Follow @chemedya

25 Nisan 2010 Pazar

Spor medyası neden düzelmez?

Erman Toroğlu geçen hafta çıktı dedi ki; Bobo Alex'in arkadaşı ona penaltı attırılır mı?
Bugün Ahmet Çakar diyor ki; Fenerbahçe'nin attığı gol bana şaibeli geldi...

Orta okul sıralarında arkadaşlarımızla birbirimizi kızdırırken bile biz bu kadar olayı aşağıya indirgemezdik...

Lig tv'nin dağıttığı özetlere bakıyoruz...Öküz altında buzağı arayan biri yapmış belli ki...Mesela Lugano'nun orta alanda yaptığı bir faulu koymuş özete...Cenk'e Gökhan Gönül'ün ceza alanında yaptığı hareketi koymuş...


Oysa maçta buna benzer en az 20 tane daha pozisyon olmuştu. Hakem bazılarına çaldı bazılarına çalmadı...


Gökmen Özdenak maçta Kasımpaşa'nın oynamadığını vurguluyor da vurguluyor...
Ne demek istiyorsun bir söyle be adam...Çoluk çocuk izliyor sizi televizyondan...
Kahvehanede muhabbet etmiyorsunuz. Biraz sorumlu olun...Biraz düşünün de konuşun...

Özeti yapan ultraslan üyesi olunca ortaya böyle şeyler çıkıyor. Yıllardır söylüyoruz dinletemedik...Lig Tv'deki bu yapılanma artık bitirilmeli...Maalesef Şansal Büyüka'nın ekibi kendisine ihanet ediyor. Herkesi aptal yerine koyuyorlar...İnanılmaz bir şımarıklık içinde hareket ediyorlar...

Yarın gazetelerde ne saçmalıklar olacak göreceğiz...Bu spor medyası kolay kolay düzelmez...Büyük değişimlere uğraması gerek. Özellikle spor medyasının görsel kısmı gittikçe düzeysizleşiyor...

Not: Bu yazıyı yazdıktan sonra Gökmen Özdenak Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'dan bilet alması şikeye girmiyor mu dedi...Beni gerçekten de bitirdi...Ahmet Çakar da onu kınıyor bu sözünden dolayı. Oysa daha yarım saat önce kaleci Murat'ı imalı bir şekilde kasıtlı gol yemekle suçlamıştı.

10 yorum:

tozlu parkeler dedi ki...

Bu adamları denetleyebilecek bir irade yok mu? Aslında var federasyon yayın ihalesini açarken kendi kuracağı bir kurulla yayıncı kuruluşun yayınlarını denetleyip, gerektiğinde cezalandırma yetkisini eline alabilirdi.
Ama para ordan gelince esir oluyorlar.

todor dedi ki...

aynı gökmen geçen hafta gs ın bursaya yatması gerektiğini söyleyen gökmen. bu hafta maç berabere bitince yüzünden düşen bin parça olan gökmen. gs lı futbolcuların golleri bile bile kaçırdğını söyleyen gökmen.
bir de o cücük yakalı gömlekleri yok mu? hastayım :) galiba sadece ona özel üretim yapıyorlar...

Adsız dedi ki...

aynı gökmen, galatasaray'lı oyuncular için de bilerek atmadılar dedi. daha kolay golleri kaçıran bursalılar beceriksizmiş ona göre. ama o laflar gs'ye gittiği için sizi pek rahatsız etmemiş herhalde.

aykut

Adsız dedi ki...

Bu spor medyası düzelmez derken kendinizin de bu pisliğin içinde yer aldığını biliyorsunuzdur umarım. Herkes kirli ben temizim iddiasında bulunacak kadar haplanmadıysanız eğer.

tofi dedi ki...

evet komikti, gökmen'e 5% rakip taraftar olayını stüdyodakiler bir türlü anlatamadı, daha dogrusu onun kafası almadı:)

Chemedya dedi ki...

Sevgili adsız ben 1 yıldır gazeeciyim ve 3 aydır spor medyasında çalışıyorum. Kirlenmiş olabilir miyim bu kadar kısa sürede? Kirlendiysem eğer bunu bana herhalde kanıtlarıyla anlatırsınız.

Adsız dedi ki...

Kanıt arıyorsan eğer blogun ilk postundan itibaren okumaya başlayabilirsin. Kendin de kabullendiğin anda bu kirlenmişliği okumayı bırabilirsin. Kirlilikten kastım da paraydı, ısmarlama yazıydı şuydu buydu falan değil. Emin Çölaşan ayrıldığından beri Hürriyet'i de almıyorum bu arada. Sadece 1-2 yazınıza denk geldim, o kadar. Düzenli olarak takip etmiyorum ama okuduklarım yetti. Yazış tarzınız ve bütün dünyayı tek pencereden, sarı lacivertten ibaret zannetmen ilginç. Bana göre kirlenmişlik bu, sana göre de saf sevgidir belki bilemem.

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

Sevgili Ahmet;Medyanın gözleri klapalı filan diyorduk,taraflı diyorduk ama bugün Vatan Gazetesi'nde İbrahim Seten'i okuyunca,artık bunların tamamen akıl yolundan çıktıklarından emin oldum.aşağıya bugünkü yazısının son paragrafını kopyalayıp yapıştırıyorum.Keita kendi kalesine gol atsa,Fenerbahçe'yi şampiyon yapacakmış:)))5 kere okudum.Acaba ben mi yanlış anlıyorum diye.Bir de siz okuyup değerlendirin.belki de benim artık beynim durmuş ve herkesi düşman sanıyorumdur:))yazının son paragrafı aynen aşağıdadır.Saygılar...
''DÜŞÜNÜN, Keita orada kendi kalesine golü atsa kimbilir hangi söylentiler çıkacaktı.. En önemli kalemler neler söyledi son 5 haftada, hatırlayın.. Reha Muhtar, F.Bahçe’nin G.Saray’a attığı golü Leo Franco’nun bilerek yediğini öne sürdü.. Geçen hafta Erman Toroğlu, Bobo’nun F.Bahçe’ye penaltıyı Alex’in etkisiyle kaçırdığını açıkladı.. Eğer bir de Keita şu hatayı yapsa, F.Bahçe’nin muhtemel şampiyonluğu Franco-Bobo-Keita üçlemesiyle anılacaktı.. Ne kadar seviyoruz aklımızdan geçen her şeytanlığı gerçek sanmayı.. Dedik ya, F.Bahçe’yi ve Keita’yı Allah korudu!''

Burak dedi ki...

Ahmet 3 aydır spor medyasında görev yapıyorsun ama bildiğim kadarıyla bunun öncesinde de bir gazetecilik geçmişin var. Hatta yıllar önce Galatasaray muhabirliği yaptığını bu blogta okumuştum. Yanlış mı biliyorum yoksa?

Chemedya dedi ki...

Doğru hatırlıyorsun Burak,
Fanatik Gazetesi'nde Galatasaray muhabiri olarak başladım mesleğime. Ancak stajyer olarak çalışıyordum o dönem. Henüz üniversite 1. sınıftaydım. Sonra yaklaşık 1 sene Cine 5'in futbol sorumluluğunu yaptım. 9'da 9 ve Futbol başlıyor programlığının yapımcılığını yaptım. Ardından Haber merkezlerinde çalışmaya başladım.