Follow @chemedya

24 Eylül 2010 Cuma

İŞTE DAVETİYE KRİZİNİN İÇ YÜZÜ

Dün Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım arasında yaşanan kriz ile ilgili
Fenerbahçeli bir yöneticiyi aradım ve “davetiye krizi” ile ilgili ilginç
bilgilere ulaştım. Aziz Yıldırım’a yakınlığı ile bilinen yönetici son derece
kızgındı. Önceki akşam 1907 toplantısında olduğunu ve orada Fenerbahçe
camiasının en önemli isimlerinin bir arada olduğu belirtti ve ekledi:
“Herkes Ali Şen’in bu durumu şova dönüştürmesine gülüyor.” neden dediğimde
aldığım yanıt ilginçti: Siz bir düğüne davet edilseniz ve sonra size
gelmeyin deseler bunu medyaya sızdırır mısınız?

Peki diyorum siz Başkan Aziz Yıldırım’a çok yakın bir isimsiniz. Aziz
Yıldırım neden böyle bir tepki gösterdi?

Yanıt aslında olayı tüm gerçekliğiyle açığa çıkartıyordu: Ali Şen, Aziz
Yıldırım hakkında O’nu yolda görsem tanımam, selam bile vermem demişti. Kim
kendisi hakkında böyle söyleyen biri ile aynı masada oturur ki? Aziz
Yıldırım’ın yerinde ben de olsaydım o gece o düğüne katılmayacağımı
bildirirdim.

Aziz Yıldırım’ın düğüne kendisi katılmayıp da neden Ali Şen’i davet
etmediğiyle ilgili sorumuza da yanıt şöyle geliyordu.

- Aziz Yıldırım o gün nikahın şahidiydi. Eğer şahit olmasaydı Volkanla hiç
konuşmadan düğüne gitmeyecekti. Şahit olduğu için Volkan’ı aradı. Ali şen
ile aynı ortamda olmak istemediğini söyledi.

Daha sonra başka yöneticileri de arıyorum. Hepsi ortak bir dille ALi şen’e
kızgınlıklarını dile getiriyorlar. Bu krizin iç yüzü çok farklı diyorlardı
ve konuştuğum yöneticiyle benzer ifadeler kullanarak durumu ifade
ediyorlardı.

İşte davetiye krizinin iç yüzü. Peki Ali Şen ne demişti o dönem?
Ali Şen’in Temmuz ayında Aziz Yıldırım’ın Divan kurulunda yaptığı konuşmanın
ardından 30 Temmuz’da Cine5’de Barbaros Çıdal’ın sunduğu VİP futbol
programında yaptığı açıklamaların çözümü aşağıda. İşte kavgayı başlatan sözler:


Ali Şen ne demişti?

Aziz Yıldırım yalan söylüyor bizim dönemimizdeki borçlarla ilgili. Kendisine
hem dargınım hem kırgınım. Daha önce 10 yıllık hizmetleri nedeniyle
kendisine plaket vermiştim. Şimdi yolda görsem selam bile vermem kendisine.
Çünkü yalan söylüyor. Neden yalan söylüyor.Şadan Kalkavan’ına day olduğu
kongrede Pazar günü oy kullanmaya gittim. Yanında da Alaattin Metin vardı.
Bana dedi ki başımızda obdusman ol. Taraf tutma. Aziz Yıldırım Fenerbahçe’yi
çok mücadele eden bir takım haline getirmeli. Aksi takdirde Fenerbahçe
tarafatrının kaşları çatılmış vaziyette.

15 yorum:

Adsız dedi ki...

Rüştü meselesinin de iç yüzünü sorsaydınız keşke.

Adsız dedi ki...

Ya Ali Şen'i anlayamıyorum bir türlü,eskiden bir yerde okumuştum,Ali Şen,Aziz Yıldırım'ın heykeli dikilmelidir diye söz söylemişti,bundan adım gibi eminim.Ali Şen Fenerbahçemize şampiyonluk yaşatmıştır orasına birşey diyemem ama Aykut hocaya kadar cephe alacak çok sözler söyledi ve Fenerbahçeyede aynı şekilde,Aziz başkan'ı bu konuda destekliyorum.Ali Şen kulübümüze zarar verecek çok açıklamalar yaptı.Bu konu hakkında sizlerin düşüncelerini de çok merak ediyorum,paylaşırsanız sevinirim .Saygılarımla..

Adsız dedi ki...

Ali şen bu camiaya zarar kesinlikle

todor dedi ki...

peki geçen sezon son maçta şampiyonluğun kaçmasında baş sorumlu olarak gösterdiği "motivatör" rüştü ile niye 10 adım mesafede oturmuş?

Emir dedi ki...

Todor'a sonuna kadar katılıyorum. Aziz Yıldırım'ı kesinlikle samimi bulmuyorum. Aziz Yıldırım kadar Fenerbahçe'yi şahsi menfaatlerine kullanan bir 2. başkan daha gelmemiştir. Muhalefeti bitirdiği gibi, kendisini eleştiren her sesi de kısmak için elinden geleni yapmaktadır. Sadece birazcık demokratik olabilse, şu anda sportif olarak da diğer bir çok alanda da yakalanamaz vaziyetteydik.

fenerlihüseyin dedi ki...

Ali Şen meydanda ,
Fenerbahçe figanda şeklinde değiştirmek lazım malum tezahüratı.
Her sıkıntılı dönemde çenesi düşüyor kendilerinin . Acaba sıkıntı mı önce doğuyor da konuşuyor yoksa konuşuyor da mı sıkıntı doğuyor ondan da emin değilim .
Fenerbahçe Başkanına hakaret edecek saygısızlık edecek ve Başkan bunu yutacak öyle mi ?
Bu olayı Rüştü ile ilişkilendirip klasik Aziz Yıldırım kinini ortaya döken arkadaşlara da sözüm , Aziz Yıldırım sizin iddia ettiğiniz kişi olsa idi yapardı o dediğinizi . Rüştü kim ki ?
O düğüne gelebilecek kaç kişi kalırdı acaba liste sizin dediğiniz gibi elemeye tabii tutulsaydı ?
Bu ülkede Fenerbahçe sayesinde meşhur olmuş , zengin olmuş ama hala Fenerbahçe'ye düşmanlık eden o kadar çok kişi var ki , üstelik bir çoğu da Fenerbahçe'li olduğunu iddia ediyor .
Son olarak Ali Şen'in son zamanlarda bu kadar çok gündemde olması oğlu Metin Şen'in Fenerbahçe başkanlığı planları ile ilgilidir düşüncesindeyim.

todor dedi ki...

@fenerlihüsyin
Aziz Yıldırım'ı sevmem,fakat kendisine de bir kin beslemem. eğer merak ediyorsan Ali Şen den, ondan ettiğimden daha fazla nefret ederim.
Dolayısı ile senin iki dakika da muhteşem bir şekilde analiz edip, karar verdiğin gibi Rüştü olayına yorum yapmam ile Aziz Yıldırım'a olan kinimle bir alakası yoktur.

34 hafta süren bir ligde son maçta kaçırılan şampiyonluğu Rüştü ve Melih Gökçek'e bağlayan ağlak zihniyetedir sitemim. Sen milyonlarca kişinin önüne geçip "e tabi bizimde hatamız olmuştur ama esas sorumlular Rüştü ve Gökçektir" gibi bir açıklama yapıyorsan, düğünde gidip senin kim ki o diye sorduğun Rüştü'nün dibinde oturmayacaksın.Burası Türkiye dün öyle gerekiyordu öyle söyledim, bugün işler değişti zihniyeti ile davranmayacaksın,tutarlı olacaksın.
Gerçi "ilkeli olmak" ve "tutarlılık" Aziz Yıldırım'ın 2 metre yakınından geçmiş cümleler değildir, onun için dün dündür, bugün bugün. İstifa eder, geri döner, açıklama yapacam der, susar kalır....
Neyse.

todor dedi ki...

Ha bu arada, ben Aziz Yıldırım'ın en geç sezon sonu pılını pırtısını toplayıp gitmesini isteyen bir Fenerbahçe taraftarıyım, ancak yerine gelecek Ali veya Metin Şen ise on sene daha Aziz Yıldırım diyorum.

Adsız dedi ki...

Aziz başkan görevi bırakırsa(umarım bırakmaz) onun yerine kesinlikle Nihat Özdemir veya Ali Koç çünkü Aziz Yıldırım'ın adamları çok sağlam, neyse konuyu dağıttım biraz, Ali Şen neden kulüp böyle zor durumlarda iken böyle sivri açıklamalar yapar hiç anlamam.İnş.önümüzdeki senelerde o veya oğlu başkanlık yapmaz,inş. o günleri görmeyiz.Bende Aziz Yıldırım'ın bırakmamasından yanayım.

fenerlihüseyin dedi ki...

@todor ,
Ali Şen-oğlu ve bir ölçüde Aziz Yıldırım hakkında yaklaşık aynı şeyleri düşünüyoruz.
Ama Aziz Yıldırım o tırnak içine aldığın ifadeyi ne zaman nerede demiş ? Rüştü ve M.gökçek sorumlu kaçan şampiyonluktan ifadesi hatta iması yok hiç bir yerde .
Yazının linki burada : http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=19739
İlk paragrafda " Mes'ul benim ' demiş.
Sonrasında M.Gökçek ve Rüştü hakkında söylediklerinde de " onlar yüzünden oldu" dan çok yapılan terbiyesizliği gözönüne sermek var .
Aziz Yıldırım şu anda "adı çıkmış dokuza inmez sekize " pozisyonunda . Ne dese ne yapsa suç !
Artık bırakması gerektiğini düşünenlerden biriyim .
Ama her yaptığından da büyük günah gibi söz edilmesi haksızlık . En çok da Fenerbahçe'ye haksızlık .

todor dedi ki...

@fenerlihüseyin
Evet hocam kesinlikle adı çıkmış dokuza, inmez sekize durumu var. Uzun zamandır pusuda bekleyen Aziz Yıldırım düşmanları için ve bence bu kulübe doğru düzgün bir çivi çakmamış, artı toplumdaki Fenerbahçe düşmanlığının ilk olarak tohumlarını ekmiş Ali Şen ve familyası için büyük bir fırsat doğmuştur.
2 yanlıştan bir doğru çıkmaz, Ali Şen gibi 20.yüzyıl popülist başkanların dönemi de bitmiştir.
Bu vesile ile Adsız arkadaşımın yorumuna da ek yapmak isterim, benim gönlümden geçen aday ne Ali Koç gibi toy, ne de Nihat Özdemir gibi hakkında devleti zarara uğratmakla ilgili dava olan kişilerdir, kaldı ki bunların ikisi de birinci adam olabilecek değil anca Aziz Yıldırım'ın arkasında "he diyici" olarak görev yapabilecek kapasitedir. Benim gönlümden geçen M.Ali Aydınlar'ın ta kendisidir. Başkan olmasını istemememin yegane sebebi geçen sene voleybol şubesini şampiyon yapıp, şampiyonlar liginde final oynattığı için değil, işin başına bu işten anlayan profesyonelleri getirip zırt pırt karışmadığı içindir.

todor dedi ki...

@fenerlihüseyin

Gökçek ve Rüştü olayına şu yorumu yapmak isterim.
Ben o basın toplantısını televizyondan canlı seyrettim, evet başkan mesul benim falan dedi ama bunu konuşmanın başında yarım ağzı geçiştirip daha sonra birden bire Rüştü ve Gökçek olayına geldi. Her zaman yaptığı gibi gündemi değiştirmek istedi, sanki rakip takımlar bizimle olan maçlara "motivatör" Rüştü telefon etti diye asıldılar.
Ha bunu yaptı, devamı geldi mi?
Hayır ertesi gün çıktı Beşiktaş açıklama yaptı, Gökçek çıktı "konuşursam yanarsın" dedi. Koskoca Fenerbahçenin koskoca başkanı sustu gitti, bugün antu da bile dalga geçiliypr "ne oldu başkan Rüştü,Gökçek açıklaması" diye.
Neyse zaten bu başkanın fiyaskolar serisinde ufak bir paragraf, seçimden önce 3 sene üst üste şampiyonluk sözü veren, sezon ortasında "her Fenerbahçe'linin hedefi budur" diye yan çizen,sezon sonu Gs ve Bjk yı geçtik başarılıyız diyen bir başkan hakkında çok da fazla konuşmaya gerek yok. Gerçek anlamda muhteşem hizmetler yapmıştır,tesisleşme, amatör branşlar,Feneriumlar,..vs ama artık misyonunu tamamlamıştır, yerini de Ali Şen ve o ekolden gelen tayfa yerine bizi ileriye götürecek birine bırakmalıdır.

Adsız dedi ki...

Todor adlı arkadaş benimde cevabım şudur.Şampiyonluk kaçınca başkanlığa Mehmet Ali Aydınlar gelsin demiştim.Nedeni ise FB Acıbadem'i çok iyi yerlere getirdiği için ve çok efendi,vefalı birisi olduğu için(Jan De Brand'a gösterdiği gibi)ancak futbol ve voleybol çok farklıdır.Bu benim şahsi düşüncem en azından.

todor dedi ki...

@adsız

Doğru, katılıyorum, futbolun ve voleybolun dinamikleri cidden çok farklı.M.Ali Aydınlar aynı performansı gösterebilemeyebilir.

Adsız dedi ki...

Yani ama en azından futbolun içine girebilir.Çünkü transferleri bizzat kendisi yapıyor ve ikna yeteneğide baya var bu bakımdan futbola da katkı verebilir.