Follow @chemedya

2 Ocak 2011 Pazar

Klişeler Ülkesinde Aziz Yıldırım!


Başarı herkese göre göreceli bir kavram. Ancak Aziz Yıldırım dönemi ileride sonra erdiğinde de çok tartışılacak. Yaptıkları ve yapmadıkları ile Türk sporunda bana göre unutulmaz bir adam olacak Aziz Yıldırım. Bana göre en büyük hatası zamanında Fenerbahçe rakipleri ile arayı açmışken biraz gevşemesi ve göz göre göre Denizli'de kaçan şampiyonluk. Eğer o dönem biraz olsun kamuoyunu iyi kullanabilseydi bugün hem ligin kaderi çok farklı olurdu hem de Fenerbahçe'nin durumu. O dönem Kazım Kanat'ın başlattığı aman Fenerbahçe büyüyor. Fark açılıyor. Durdurun Fenerbahçe'yi söylemleri ile oluşturulan kamuoyu ile Denizli'de açık bir şekilde çalınan şampiyonluk Fenerbahçe'de halen bir sendrom halinde.

Oysa İspanya'da Barcelona dominant bir şekilde uzun yıllardır İspanya Ligi'ne ambargo koyarken İspanya Ligi ne değer kaybetti ne de İspanyol futbolunda bir çöküş meydana geldi. Yine İtalya'da İnter, İngiltere'de Manchester United, Almanya'da Bayern Münih, Fransa'da Lyon liglerine uzun yıllardır ambargo koydular ve bu ülkelerinde futbolunda bir çöküş meydana gelmedi. Klişeler ülkesinde yaşıyoruz. Biri bir klişe ortaya atıyor ve bu klişe gerçek zannediliyor. Üzerinde tartışılmıyor bile.

Geçtiğimiz sezon bir sivri akıllı Aziz Yıldırım kalecileri satın alıyor, ligi ayarladı, şampiyon belli dedi. İşi bitirdi. Herkes bu teze inandı. Sonunda Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetti. Ben de aslında çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Diğer amatör branşlara girmeden sadece istatistiklerle 3 önemli branşta Aziz Yıldırım öncesi ve sonrası Fenerbahçe'yi kazandığı kupalarla aşağıya yazıyorum. Yorumu da sizlere bırakıyorum. Aziz Yıldırım'ın yaptıkları tesisleri, yayın ihalesini ya da Türk futbolu için yaptıklarını da bir kenara koyuyorum. Sadece tabloyla başbaşa bırakıyorum sizi. Bakalım Aziz Yıldırım öncesi ve sonrasında Fenerbahçe nasılmış...








Futbol
Şampiyonluk

Aziz Yıldırım'dan önce 13 (40 yılda 13 şampiyonluk 3 yılda bir şampiyonluğa denk geliyor)
Aziz Yıldırım'dan sonra 4 (12 yılda 4 şampiyonluk 3 yılda bir şampiyonluğa denk geliyor)

Türkiye Kupası
Aziz Yıldırım'dan önce 4
Aziz Yıldırım'dan sonra 0

Süper Kupa
2 kez kazanıldı


Basketbol Şampiyonlukları (Erkekler)

Aziz Yıldırım'dan önce 1
Aziz Yıldırım'dan sonra 3

Cumhurbaşkanlığı Kupası
Aziz Yıldırım'dan önce 3
Aziz Yıldırım'dan sonra 1

Türkiye Kupası
Aziz Yıldırım'dan önce 1
Aziz Yıldırım'dan sonra 1


Kadınlar basketbol
Lig Şampiyonluğu

Aziz Yıldırım'dan önce 0
Aziz Yıldırım'dan sonra 8

Cumhurbaşkanlığı Kupası

Aziz Yıldırım'dan önce 0
Aziz Yıldırım'dan sonra 7



Türkiye Kupası

Aziz Yıldırım'dan önce 0
Aziz Yıldırım'dan sonra 9


Voleybol Erkekler
Lig şampiyonluğu

Aziz Yıldırım'dan önce 0
Aziz Yıldırım'dan sonra 2

Türkiye Kupası
Aziz Yıldırım'dan önce 0
Aziz Yıldırım'dan sonra 1

Süper Kupa
Aziz Yıldırım'dan önce 0
Aziz Yıldırım'dan sonra 0


Bayanlar Voleybol
Lig Şampiyonluğu
Aziz Yıldırım'dan önce 0
Aziz Yıldırım'dan sonra 2

Türkiye Kupası
Aziz Yıldırım'dan önce 0
Aziz Yıldırım'dan sonra 1

Süper Kupa
Aziz Yıldırım'dan önce 0
Aziz Yıldırım'dan sonra 2

5 yorum:

SercanGklp dedi ki...

Zaten kimse Aziz Yıldırım'ın futbol dışı branşlarda başarısız olduğunu söylemiyor ki... Bakın başarısız diyorum... Hatasız değil... Orada da hatalar çok yapıldı... Ama futboldaki kadar etkili olmadı bu hatalar... Ama futbolda yapılan hatalar öncesinde yaşanan tabloyu kat be kat ileri tasıyacakken yerinde saymasına yol açtı... Biz yerimizde sayarken de rakipler bizi geçmeye inandılar... En büyük tehlike de bu oldu zaten... Geçen sene kaybedilen şampiyonluk Bursa gibi bir takımı dahi bize laf atar hale soktu... Geçen sene 2 kulvarda da bizi etkileyen Trabzonspor daha önce hiç olmadığı kadar konuşur oldu...(Daha önce şampiyonluk maçlarında yaptıkları malumdu)

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Daha tesisler yapılacak öyle şey olur mu,hep Fenerbahçe haklarının korunmasına gerek yok. Yoksa Türk futbolunu kim kurtarır...

shadowturk dedi ki...

ZATEN FUTBOLUN DIŞINDAKİ BRANŞLARIN BAŞINDA AZİZ YILDIRIM DEĞİL İŞİN UZMANI İNSANLAR VE YA SPONSORLAR VAR O KİŞİLER YÖNETİYOR.BELKİ O BRANŞLARDAKİ BAŞARI ONDAN OLAMAZ MI?NE DERSİNİZ.

Adsız dedi ki...

Fransa'da Lyon domine etti ülke futbolu çökmedi demek için ya çok saf olmak lazım ya da çok taraflı olmak lazım. İspanya ligini Barcelona kaç senedir domine ediyor 3 senedir. Ondan önce şampiyonlar ligine zor giren bir Barcelona vardı. İngiltere ligine hiç girmiyorum. Verdiğin örnekler biraz Almanya'da doğru gibi. Kısacası Ahmet eğer fenerbahçe'nin denizli'de şampiyonluğu çalındıysa Lucescu'nun ilk senesinde Galatasaray'ın da şampiyonluğu çalındı göz göre göre. Zira o zaman da Galatasaray çok büyüdü önünü kesmek lazım lafları alıp yürümüştü.

murat dedi ki...

işkembeden sallamışsın kardeş kusura bakma..kim çaldı, nasıl yaptı? hangi hukuksuz işlere girildi? sizin başkanınız değil miydi 10 yıl önce artık şapmiyonlukların sadece sahada kazanılmadığını anladım diyen?? madem çalınabiliyor şampiyonluk siz neden çalmıyor sunuz 3 yıldır?