Follow @chemedya

14 Kasım 2010 Pazar

Sorun Barış Kuyucu'da değil


Dün geceden beri tüm Fenerbahelilerin gündeminde Barış Kuyucu'nun twitter hesabından söyledikleri var. Kuyucu, önce Fenerbahçe'nin 4-3 Gaziantepspor maçının şike olduğunu söylemiş ardından da alanen ırkçılık yapıp Niang ve Dia'ya gönderme yapmıştı.

Barış Kuyucu'yu Fenerbahçe camiası baskı yapsa ve işten attırsa ne değişecek?
Sadece bundan sonra herkes biraz daha dikkatli olacak. Bu saçma düşünceler bitecek mi? Türk futbolunda eğitim düzeyini yükseltecek miyiz?

Fenerbahçe'nin devre arasında 25 milyon dolar ödeyip maç satın aldığını söyleyecek sivri zekalı medya mensupları olmayacak mı artık?

Irkçılık yapılmayacak mı spor medyasında?

Sürekli komplo teorileri üretilmeyecek mi artık?

Telegol gibi programlar artık prim yapmayacak mı?

Her önüne gelen spor yorumculuğu yapamayacak mı?

Bir anda spor medyasının ortalama eğitim düzeyi mi yükselecek?

Holigan gazeteciler ortadan kalkacak mı?


Hayır. Hiç biri olmayacak. Herşey aynı tas aynı hamam devam edecek. Barış Kuyucu'nun yaptıklarını unutulacak 1 ay sonra yeni Barış Kuyucumuzu bulacağız. Barış Kuyucu ve onun zihniyetindekiler tükenmeyecek.

O zaman başka bir çözüm yolu bulmalıyız. Spor medyasını nasıl düzelteceğiz?

Bunun için belki uzun yıllar geçecek. Ancak öncelikle kötüye prim yaptırma sevdamızdan vazgememiz gerek.

Serhat Ulueren bugün olumlu ya da olumsuz konuşulduğu sürece başarılı sayılacak.
Ahmet Çakar başarılı sayılacak,
Bahri Havadır en iyi muhabir olacak,
Barış Kuyucu en iyi spiker olarak kalacak bir de genç gazetecilere ders verecek,
Hıncal Uluç ise duayenimiz olacak.

Çünkü bugün yukarıda saydığım insanlardan nefret ettiğini söyleyenler dahi bu isimleri izliyor ve kendi platformlarımızda konuşuyoruz.

Bu adamları bizler yaratıyoruz, bizler buralara getiriyoruz. Sonra yahu bu medya neden kalitesiz diye veryansın ediyoruz.

Konuşmayalım, yazmayalım ve prim vermeyelim. Gerektiği zaman da tepki göstermesini bilelim.

Barış Kuyucu zihniyetini yok etmenin yolu budur.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Dediklerinizin hepsine sonuna kadar katılıyorum.Barış kuyucu zaten hemen özür mesajı yollamış.Sanal alemde direkt antiler açıl ve herkes cnn türk'ü mail yağmuruna tuttu.Bence bu suçlayıcı sözlerini bir özür ile kabul etmemeliyiz.Bunun bir cezası olması lazım.
Kaan.

todor dedi ki...

Sanki ülkede herşey tıkır tıkır işliyor, eğitim,kültür almış başını gidiyor da bir tek spor medyası bozulmuş. Bırakın bunları allahaşkına böyle başa böyle tarak, istediğiniz kadar çıkın yok prim vermeyin, yok okumayın,okutmayın,izlemeyin diyin bu adamlar her zaman prim yapacaklar, sokağa çıkın dolşaın sokakta kaç tane Erman Toroğlu,kaç tane Bahri Havadır, kaç tane Serhat Ulueren göreceksiniz, Kurtlar Vadisinin, Telegolün, aptal evlendirme programlarının reyting rekorları kırdığı bir ülkede yaşıyoruz.
Barış Kuyucu'ya cezası verilmelidir, öyle lafı geçirip özür dileyip yırtmak yok, üstelik sadece Fenerbahçe'ye ve Gaziantepspor'a hakaret etmekle kalmamış üstüne üstlük ırkçılık ta yapmıştır. Küfürü,tepkiyi görünce twitterı kapatıp,özür dileyerek bu mevzu kapanmaz, o görevde kalamaz. burada görev Fenerbahçe yönetimine düşer, internet sayfasında dandik bir kınama ile geçiştirmeye mi çalışacaklar, Galatasaray'ın Ercan Saatçi olayındaki gibi bir yaptırımı yapabilecek mi? Görecez.

fenerlihüseyin dedi ki...

2 cümlede 1 ton suç işlemiş.
Fenerbahçe'ye hakaret etmiş ve Niang - Dia'ya ırkçılık yapmış.
Bu bir özürle kapanamaz.
Acilen Fenerbahçe klubü kendi hakkındami şike iftirası için , Niang ve Dia 'da ırkçılık sebebiyle dava açmalıdır bu faşist herife.
Fenerbahçe bu tip yaratıklara sessiz kaldıkça terbiyesizliğin limitleri yükseyiyor.
Bu herifi hala CNN Türk'te tutan zihniyetin de bu lafları eden kafadan bir farkı yok.