Follow @chemedya

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Kötü niyetlisiniz!

Yazılanlara bakıyorum, söylenenlere bakıyorum. İnanamıyorum...
Geçtiğimiz sene Beşiktaş, ondan önceki sene Galatasaray şampiyon olduğunda böyle söylentiler çıkmış mıydı? Galatasaray'ın şampiyonluğunda askerdeydim. Tıpkı Fenerbahçe gibi son 10 maçlarında 9 galibiyet almışlardı...Teknik direktörleri yollanmıştı. Adnan Sezgin yönetiyordu takımı...Alkışlarla, takdirlerle şampiyon oldular...
Sonrasında Beşiktaş şampiyon oldu...Zaman zaman lehlerine hatalar da oldu...Kaleci hatasından, defans hatasından goller de yediler...Hiç bu tarz açıklamalar, telegolde son haftalarda olduğu gibi programlar yapıldı mı?

Serhat Ulueren böyle imalı sorular sordu mu? Ahmet Çakar böyle saçmaladı mı? Erman Toroğlu bu tarz iddialarda bulundu mu?

Peki bu iki takımın şampiyonluğu sırasında iki Anadolu takımı ittifak yapıp yöneticileri geçtiğimiz hafta içinde yapılan açıklamaları yaptılar mı?

Yahu Fenerbahçe söz konusu olunca bu ülkedeki medyanın ruh sağlığı mı bozuluyor?
Mantığını mı yitiriyor?
Hani aklı başında bir insanın fanatik bir Fenerbahçe düşmanı bile olsa güleceği şeyleri bile saatlerce tartışabiliyorlar...Kahvehaneye hitap ediyorlar...Düşük düzeye hitap ediyorlar...Kendilerini de düşürüyorlar...Bu mesleği de düşürüyorlar...Bitiriyorlar...


Bu ülkenin futbolunu bu medya bitiriyor...Eğitimsiz, aptal, ne yaptığını, konuştuklarının nereye gittiğini bilmeyen ve sorumluluktan yoksun bu insanlar Türk sporunu bitiriyor...Güven denilen şey kalmıyor...İşte 1 saat tartıştıkları şeyleri İbrahim Yazıcı'ya sorduklarında aldıkları yanıt ortada...Yazık...Utandılar mı İbrahim Yazıcı'nın aklı başında açıklamaları sonunda?
Sanmam...Amaçları kahvehanedeki insanın konuştuğu konuları vermek zaten...Yazıklar olsun...

13 yorum:

Hakan Kavasoğlu dedi ki...

spor medyası tükenmişliğin resmidir fb ise varolmanın , fb kazanır fb kaybeder , herşey fb de olur her şey fb de başlar herşey biter , şampiyon olunur , fb olunamaz ...

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

Sevgili Ahmet; kesinlikle utanmazlar.Hatta pazar gününe kadar işi daha da abartarak,program yapıp,köşelerinde yazarlar.Ancak başka bir şeyden de utanmazlar.O da şu.Fenerbahçe şampiyon olunca,rating ve gündemden yararlanmak için en ön saflara geçip şakşakçılık yapmakktan da utanmazlar.
Benim günlerdir beklediğim ama hiçbir yayın organında göremediğim bir olay var.O da şu;son 2 sene Sivasspor şampiyonluk mücadelesi verirken(önce GS sonra BJK)Sivasspor şampiyon olursa,BJK ve Trabzonspor'un yayın gelirlerinin düşeceği,Fenerbahçe'nin diğer gelirleri fazla olacağı için bundan etkilenmeyeceği pompalanıyordu.Tabi ki bu sene Fenerbahçe potada olduğu için bunlara gerek yok ama geçen 2 senede kamuoyunu GS ve BJK'ın şampiyonluğunun kaliteli ligimiz için en doğru olay olduğuna dair yönlendirmek gerekliydi.Sevgiyle kal...

seçkinhan dedi ki...

Çakar,Ulueren,Hıncal,Erman Türk spor basınından elini eteğini çekmedikçe Fenerbahçe ne zaman şampiyonluğa gitse böyle karalamaları,komplo teorilerini,insan onurunu hiçe satan iftaraları izler okuruz.Yazdığınız gibi bu insanlar aptal ama bu muhteşem koroyu 10 senedir çözememiş halkta farklı değil.Bursa basınında büyük bir hezeyan var bu iddalardan ötürü.Malesef ülkemizin hali bu.

Zeyno@himmlisch77 dedi ki...

Şimdi Galatasaray şampiyonluğa koşsa Papermoon'da Sadri Şener ile yemek yerdi Adnan Polat ve hiç bir sorun olmazdı ..Peki Aziz Yıldırım ile Sadri Şener paper moon'da yemek yese bu hafta ne olur ?? Aslında yapmak lazım ..

tofi dedi ki...

Sonucu merakla beklenen karşılaşmanın yeşil-beyazlı takım için istenmeyen bir şekilde bittiğini belirten Yazıcı, “Ankara 19 Mayıs Stadı’ndaki maçı tüm Türkiye izledi. Yorumu da futbolsevelere bırakıyorum. Bu maçla ilgili ben herhangi bir yorumda bulunmuyorum” dedi.
bu adam mı aklı başında?? telegol, erman, yada bu zat,,hepsi aynı tetikçiler

Nihat dedi ki...

"sadece futboldan anlayanlar hiçbir şeyden anlamazlar". futbol'u bir spor/eğlence aktivitesi dışında görenler yüzünden aklı başında seyirci uzaklaşıyor.

fenerbahçe 17 kez şampiyon olmuş yani bu kadar tantanaya değer mi? 18 olsa ne olur?

bir de yeni yeni şeyler türedi "x takımlılık herkese nasip olmaz". nasıl olmaz anlamıyorum? sanki şövalyelik ünvanı anasını satıyım. kim hangi takımı tercih ederse o takımı tutuyor. bu kadar saçmalık olmaz.

fenerbahçe şampiyonluktan koptu denildikten sonra bu kadar konsanter olup şampiyonluk yarışında en öne geçiyorsa diğer takımları yönetenler bir oturup düşünsünler. nerde yanlış yaptık diye?

en az bir senedir telegol'ü seyretmiyorum. neden seyrediyim ki? iki cümleyi bir araya getiremeyip eski futbolcu payesi altında yorum yapmaya çalışan gökmen2i niye dinleyeyim? mafya ile bağlantıları açık açık ortaya çıktıktan sonra hala yorum yapan sinan'ı niye seyredeyim?

fenerbahçe şampiyon olursa ligde yaklaşık 10 haftadır gol yemediği için şampiyon olacak.

faruk antep dedi ki...

Çok güzel bi yazı daha..Sizi bi gzetede yada tv de görmek isterdim.. Malum sözde fenerli medyada fenerbahçeli kalem çok az.. lig tv de bile fenerbahçeli yorumcu yok.. Benim merak ettiği olay medyanın fenerbahçeye olan antipatisinde yönetiminde hataları varmı, Medyayı biraz dışlıyolarmı sizce

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Türk Futbolu adına utanç verici birdurum...
Ben herşeyi geçtim merak ettiğim bir şey var..
Bu ligi 400 milyon dolar para veren Digitürk, 23 milyon dolar gibi bir para veren Turkcell bunlar bunlar neden tek laf etmezler, bu pespayelik karşısında..
Fenerbahçe düşmanlıklarının, profesyönelliklerinin bu kadar önüne geçeceğine inanmıyorum..

tozlu parkeler dedi ki...

Düşmanlıkları körüklemek, spekülasyonlar yaratmak, ötekiler yaratıp kitlelere onları hedef göstermek.
Medyanın bu tutumu açıkca dünyayı kana bulayan faşist hareketlerin propoganda çalışmalarından apartılmış rollerdir.

SiNaN dedi ki...

@ Cengiz GÖRAL,

Digitürk'ün ses çıkaracak hali mi var? Onların diğerlerinden farkı var mı? Kendileri ellerindeki malı mundar etmiyor mu?

Yıllarca Erman'ı ekrana çıkaran kim?

Musa Çözen'in kurgularıyla verdiği zarara göz yuman kim?

Özet görüntüleri manipüle eden ultraslan üyesine ses çıkarmayan kim?

Yayıncı kuruluş kulüp kanalı gibi yayın yapıyor kimse sesini çıkarmıyor, bunlara mı ses çıkaracak?

Yayıncı kuruluşta bir tane F.Bahçeli yorumcu veya spiker var mı? Her köşeyi gs'liler tutmuş. F.Bahçe maçlarını bile başkaları yorumluyor.

Yayıncı kuruluş kendi ayağına kurşun sıkmaktan çekinmezken, bu olanlara ses çıkarmasını beklemek çok fazla iyi niyetlilik olmaz mı?

Bütün bunlardan sonra hala bazı yazarlar (özellikle de fularlısı) bu medyaya "Fenerli" diyebiliyor. Üstelik bunu söylerken yüzlerinde en küçük kızarma olmuyor.

Ben Digitürk'ümü de iptal ettirdim. İptal nedeni olarak da "Taraflı yayın" olarak belirttim. Bundan sonra kendileri çalıp oynasınlar.

Nihat dedi ki...

@sinan

lig tv de fenerbahçeli yorumcu ve spiker var tabi ki. ilk aklıma gelen melih şendil mesela.

SiNaN dedi ki...

@Nihat,

Anelka'nın Konya'ya attığı faullü gol (dikkat elle değil) sonrası yayına "Bugün futbol konuşmak istemiyorum hocam" diyerek giren Melih Şendil mi F.Bahçeli?

Diyelim ki F.Bahçeli. Peki siz hangi gs'liden böyle bir yorum duydunuz?

Yayıncı kuruluşta Hakan Ünsal, Bahri Havadır, Bülent Tulun, Oğuz tongsir gibi isimler yıllardır Gs'nin avukatlığını yapıyor. Haluk Ulusoy dönemihde yapılanlar ortada. O dönem hiç böyle yaygara gördünüz mü? Göremediniz. Neden peki? Bu medya F.Bahçeliydi hani?

Bakın Seyrantepe'yle ilgili ortada net bir kayırma ve hukuksuzluk var. Aynı şeyi F.Bahçe yapsaydı şimdi bu kaliteli medyamız nasıl davranırdı? Ali Kırcası, M.Ali Birandı bunu ilk haber vermez miydi? F.Bahçeli medya bunu manşetlerden vermez miydi? Serhat Ulueren özel prıgram yapmaz mıydı?

Sahi, şu yayıncı kuruluştaki varolan F.Bahçelileri yazar mısınız?

todor dedi ki...

ya kardeşim biz size galatasarayı beşiktaşı övmeyin, bunları yücelten haberler yapmayın demiyoruz yapın, yapın da bize bok atmayın kardeşim. kel serhat karısının patronu adnana yalakalık yapacam diye programında ahmet çakarla birlikte herhafta bir kaleciyi şikeci ilan ediyor. bu ülkede ukalalık dışında hiç bir bok yapmadan dünyalarca para kazanan, ne zaman interneti açsak fenere sallıyor, borucu erman ateş tüten kıçının acısını soğutmak için paso döşüyor, şu ana kadar sezonları bitmediği için sonucu belli olmayan erkek basketbol ve futbol takımları dışında mücadele ettiği tüm branşlarda eze eze kol gibi şampiyon olan fenerbahçenin futbolda şampiyonluğa gitmesi neden sizleri bu kadar geriyor. işin ilginç yanı takım bu pazar şampiyon olursa ilk bu köpekler yayınlayacaklar şampiyonlukla ilgili programları. serhat,hıncal, erman,çakar hiç allahınız yokmu sizin, bir camia, bir kitle bu kadar mı tahrik edilir?