Follow @chemedya

14 Mart 2010 Pazar

Gerçek yüzleri görebilmek...

Geçen hafta Eskişehirspor- Galatasaray maçında Koray'ın topu elle aldığını iddia edenler, Galatasaray'ın hakkının yediğini iddia edenlerin gerçek yüzlerini görebilmek için sizi bol bol tv programı izlemeye davet ediyorum. Melih Şendil ve Melih Gümüşbıçağı da ekleyin izleyeceğiniz tv yıldızlarının arasına...Vederson'un eline çarpan pozisyona sarı kart diyenleri de bu katogoriye ekleyelim isterseniz...

Neden mi? Koray'ın pozisyonun aynısı bu hafta Keita'nın attığı golde yaşandı...Keita topu eliyle önüne aldı. Şimdi bu futbol bilgileri tartışılmaz insanların yorumlarını lütfen dikkatle izleyin...Hepsi birden Keita'nın bilinçli olarak eliyle dokunmadığını söyleyecekler...Çünkü Türk spor camiası bu...Türk spor medyası da bu...Hasta Fenerbahçeli hepsi...Baksanıza Akşam gazetesi listesini bile hazırlamış...Şu anda da Fenerbahçeli Şansal Büyüka'nın Lig Tv'sinde maç izliyorum...Takibe devam edelim...

27 yorum:

C3Moi dedi ki...

erken olmuş yazı şuan ayhan eliyle kavurma yapıyor onuda ekliyelim

Nihat dedi ki...

fenerbahçe top oynamamış, wederson ve andre santos kasıtlı tekmeden kırmızı kart almamış kırmızı alsalar direk kırmızı olacağından 2 maç olacak ve galatasaray maçında oynayamayacaklar , onlara laf etmiyorsun ya da edemiyorsun gelip burda galtasaray diye atıp tutuyorsun.. keita'nın o golü sayılmasa bu maç 2 sıfır biter, geçen hafta o gol sayılmasa maç bir bir biter.


fenerbahçe dün akşam top mu yonadı??? ben senden bunun üzerine bir yazı da yazmanı beklerdim. ama gazetenizde nasıl ki erman toroğlu dünkü maçta wederson ve dos santos'un pozisyonlarını değerlendiremiyorsa sen de burda fenerbahçe aleyhine yazı yazamıyorsun sanırım. şimdi bana sakın tutup eski postlarını gösterme o postlar sen hürriyet'te yazmadan önce yazıldı.

söylediklerinden haklı olan taraflar olsa bile tutarsızlığından kaybediyorsun.

lkrsdn dedi ki...

Gerçekten de Lig TV'de Hakan'la Feyyaz geçen haftaki pozisyonla alakası olmadığını söylediler. Diyece birşey bulamıyorum.

Chemedya dedi ki...

Yorum yapmıyorum bu konuda Nihat...Sadece daha maç devam ederken insanlar gerçek yüzleri görebilmek için dikkat etsin dedim. Ki herkes dikkat etmiş gördüğüm kadarıyla

Nihat dedi ki...

madem maç yayınlanırken bir noktaya dikkat eçekmek için yazıyorsun dünkü kırmızılara neden dikkat çekmedin?? hani adalet hepimize lazımdı???

Chemedya dedi ki...

Sen bugün köşe yazılarında ya da dün gece yapılan yorumlarda yahu Fener'e kart vermeyen hakemi kutluyorum diye birşey duydun mu? Hepsi de eleştirdi...Nihat bak özellikle mi yapıyorsun bilmiyorum ama ben burada insanların ne drece iki yüzlü olduğunu vurguluyorum sen çıkmış bana dünkü kırmızı kartlar diyorsun. Bana onu değil Koray'ın pozisyonu ile Keita'Nın pozisyonu arasındaki farkı anlat sonra da neden yorumcuların geçen hafta ak dediklerine bugün kara dediklerini anlat...Ben sana anlatayım. Fifa kurallarına göre Koray'ın pozisyonu el falan değildi...Bu hafta bunun bir Fifa talimatı olduğu yazıldı. Çünkü vucudundan seken toplara fifa el vermeyin diyor. Oysa Keita'nın pozisyonu gayet net bir el...Yüzünü korumak için de yapmıyor...Ok mi?

Nihat dedi ki...

yahu geçen hafta koray elle almadı diyorsan zaten konuşacak bir şey yok. aynı pozsiyon wederson'a da oldu o zaman ele çarptı dediler. bak eğer korayın pozisyonu nizamiyse, wederson'un pozisyonu nizamiyse keita'nınki de nizami.

3 tane pozisyonu üst üste koy aynı. bak aynı başka pozisyonlar da söyleyeyim. alex'in kırmızı gördüğü pozisyon ile bu hafta wederson'un yaptığı harekette aynı. alex'e kırmızı veriliyorsa wederson'a da verilecek.

koray'ın ki fifa talimatı keita'nınki kasti. güldürme beni. madem aynı poaziyonlardan konuşuyoruz bana yukarda sorduklarımı açıkla. sonra neden fenere artık kırmızı gösterilmediğini açıkla. bir de üstüne rakiplerin transfer politikasını eleştirip sahada yokları oynayan bir takımın başkanını neden leştrimediğini açıkla. ben de sana açıklamalarımı yapayım.

Chemedya dedi ki...

sevgili Nihat yazımda hakem yorumu yapmadığım halde illa kendi düşüncelerimi söyletiyorsun. Ben medyadaki çifte standartı yazıyorum sen konuyu neden mutlaka bana getiriyorsun?

Nihat dedi ki...

çünkü ahmet sen de o eleştirdiğin yapının bir parçası gibi davranıyorsun zaman zaman. ve ben böyle olmadığını görmek istiyorum. eğer ben fenerbahçe , galatasaray ya da beşiktaş maçından sonra "acaba ahmet ne yazmış " diye gelip bu siteye bakıyor ancak sadece galatasaray eleştirisiyle karşılaşıyorsam ortada bir yanlış var demektir.

bu tarafsız yaz demek değil. istediğin kadar taraflı yaz. ancak fenerbahçe için de yaz. eleştireceksen eleştir. ama bir tarafa yüklenip diğer tarafı es geçme.

sadık bir okuyucun olarak bu yüzden sürekli lafı sana getiriyorum.

Chemedya dedi ki...

Çünkü benim yaptığım bir medya eleştirisi. Ben isterim ki İngiltere'de olduğu gibi ya da başka Avrupa ülkelerinde olduğu gibi insanlar özellikle de medya ucuz hesaplar peşinde koşmasın...Yani bir yorum yaparken şu yorumumu Hıncal abi beğensin ya da Şansal abim beğensin demesinler... Ne görüyorlarsa onu söylesinler...AMa bu medya bağımsız değil...Bağımlı bir medya. Bağımlı oldukları bir kulüp değil...Hep eleştirdiğim medyanın baronları...Bu nedenle bu eleştirilerimi şöyle algıla...Bu silah bir gün Galatasaray aleyhine de dönebilir...Gerçekten de dönebilir. Bizim bazı şeylere tepki vermemiz gerek...

Nihat dedi ki...

tamam ben o söylediklerine zaten tepki veriyorum. o zaman konuyu bambaşka bir yere taşıyayım. bursa bu sezon şampiyon yapılacak. daha sonra da hiddink'in ilk tkezlemesinde yerine ertuğrul getirilecek. bütün medya buna çalışıyor ama bunu eleştiren de bir kişi yok.

Chemedya dedi ki...

Ben eleştiriyorum. Hatta yakında bir yazı da yazacağım bu konuda. Ertuğrul'un hükümet tarafından desteklendiğini bilmeyen var mı? Ben Bursa yerine Galatasaray'ın şampiyonluğunu isterim...En azından Gs'nin şampiyonluğunun içine siyaset karışmamış bir şampiyonluk olacak.

Nihat dedi ki...

ertuğrul sadece hükümetten mi destekleniyor ??? :)

Chemedya dedi ki...

Ertuğrul'u kimin desteklediğini herkes biliyor. İnanç konusunu açmak istemediğim için o konuya girmiyorum. Herkesin kendine göre bir inancı var. O insana da inanları rencide edecek şeyler yazmıyorum. Atatürkçü bir insan olarak rahatsızlığımı içimde yaşıyorum

Nihat dedi ki...

ahmet kişisel olarak sana gerçekten teşekkür ediyorum.her ne kadar çoğunlukla uyuşmasak ta benim yorumlarımı ciddiye alıp düzgün yorumlar yapıp sinirlenmediğin için.

Chemedya dedi ki...

Neden sinirleneyim ki. Yaşın kaç bilmiyorum ama bir arkadaş olarak görüyorum. Karşıt fikirler olmasa biz takım tutmaktan da zevk alamazdık. Renk katıyorsun.

Burak dedi ki...

Ahmet Bey medyadaki çifte standartlardan bahsetmiş. İyi de etmiş. Yeri gelmişken ben de bir çifte standarta değineyim; Beşiktaş-Galatasaray maçından sonra "Keita dirsek attı kırmızı kart görmeliydi" diye yazan Ahmet Çakar bugünkü yazısında Santos'un dirseğine değinmemiş.

Serap taş dedi ki...

Şimdilerde hakem hatası oldumu yeni klişe ya wedersonuda atması lazımdı ya da ahmetin kide penaltıydı. Kardeşim hakemin rakip aleyhine yaptığı hatalar benim sorunumu değil. Onuda rakip takım dillendirsin. Ama 2 metre önünde Gökhan Ünal'a çizgi üstündeki faul'ü vermezsen ben ondan bahsederim. Keita ile Santos un poziyonunu benzetmiş arkadaşlar keita bilerek İbrahim Üzülmez'e dirseği çakıyor. Santos arkadan yediği tekmelerden kendini savunmaya çalışıyor. Hakemde santos un yediği tekmeleri görüp rakibe sarı kart veriyor. 3 kıtada maç izledim, Keita kadar sahtekar ve ahlaksız bir futbolcu görmedim. Yaptığı sahtekarlıkların onda birini Nobre yaptı nobreyi sahtekar ilan etti ahlaksız basın. Adamın her topu alışında izleyin bir dirsek, bir elle oynama, yapılan en ufak temasta ayağı kırılmış gibi kendini yere atmalar kıvranmalar. Lille de çok yaptı bu işleri ama göz önünde değildi diye yutturdu millete, Lyon da yapmaya kalktı millet ayağa kalktı 3 günde kovuldu Lyon'dan.

Mitya dedi ki...

Asil sorun Santos'un Servet'in her macta surekli ifa ettigi hareketlerinden birini yapmasinin ardindan bir anda bunun "dirsek atmak" olarak yansitilmasi. Andre Santos dirsek falan atmadigi halde erman toroglu ve benzerlerinin bu hareketi dirsek olarak yorumlamalari cok manidar. Simdi de sanki bu konuda bir fikir birligi edilmiscesine yazmalari insani delirtiyor hakikaten. Dirsek Keita'nin attigidir arkadaslar - hani boyle dirsegi 90 derece bukup dan diye rakibin yuzune gecirmektir - zaten orhan sam ile ibrahim uzulmez'in mevzu bahis hareketler gerceklestikten sonra hallerine bakarsaniz hangisinin dirsek oldugunu birinin dagilip yere yuvarlanmasindan, digerinin ayakta yalnizca elini dudagina goturmesinden anlayabilirsiniz.

ayrica vederson ornegi de verilmis - peki guzel kardeslerim, fenerbahce'nin macinda aykut demir denen insan azmaninin gokhan gonul'e arkadan yaptigi hareketten neden bahsetmiyorsunuz? hani erman toroglu'nun sari kart dedigi, kendini komik duruma dusurdugu pozisyondan. ya da gokhan unal'a yapilan penaltidan?

kisacasi onemli olan bu pozisyonlarin medyada nasil tartisildigi, yillardir bu tartismalarin ekseninde yaratilan absurd fenerbahce-federasyon-medya isbirligi safsatasidir. yoksa sen bana bir pozisyon soylersen ben elbet iki tane aleyhine olani bulurum, ama ne hacet?

Unknown dedi ki...

Bakıyorum da herkes bir şekilde hakemlerden veryansın ediyor.Evet hemen herkes ucundan kıyısından yada tam ortasından haklı.
Aslında bende bir sürü Fenerbahçe aleyhine hata yazarım alt alta toplamına bakınca herkes şaşırır.
Zaten FENERBAHÇE lehine çalınan penaltı sayısı gösteriyor herşeyi.
Hakemler hata yapar yada kötü değil arkadaşlar,
Hakemler ART NİYETLİ.
Bunu ne zaman görürsek o zaman futbolumuz gelişecek.Ufak tefek hakem hatalarından bahsetmiyorum,
takımlar arasında çalınan(çalınmayan) düdükler arasındaki fark o kadar büyük ki...
Hakem hataları hep olacak ama art niyet Galatasaray lehine hep aynı kaldıkça daha çok konuşuruz hakemleri

Nihat dedi ki...

arkadaşlar ben andre santos dirsek attı demedim. rakbin ayağına basamasından bahsediyorum. dikkatli okursanız anlarsınız. bundan sonra yazdıklarımın sonuna okuduğumuzu anladık mı bölümü mü yapayım??? tekme yazmışım millet dirsek anlıyor. ne diyeyim ki??

Nihat dedi ki...

ayrıca wederson'un geçen hafta bahsettiğim pozisyonu bir elle oynamaydı. nasıl maç izliyorsunuz anlamıyorum. eğer keita elle aldıysa geçen hafta koray da elle aldı wederson da elle aldı. wederson'un ikinci sarısı vardı hatta.

Burak dedi ki...

Dirseği ben yazdım Nihat, yazdığımın da arkasındayım. Bazı arkadaşlar Keita'nın ne sahtekarlığını bırakmışlar ne hırsızlığını! Ah o Keita kendi takımlarında oynuyor olacaktı ki nasıl da pamuklara sarmışlar ilah yapmışlardı. Keita'ya olan nefretin sebebi kendi takımlarında tek başına maçı omuzlanıp götüren böyle bir futbolcularının olmayışıdır.Keita eğer bahsedildiği gibi "sahtekar" olsaydı dünkü 2.golde o kadar formadan çekmelere,tekmelere rağmen oyuna devam etmez kendini bırakıp penaltı almayı denerdi.Ama o zor olanı seçti ve gitti golü yaptı.

todor dedi ki...

tartışılması gereken bir diğer konu da şu, tff objektifliği.
bjk tribününde adam öldürüldüğünde saha kapatma cezası artı para cezası aldığını hatırlıyorum. dün gs tribününden beşiktaş diye bağırdığı için atılan adam allah korusun ölürse bakalım gs ne ceza verecek federasyon. gs ilk evinde ilk maçının fenerle olduğunu düşündüğümüzde iş çok ilginç olacak. şimdi gslılar atlamasın fenerbahçe asy gelmek istemiyor diye, bize ne farkeder ha orda ha burda rakip gs olduktan sonra.
allah korusun adamcağıza bir şey olmasın, ortalık fena karışacak....

Nihat dedi ki...

@todor

beşiktaş stadında adam öldürüldüğünde 3 maç ceza verildi. fenerbahçe stadında adam öldürüldüğünde bir maç verildi. demek ki o zaman da bir standart yoktu. peki o zaman niye bize bir maç verildi aslında bize de 3 maç verilmeliydi dedin mi?? hiç sanmıyorum....

Chemedya dedi ki...

Nihat Fenerbahçe stadında adam öldürülmedi. Sadece nereden geldiği belli olmayan bir kurşun (belki de bir polisten geldi) bir taraftarın ayağının sıyırdı.

todor dedi ki...

doğru sanmışın nihat, hiç düşünmedim, çünkü adam öldürülmedi bizim stat da henüz.
biraz araştırma yapıp öyle yorum yaparsan sevinirim.