Follow @chemedya

22 Şubat 2010 Pazartesi

Ulusoy uzantıları


Spor dünyasındaki Ulusoy uzantılarını temizle temizle bitmiyor...Hakemler, gözlemciler, kurullar...Her biri ayrı vaka durumunda...Bugünkü federasyon ne kadar iyi niyetli olsa da bu temizlik daha uzun yıllar sürecek gibi görünüyor...

Peki spor dünyasındaki Ulusoy uzantıları temizlenirken medyadaki Ulusoy uzantıları ne olacak? Onları nasıl temizleyeceğiz?

Örneğin Cemal Ersen...Geçtiğimiz hafta Mehmet Topuz'a verilen kırmızı kartın ne kadar yanlış olduğunu yazmıştım burada. Bir de Mehmet Topuzla tartışan Barış'ın, Mehmet Topuz'un boğazını sıktığı pozisyonun resmini koymuştum...Cemal Ersen tahkim kurulunun bu haksız kırmızı karta verilen 2 maçlık cezayı 1'e indirmesini eleştirmiş...Adam haklı aslında...Görülmemiş bir şey Fenerbahçe'nin bir cezasının indirilmesi...Yıllardır tahkim kurulunun aldığı her karara alkış tutan Cemal Ersen belki de çok uzun bir aranın ardından bir Fenerbahçeli'nin cezasının indirilmesini eleştirmiş köşesinde...

Benim birkaç sorum olacak...
1- Hakem karar verdikten sonra eğer yanlışsa kararı bunun düzeltmesini kim yapacaktır? PFDK...PFDK haksız bir kırmızı karta 2 maç ceza veriyorsa kim eleştirilmeli?
2- Tahkim kurulu geçtiğimiz günlerde İbrahim Kaş'a tv görüntüleri ile verilen cezayı onayladı...Bu cezayı onaylarken hakemin görüş alanında olmayan bir pozisyonun PFDK tarafından cezalandırılabileceği savı üzerinde duruldu...Peki sevgili Cemal Ersen, Bilica'ya hakemin gözü önünde yapılan bir eylem neticesinde ceza verilirken ve bu ceza hukuksuz bir biçimde tahkim kurulunda onaylanırken o köşesinde neden kalem oynatmadı?
3- Yıllardır bazı kulüpler için tahkm kurulu verilen cezaların kuşa çevrildiği yer olarak kullanıldı...Peki Cemal Ersen o günlerde neredeydi? Neden hiç itiraz etmedi? Uzun yıllar sonra bir Fenerbahçelinin cezası inince mi aklı başına geldi?
4- Sevgili Cemal Ersen Ulusoy dönemini çok mu özlediniz? O dönem hiç şikayet etmezdiniz? Temiz bir futbol olması için çabalayan insanlara neden köstek oluyorsunuz?


Bu ülkede sadece kendi canı yandığı zaman bağıran çağıran insanlar çoğunlukta...Haksızlık kime yapılırsa yapılsın buna karşı gelinmeli...Yılmaz Güney'in dediği gibi bir zalime sırt vererek başka zalimle savaşılamaz...Bu ülkede iyiler ayrı saflarda değil tek safta mücadele edip Türk futbolunu çirkinliklerden ayırmalıdır...Medyanın da artık kendine çeki düzen verme zamanı çoktan geldi de geçiyor...Artık bir temizlik hareketi şart...

22 yorum:

Nihat dedi ki...

nasıl olacak bu işler ahmet ercanlar??? ali turan'a galatasaray devre arasında imza ttırınca karaktersizlik oluyor. fenerbahçe şampiyonluğa oynayan bursa2nın forveti sercan'ı alınca hiç bir yazı yazmıyorsun. madem eleştireceksin bununla ilgili bir yazı da bekliyorum.

Chemedya dedi ki...

Hayırdır Fenerbahçe Bursaspor'dan gizli Sercanla mı anlaştı? Fenerbahçe gidip Bursasporla anlaştı. Bunda garip olan şey ne? Oyuncuyu mu ayarttı Fenerbahçe? Sanki aynı şey gibi yorum yapmanın mantığı ne?

Zeyno@himmlisch77 dedi ki...

Sercan'la kesin anlaşıldı mı ki?

Unknown dedi ki...

Peki gecen sene galatasaray sivastan mehmet yildizi isterken niye galatasarayi sucladin?Kendi hocasi mehmeti pazarlamaya calismadi mi? Mehmeti alan sampiyon olur demedi mi?

Chemedya dedi ki...

Evet Zeynep Sercan Fenerbahçe ile anlaştı kesin olarak...

@Kaan İsmail
Mehmet Yıldız transferinde Galatasaray'ı eleştirme nedenim transferi yapmaya niyetlerinin olmadığı halde bu transfer haberlerini sadece Sivasspor maçları boyunca gündemde tutup sonra hiçbirşey olmamış gibi yollarına devam etmeleriydi...Peki madem bu kadar istiyorlardı Mehmet Yıldız'ı neden transfer etmediler? Çünkü niyetleri yoktu. Bu Galatasaray'ın bir taktik olarak kullandığı birşey yıllardır...

Unknown dedi ki...

sakat bir adami almak hangi akla hizmet?

Chemedya dedi ki...

Mehmet Yıldız geçen sezon devre arasında sakatlanmadı ki. 20 mayısta yani ligin sondan bir önceki haftasında sakatlandı.

Unknown dedi ki...

ya kardesim iki takim anlasamadi ve galatasaray transferden vazgecmis olamaz mi? Nedir bu Galatasaray nefreti.

Nihat dedi ki...

nasıl anlaştılar sercanla kulüp yine yalanlamış. ahaha bayılıyorum bu fenerbahçe yönetimine. basında a yazalar yalanlıyorlar. peki ahmet syle bakalım fenerbahçe muhabiri olarak hangisi doğru? sen anlaştılar diyorsun yönetim anlaşma yok diyor. kedi burdaysa ciğer nerde ciğer burdaysa kedi nerde :)???

http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=18742

baran dedi ki...

Gslilarin israrla farkli tarafa cekmeye calistiklari birsey var. Simdi burada Sercan konusuna Ali Turan yorumu yapilmis da.

Gs, Ali Turan'i sezon sonu degil devre arasi almak icin gayri ahlaki tekliflerde bulundu ve sezon sonu sozlesmesi bitecegi icin futbolcuyu ayartarak bagli oldugu kulupten ucuza hatta bedelsiz kopartmaya calistilar. Bunun icin de paravan olarak "sozlesmesi sezon sonu bittigi icin gorusyoruz ne var ki" savunmasini yapip kendilerini hakli cikarmaya calistilar.

Zaten sezon sonu sozlesmesi biten oyuncuyla gelecek sezon icin anlasirsin olur biter. Buna kimsenin soyledigi birsey yok. Zaten sonucta bu oldu Gs istemesede. Gelecek sezon tepe tepe kullansin Ali Turan'i buna kimsenin cikaracagi bir ses yoktu. Hatta bu dillendirilmesine bile gerek olmayan bir durum. Gs, Ali Turan'la gelecek sezon icin anlasir ve oyuncu da kulubunde oynamaya devam eder sezonu bitirir, transferini yapardi.

Ama kalkip sozlesmesi halihazirda sezon sonuna kadar suren oyuncuyu ayartarak, takimiyla arasini bozarak, sezon bitmeden devre arasi zorla almaya kalkarsan, buna da sozlesmesi sezon sonu bitiyor gibi butun alemi aptal yerine koyan bir savunma getirirsen yaptigin ancak Gs etigine sigar.

Bir de buralara kadar gelip birbirinden kutupla ekvator kadar farkli iki transfer olayini (birinde kluple anlasan FB, digerinde bir kulubu enayi yerine koyup futbolcu ayartan Gs) ayni kefeye koymaya calismak da anca bir Gs'linin zeka kivrimlarindan gecer.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Nihat.
Sercan haberi benim imzam olan bir haber. Kaynağımdan aldım haberi ve yaptım.
Kulübün yalanladığı şey borsa ile ilgili birşey. Borsada spekülasyon olmasın ve kulüp eğer Sercan transferi olmazsa, bir aksilik çıkarsa ceza almasın diye yapılan birşey. O sayfayı iyi okursan öyle olduğunu anlarsın zaten.

Nihat dedi ki...

yazdığından hiç bir şey anlamadım. sen kaynağından aldın ve diyorsun ki anlaştılar bitti. şimdi de diyorsun ki kulüp önlem aldı eğer transfer olmazsa diye. açık söyle anlaştılar mı anlaşmadılar mı??

Nihat dedi ki...

ayrıca şampiyonluğa giden takımın forvet oyuncusuyla anlaşmak ne kadar etik ??? devre arası değil bir şey değil. maçlar devam ediyor.

Unknown dedi ki...

Peki fenerbahceyle bursaspor, sercan konusunda anlasamasaydi ne diyecektin cok merak ediyorum.

todor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
todor dedi ki...

ya kardeşim neyi tartışıyorsunuz utanmadan, sıkılmadan. ali turan ilk mi? mehmet yıldız, abdullah avcı ve daha niceleri. ne zaman kritik maç olur polat transfer yaptı haberi uçurulur, o maç biter haber unutulur. bırakın bu işleri. ali turan çıkıyor 5 milyondan bahsediyor. federasyon federasyon olsun da bak bakalım adama nasıl ceza verirler. hala utanmadan, sıkılmadan yok sercanmış, yok etikmiş. geçin bunları ayıbınızla oturun.

alihoca dedi ki...

Sn Abdullah ERCANLAR;

Neredeyse kadrolu eleştiricin haline gelen Sn Nihat BEY'in yazdıklarını anlayabilmesi için bir de yardımcı-tercüman tutman gerekiyor sanırım.

Aksi halde, her yazdığını açıklamaktan telef olacaksın diye korkuyorum.

alihoca dedi ki...

Sn Abdullah ERCANLAR;

Neredeyse kadrolu eleştiricin haline gelen Sn Nihat BEY'in yazdıklarını anlayabilmesi için bir de yardımcı-tercüman tutman gerekiyor sanırım.

Aksi halde, her yazdığını açıklamaktan telef olacaksın diye korkuyorum.

todor dedi ki...

önce yorum yazdım
sonra bir daha baktım gs lıların yaptıkları yorumlara,boşveeer dedim
sildim.

Nihat dedi ki...

ya yorum yapanları anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. bakın arkadaşlar eğer bir oyuncunun , teknik direktörün sözleşmesinin bitmesine 6 aydan az bir süre kalmışsa o oyuncuyla anlaşabilirsiniz. galatasaray mehmet yıldız, ali turan ya da abdullah avcı yı almak istediğinde bu maddeye dayanarak yapmak istedi.

eğer galatasaray'ı eleştiriyorsanız fenerbahçe'nin yaptığı sercan transferini de eleştireceksiniz.

ahmet ercanlar hani hep diyorsun ya yanlış varsa yanlış söylenlemli hangi takımın olduğuna bakılmamamlı. senden bunu beklerdim. ama sen cevap olarak fener gitti kulüple anlaştı gibi renkli bir cevap verdin.

eğer galatasaray'ın yaptığı yanlışsa ki bence yanlıştı fenerbahçe'nin de yaptığı yanlış çünkü bursa şampiyonluğa gidiyor. gidip oyuncuyla anlaşması yanlış değil. o ouyuncuyu tutup fenerbahçelilerin arasında maçı izletmesi yanlış ya da bunu kamuoyuna açıklaması yanlış. çünkü ortada şampiyonluğa giden bir takım var.

Tuncer YILDIZ dedi ki...

Sitedeki yazıları eksiksiz takip ediyorum, Fenerbahçe'yi ilgilendiren bir dolabın nasıl ve kimlerce çevrildiğini düşünmeme gerek kalmıyor bu sayede. En basiti yayın ihalesi öncesinde manüpülasyonların azıtmasının sebebi gayet net açıklanmış.

Yorumlar kısmı oldukça enteresan, insanların yazarı dandik bir klavyeşör sanması o denli garip. Kişi karşısındakini kendinden bilirmiş misali, sen hiç ermanı gördün mü gibi garip gurip sorular... Erman dediğin adam 3 metre boyunda ağzından alev filan da çıkmıyor. Kendince eline verilen işi yapan bir vatandaş. Manüpülasyonların baş kahramanı mı, hiç alakası yok.

İnsanların hiç bir bilgi kırıntısına sahip olmadan, saplantılı fikirlere sahip olabileceği tek alan spor politikaları sanıyorum. Yegane mantık kurgusu "bizim takım doğru yaptı, sizinki yanlış yaptı" olan garip bir kitle söz konusu. Cehaletin ve yobazlığın bu denli derin olduğu bir alanda da doğru bilgiler ışığındaki yorumları bizlerle paylaşman büyük nimet Ahmet Ercanlar.

Saygılar, selamlar.

enis dedi ki...

simdi öğreniyorum ki ali okancı'nın (pennearabiata)beğendiği 2 yazardan biri cemal ersen'miş..kılavuz-karga hesabı..sonra ben blogunda eleştiri yapınca beni fanatik ilan ediyor..twitterda fenerbahceli futbolculara ince giydirmeler,güzel oyun adlı programında uefa almış kadroyu yüceltme çabaları,ergen galatasaraylıları eğlendirmek için koyduğu bir video var ki hele akıllara zarar..cemal ersen'i beğenen birine daha ne diyim ki ben..