Follow @chemedya

15 Haziran 2010 Salı

Midem Bulandı!!


Tesadüflere inanır mısınız bilmem ama ben pek inanmam...

Yıl 2006
Fenerbahçe şampiyonluğu Denizlispor maçıyla kaybediyor. Tüm camia derin bir keder içinde...Antu.com bir haber giriyor. Daum gelecek sene de takımın başında diye bu haberi flaş olarak veriyor...
Sonra...
Daum'un Fanatik Gazetesi'nde bir röportajı çıkıyor. Yönetime, futbolcularına ağır sözler içeren sözler var...

Beklenen oluyor ve bu röportajın ardından Daum'un görevine son veriliyor...

Bu olayların ardından Mehmet Demircan köşesinde şu sözleri yazıyor Daum'a:
Daum’un Fenerbahçe ile yollarını ayırmasında görev yaptığım doğrudur; Ayrıntıları bir sırdır. Fakat yakında bu sırrı galiba tüm Türkiye öğrenecektir... 4- Bu röportaj benim imzamla değil, sayın Necil Ülgen’in anlatımıyla Fanatik Gazetesi’nin 16 Mayıs 2006 tarihli arka kapağında, ve 17 Mayıs 2006’ta birinci sayfasında yer almıştır... Şimdi Christoph Daum’a sesleniyorum: Mehmet Arslan’a benimle ilgili yaptığın çirkin yakıştırmaların gerçek olmadığını açıkla! Ve hem benden özür dile hem de Hürriyet Spor Eki’nde çıkan haberi düzelt. Bak sana 1 hafta süre! Açıklamazsan ben çok şey açıklayacağım ona göre..

Neyse aradan yıllar geçiyor...Belli ki Daum'u tehdit eden Mehmet Demircan ile Daum'un arası düzeliyor...

Sene 2010
Fenerbahçe yine şampiyonluğu son anda kaybediyor...Daum'un yine gitmesi ve kalması bir muamma...Daum can düşmanı olan(!) Mehmet Demircan dostuna(!) bir röportaj veriyor ve şu bomba açıklamayı yapıyor...Fenerbahçe yöneticileri beni tehdit etti...
Kalması gündemde olan Daum'un kalması imkansızlaşıyor...Tazminatın cebe ineceği kesinleşiyor...Birileri de bu işe alet oluyor...Maalesef...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Benimde midem bulanıyor.. Yönetimin futbol takımını yönetmekteki cehaletini görünce, 3 yıl önce gönderdikleri adamla 3 yıllığına 7 küsür milyona anlaşınca, sonra ilk yılın sonunda onu bedava göndermeye kalkışınca, Aykut Kocaman gibi hiçbir başarısı olmayan birini Daum'un üstüne getirip hiçbir iş yapmadığını görmelerine rağmen teknik direktör diye alttan alttan pompalamaya başladıklarını izleyince..

todor dedi ki...

işin medya boyutunu falan bilemem.
ancak madem daum konusu açıldı burada bu konu ile bir iki kelam etmek isterim.
daum 1-0 a yatmayı düşünebilecek, sadece bu sezon oynadığı biri kupa, diğeri lig olmak üzere iki finalde takımını tek forvet oynatacak, 2006 da denizli de kaybedilen şampiyonluk maçında anelka yı yedek oturtabilecek kadar tırsak ve pısırık, 3 sene önce kovulduğu kulübe geri getirildiğinin ilk gününde onlarca basın mensubu önünde onu önce kovup sonra geri alacak kadar ilkesiz bir başkana dakikalarca methiyeler düzebilecek kadar onursuz ve para canlısı olabilir. ancak bunların hiç biri 3 sene önce şampiyonluğu son maçta kaçırdığı için kovup, 3 sene sonra yaptığın saçma sapan sözleşme ile sanki kulübün tapusunu veren yönetimin, bu adamı yollamak için yaptığı bunca ali cengiz oyununu, şark kurnazlığını açıklamaz. eğer yollayacaksan delikanlı gibi tazminatını, haklarını verir yollarsın.aziz yıldırım bundan sonra çıkıp kimseyi dünya kulübüyüz, kurumsalız zırvaları ile uyutmaya çalışmasın, yemezler.
ya çalıştıracaksın daumu, ya milanın terim e yaptığı gibi çalıştırmadığın halde maaşını, primini tıkır tıkır ödeyeceksin ya da vereceksin tazminatını güle güle diyeceksin. böyle saçma sapan hareketler yapıp kulübü küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok. yönetim son yılların en şuursuz, en bilinçsiz, en basit hareketlerini yapmaya başladı, hiç de iyiye işaret değil.

Kanzook dedi ki...

Selam bir Galatasaray'lı olarak @tozasor ve @todor arkadaşlara bir ek yapacağım iznin olursa.

Hani birileri çıkıp diyebilir ki öde parasını BÜYÜK Kulüp olduğunu göster.Öbür taraf diyebilir ki bu kadar tazminata çok iyi oyuncu alınırdı, daha da zorlasınlar istafa etsin Daum.

Ancak 2 halde de zamanlamayı inanılmaz kötü ayarlayan bir Fenerbahçe yönetimi var.

Bu hareket, yarın Daum'a tazminat verip yollasanız dahi Aykut'u resmen bitirmiştir.

Bütün transferleri o yapıyor olsada seneye teknik direktör olarak çıkacak dahi olsa üstüne kurulacak medya ve taraftar baskısının altından kalkması mümkün görünmüyor.

Ha ben keyifle izliyorum şu son günlerde Fenerbahçe'de yaşananları buna hakkım var.Ancak seneye bir şekilde şampiyon dahi olunsa -ki çok zor, yönetim 13 yıldır değişmediğini ve değişmeyeceğini göstermiş oldu.

Milli servet'e yazık olacak 1.Avrupa'dan getirmek istediğin her hoca aynen Daum'un yaptığı gibi tazminatları yüksek kontratlar isteyecektir.

Bugün alman basının da Fenerbahçe için çıkan haberler de bu yaşananların maddiyattan çok Fenerbahçe'nin maneviyatına zarar vereceğinin göstergesi.

Sevgiler.