Follow @chemedya

29 Ağustos 2010 Pazar

Foyaları ortaya çıkıyor


Herkesin diline Markus Merk dolanmış...Eleştirip vuruyorlar...
Merk'in arkasında medya patronu yok...
Merk'in medyada destekleyen spor müdürü dostları yok...
Merk'in Türkçe bilmediği de kesin...
O zaman vurun yerden yere adamı...

Neden mi vuruyorlar? Hele ki Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu...

Bu adamlar senelerdir Fifa'nın kurallarını hiçe sayıp hakemleri "işlerine geldiği" gibi eleştirmediler mi?
Bu adamlar bir hafta ak dedikleri şeye ertesi hafta "sevmedikleri" takım lehine olunca kara demediler mi?
Bu adamlar senelerdir hakemleri, kurulları, federasyonu istedikleri gibi yönlendirmediler mi?
Bu adamlar yıllardır bu ülkede en çok konuşulan adamlar değiller miydi?

Marcus Merk'in gelişinden sonra foyaları ortaya çıkıyor...
Tüm rahatsızlıkları bundan...
Şovları bitiyor...

Yıllardır bel altı muhabbetleri ile bu ülke futbolunu baltalayan bu adamlar yorumlarını FIFA'nın kurallarına göre yapan, objektif ve dürüstçe yorum yapan dünyanın en iyi hakemlerinden biri olan Merk'ten tabi ki rahatsız olacaklar...Yoksa onların yıllardır içi boş ve şova yönelik konuşmaları ile ülke futbolunu manipüle etmeleri nasıl açığa çıkacaktı ki?

3 yorum:

Sekhranikos dedi ki...

Ahmet sen görmüşsündür belki, bloglarda pek dikkat çekilmemiş bu günkü maçta -manisa maçı- Alexin frikiğinde 9.15i gösteren halka yayın anında geri çekildi gibi gördüm. Ben mi yanlış gördüm yoksa hala ayar çekmelermi yapılıyor?

Chemedya dedi ki...

Bir dönem Lig Tv'de manipülasyon yapan kadronun büyük bir bölümü gittiler. Ben maçları stadyumda izlediğim için canlı yayınlara çok dikkat edemiyorum. Öyle birşey olacağını şu aşamada pek sanmıyorum. ancak ilk tekrarında mutlaka bakacağım.

SiNaN dedi ki...

Ahmet kardeşim,

Lig Tv'de manipülasyon ekibinin bir kısmı gitse de hala kafa yapısı aynı. Trabzon maçında Fenerbahçe aleyhine verilen penaltının bir benzeri bu hafta İBB-K.Paşa maçında oldu. Ama hakem devam dedi. Ben Merk'i izlemediğim için bu pozisyondaki yorumunu merak ediyorum.

http://forum.antu.com/upload/r016004/634187646349162500.jpg

Trabzon maçında Niang'ın düşürülmesi, ilk gol öncesi Lugano'nun eline çarpan topta serbest atış verilmesi tartışılmadı bile. Hatalı verilen bir karar golle sonuçlanmış ama yayıncı kuruluş bunu görmek istemiyor. O zaman Bursalı Volkan'ın da elle oynadığı pozisyonu almayacaksın.

Son Manisa maçında spiker (Mustafa isimli) defalarca Manisa'nın yakaladığı pozisyonları gole çevirse şöyle olur böyle olur yorumları yaptı. Fehnerbahçe'nin maçlarında spikerler taraf olabiliyor. Ama diğerlerinde böyle bir durum yok. Fenerbahçe lehine olan net pozisyonlarda yorumsuz kalırken diğer takımlar için "penaltı" ya da "ofsayt" diyebiliyorlar.

Bir örnek vereyim.
Geçen yıl Kadıköy'de seyircisiz oynanan Diyarbakır maçında Basem ceza sahası içinde Güiza'nın kolundan tutup savuruyor. Melih Gümüşbıçak'ın pozisyon anlatımı şöyle: "Güiza çekiliyor mu? Basem'in sağ eli Güiza'nın sol kolundan tutuyor mu? Bunlar tartışılır" şeklinde. Ama aynı spikerler Eskişehir-GS maçında koray'ın topa elle müdahelesinde "kırmızı kart" yorumu yapabiliyorlar.

Balık baştan kokarmış. Lig Tv'de komple bir temizlik olmadan bu işler düzelmez. Yeni gelenler de mevcut düzene uymak zorunda kalıyorlar. Ben bu yanlı yayın yüzünden maille üyelik iptali yaptım. MT arayarak kararımı yeniden gözden geçirmemi istedi. Bana hak verdiğini mümkün olduğunca tarafsız olmaya çalıştıklarını söyledi ki, bu söyleminde bile bir itiraf vardı.

Sonuç olarak Lig Tv hala yanlı yayın yapıyor. Bir türlü "Yayıncı Kuruluş" olmayı beceremediler.