Follow @chemedya

12 Nisan 2010 Pazartesi

Düşene bir tekme vurmayın!

Bundan 20 gün önce tablo o kadar farklıydı ki...
Aziz Yıldırım gidecekti,
Daum gidecekti,
Aykut gidecekti,
Rijkaard efsaneydi,
Mustafa Denizli müneccimdi...
Fenerbahçe transfer yanlışları yapmıştı,
Galatasaray efsanevi transferler yapmıştı...

Herşey uçlarda yaşanıyordu...Kimse gerçekleri görmüyordu. Kimse grçekleri söylemiyordu. Ya da söyleyemiyordu...

Galatasaray kötü yönetiliyordu. Bunu kimse yazamıyordu. Yazınca Fanatik Gazetesi'nin geçtiğimiz günlerde başına gelen şeyler gelebilirdi başına...Afaroz edilirsiniz, patronlara şikayet edilirsiniz...
Ya da Ercan Saatçi'nin...Sürekli baskı altında tutulmaya çalışırsınız...

Merak etmeyin...Fenerbahçe'de çok farklı değil. Onlarda medyayı sürekli baskı altında tutuyor. Ancak aradaki fark Fenerbahçe baskı altında tutarken Galatasaray gibi kontrol altında tutamıyor. Biraz da umursamazlar bu konuda. Oysa medyanın öneminin kavranmamış olması 2010 yılında çok komik.

Bugün gelinen noktada durum 20 gün öncesinden çok ama çok farklı. Galatasaray inanılmaz puan kayıpları yaptı. Hatalı transferlerin bedelini ödüyor medyaya göre. Oysa daha 20 gün önce aynı medya tam tersini söylüyordu.

Fenerbahçe'nin sakatları iyileleşti. Sistem futbolunun ödülünü alıyor...Oysa aynı medyaya göre 20 gün önce Fenerbahçe bitmişti.

Medya herşeyden önce tutarlı olmak zorunda...Yorumları günlük değil tutarlı olmalı...Galatasaray çok iyi giderken de hatalı transferlerden bahsedilebilmeli. Fenerbahçe kötü giderken de sisteminden bahsedilebilmeli...
Aksi takdirde durum düşene bir tekme de biz vuralım durumu oluyor...Zaten medyayı bu nedenle eleştirmiyor muyuz?

2 yorum:

MuL€ dedi ki...

son paragrafa aynen katılıyorum..Tutarlı olabilmeleri çok önemli bişey ve bunu görmekte zorlanıyoruz.Medya zaten hadi o gün o an olan biteni vermek zorunda ama biraz da insanların göremeyeceği şeyleri de paylaşmalı diye düşünüyorum..

tofi dedi ki...

cünkü; Türkiye'dekilerin çoğu spor yazarı diil, skor yazarı... tüm bunlar bu yuzden oluyor...