar görevi devam ettirmeli.

Aykut Kocaman2ın bu basiretsiz ancak bol laf yapıp, boş cümleler kurabildiği basın açıklamalarından taraftar sıkıldı artık.

Aykut Kocamana aziz Bey'in bir an önce buranın ankaraspor veya konya spor olmadığını açıklaması ve göstermesi gerekmektedir.

yoksa bir an önce kovulmalıdır. yoksa Fenerbahçe bir sezon değil, zico ve daum ile kazandığı oyun disiplilini ve zekasını kaybedecektir.

buda bize en az bir 3 sene kaybettirir.

Saygılarımla,

espana dedi ki...

Erhan iyimisin sen. Hınçal Uluç yazısına ancak bu kadar destek yorumu yapılır pes artık.