Follow @chemedya

25 Şubat 2010 Perşembe

Daha iş bitmedi Lig Tv


Fenerbahçe taraftarı yıllardır Lig tv'de olanlar için sesin duyurmaya çalışıyor. Bu uğurda tam 8 yıldır gizliden veya açıktan sürdürülen bir savaş var. Bu süreçte Lig Tv aleyhine açılan pankartlar, Antu'dan yürütülen kampanyalar, Fenerbahçe spor kulübü tarafından yürütülen görüşmeler oldu.
Yıllardır süren bu protestoyu küçümsemek isteyenler, Lig TV'nin her takıma eşit derecede uzak olduğunu söylediler...Oysa durum hiçte öyle değildi...Bugün değişiyoruz diyen Lig Tv'de sorunlar hala devam ediyor. Bunların takipçisi olacağız...

Bugün Erman Toroğlu'nun yazılarını dikkatli takip edenler ne demek istediğimi çok iyi anlayacaklar. Bunun da ötesinde Lig tv'nin ihale öncesi ve sonrası yayınlarını izleyenler de benim meramımı çok daha iyi anlayacaklardır. Neydi derdimiz?
1- Musa Çözen'in taraflı bir rej yaptığı: Bu konuda Erman Toroğlu geçtiğimiz günlerde bir itirafta bulundu ve gösterilmeyen bir pozisyon hakkında şöyle dedi, "Bu pozisyon Beşiktaş aleyhine olsa 8 kez gösterilirdi. Beşiktaş lehine olunca 1 kere lütfen gösterildi" Bu sorun hala devam ediyor. Örneğin Fenerbahçe- Bursaspor maçında Volkan'ın dirseği sadece 1 kez gösterildi. Bu dirseği atan bir Fenerbahçeli olsaydı defalarca gösterilecekti. Musa Çözen konusu mutlaka çözülmeli...

2-Maraton sorunu: Maraton'da ligin manipüle edildiğini söyledim durdum sürekli...Oradan yapılan yorumlardan hakemler de, Federasyon kurulları da etkileniyordu...Cezalar neredeyse Maraton'da Erman Toroğlu'nun ağzından çıkan rakama göre belirleniyordu. Bundan da en çok zararı hep Fenerbahçe gördü...İhale bitene kadar devam eder bunlar dedim bu blogta uzun
süre...Gerçekten de ihale bitti ve Lig Tv'de değişim başladı... Demek ki bazı şeyler kasıtlı ve bilinçli yapılıyormuş...

3- Maç özetleri: Lig Tv'de maç özetleri bir ultraaslan üyesine emanet edilmiş durumda. Bunu yıllardır her platformda vurguladım. Hatta daha da ileri giderek söyleyeyim bu insanla Murat Murathanoğlu, maç özetlerinde taraflı davranıldığı gerekçesiyle tekme tokat kavga bile ettiler. Bundan 3 yıl önce Kadıköy'de oynanan Fenerbahçe-Galatasaray(2-0) maçındaki maç özetinde inanılmaz bir manipülasyon yapılmıştı. Sadece Galatasaray aleyhine olan olaylar özete konulmuştu. Bu işin uç noktası o gün olmuştu. Sürekli olarak manipüle edildi görüntüler. Bugün bu sorun da hala devam ediyor...

18 yorum:

mozlu dedi ki...

murat murathanoğlu mu??

ermanla hıc karsılastın mı? senın yazdıklarının farkında mı merak ediyorum

Chemedya dedi ki...

Karşılaştım. Neden karşılaşmayayım. Aynı yerde çalışıyor olmam kendisini eleştirmeyeceğim anlamına gelmez.

Zeyno@himmlisch77 dedi ki...

Malesef bu durum konusunda çözüm bulamıyorlar Ahmet...

Umarım en kısa zamanda bu konuda da objektif olurlar..

Bu arada FB-lİLLE maçı skor tahmin yarışması için zysoccer.blogspot.com 'a beklerim

axel dedi ki...

antu en son aziz yıldırım ın ters resim olayından sonra fotomaç almıyoruz diye kampanya ddüzenlemişti. fotomaç ın her hafta tirajı arttı. akıllı ol lick tv boykot yolda diye çok yaratıcı(!) pankartlarda aynı zihniyetin komiklikleri. lig tv ofislerinde malzeme olmuş, günlerce gülmüşlerdir artık. bjklilerde decoder iade kampanyası yaptı. rekor fiyatla ihaleyi aldı adamlar. pendikspor taraftarları da lig tv mikrofonları kısıyor, rejideki eleman kartal lı diye tepkili.
size görede kritik yerde ki düğmelere basan eleman ultraslanmış. bende saha içi kameramanlarından birinin lazio irriducibili elemanı diğerinin de roma fedayn üyesi olduğunu duydum. o yüzden farklı açıdan görüntüler hep farklı oluyormuş.

işin takibindeymişsiniz güzel... icraatlarınız neler olacak. akıllı ol lig tv pankartı mı? antu nun eşsiz beyinleriyle beyin fırtınası mı. decoder iptali mi? yoksa bi daha ki ihalede lig tvye rakip olmak mı?

Chemedya dedi ki...

Axel. İcraatlarımızın ne olduğunu ihaleden sonra görmüş olmanız lazımdı. Göremediyseniz sizin sorununuz. Ayrıca bu beğenmediğin pankart yüzünden Lig tv olayla ilgisi olmayan 6-7 kişiyi işten attı. Ne kadar paniğe girdiklerini bu bile gösterir. Fenerbahçe taraftarı ve kulübü istediği zaman istediği şey yapar siz endişelenmeyin.

Corpse dedi ki...

Severek okuyorum burada yazılan her yeri.. Bilmediğimiz o kadar çok olay var ki.. Sizler sayesinde öğreniyoruz.. Kendi adıma bir kez daha teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...

o şerefsiz sorumlu kim adınıda açıkla bi zahmet... bilinsin... maç özetleri konusnunda bend şikayetçiyim, diyarbakır maçında yarı sahasından çıakrtmadık belli süre rakip takımı ama özetlerde bu belli bile değil...

Ali,

todor dedi ki...

akıllı olacaklar, objektif olacaklar, bizi kayırın demiyoruz sadece tarafsız olun diyoruz.
sinek beyni kadar beyni olanlar anlamıyor buraya gelip komedyenlik yapıyor.

Chemedya dedi ki...

Arkadaşlar ben bu blogda tüm yorumlara izin veriyorum. Kendim de bir taraf olmama rağmen sansürsüz olarak tüm karşı görüşlere izin veriyorum.
Bu görüşlerin içinde mantıklı olanlar da oluyor mantıksız olanlar da oluyor. Karşıt görüşlerden kendime çıkardığım paylar oluyor. Öğrendiğim şeyler de oluyor. Herkes benimle aynı fikirde olsa zaten bu blogun bir anlamı olmazdı. Axel arkadaşımız bir yorum yapmış ve annelere küfretmiş. Bize hakaret ediliyor ses çıkartmıyorsun. Hadi bunu da yayınla demeye getirmiş.
1.si annelere küfür etmek düzgün bir insanın yapacağı bir şey değildir.
2.si bu blogda bana karşı yapılan ağır yorumları ve zaman zaman hakaretleri bile yayınladım. Ancak asla küfür yayınlamadım.
3. Tartışma kültüründen uzak olan insanlar bu blogu okumasın da yorum da yapmasın.

Sizlerden ricam fikirleri ne olursa olsun karşınızdakiler fikirlerine saygı göstermeniz. Ben de bir Fenerbahçeliyim ancak ailem de bir çok Galatasaraylı var. Hatta yakında evleneceğim nişanlım da Galatasaraylı ve hatta eski Galatasaraylı sporcu. Burada kimse kimseye düşman değil. Sadece fikir karşıtlığı söz konusu. Bu da gayet güzel ve neşeli tartışmaları beraberinde getirmeli.

Sizden ricam otokontrolü sağlamanız. Bu blogdan ne para kazanıyorum ne de bana maddi-manevi bir getirisi var. Sadece interaktif bir biçimde tartışmaktan ve fikir alışverişinde bulunmaktan hoşlanıyorum. Bloga yazmaya çok az zaman buluyorum. Bir çok arkadaşa yanıt vermek istesem de yanıt veremiyorum. Belki kendilerine yanıt veremediğimi ya da ciddiye almadığımı düşünenler oluyordur. Aksine bu bloga yazan başta Nihat, Kaan İsmail olmak üzere tüm Galatasaraylı ve Fenerbahçeli ismini sayamayacak kadar çok olan arkadaşlarımı ciddiye alıyorum ve yorumlarından birşeyler öğrenip zaman zaman da fikir tartışması yapıyorum. Lütfen saygımızı kaybetmeyelim. Hele ki küfür asla olmasın.

Tüm arkadaşlardan ricamdır.

Unknown dedi ki...

"""Fenerbahçe taraftarı ve kulübü istediği zaman istediği şey yapar siz endişelenmeyin.""""

:) bir kuşak böyle kandırıldı. hayırlı işler.

fenerbahçe isteidği oyuncuyu alır diye de ekkleyelim.

axel dedi ki...

ahmet annalere küfretmedim todorun annesine küfrettim. sinek beyinli diye aklınca hakaret ettiği için, seninde o kadar etikçi ahlakçı abartılarına rağmen, o yorumu yayınladığın için.
yemişim tartışma kültürünü, madem o kadar hassasın sinek beyinli diye hakaret eden adamın yorumuna müdahale et. hakaret anneye edince mi kıymete biniyor? yoksa o yorumcu senin yorumlarda hakaret edemediğin birine hakeret edince hoşuna mı gidiyor?

fenerlihüseyin dedi ki...

Axel , Ahmet ligtvde çalışan bazılarının yaptığı taraflı işleri örnekleri ve kendi rışında bazı delil ve beyanlarla anlatmış yazısında , sen de gelip laziolu kameramandan vs bahsedip aklınca maytap geçmişsin cevep vermek yerine .
Beynin sinek beyni değilse - ki değil elbette - ve bunun yazılması seni rahatsız ediyorsa bence buna uygun davran .
Görüşünü yazan biriyle alay etmek sana göre bir fikir beyanı ise buna tepki gösterilmesine de katlanman gerek .

Chemedya dedi ki...

Kimse kimse annesine küfredemez axel..Sen en iyisi mi bu bloga yorum yapma...Senin de annene biri üfür etse burada izin vermem. Sen önce kendi uslubunu düzeltmeye çalış sonra başkalarını yargıla...

@Onur
sen de git ataryemez sitesinde falan beni şikayet et. Boş durmamak lazım...

Unknown dedi ki...

niye şikayet edeyim ki ? ondan öte, ataryemez ne ola ki ?

todor dedi ki...

ya dadur axel senin bloguna yazayım canın çekti senin anlaşılan

Adsız dedi ki...

anladığın dilden cevap geldi
bu seni rahatlatmıştır umarım

Chemedya dedi ki...

Arkadaşlar lütfen bu blogda küfür etmeyin. Todor senin mesajını da yayınlamıyorum. Lütfen biraz saygılı olalım birbirimize.

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Musa Çözen, apış arası ve tükürük ve sümük fetişi bir adam..

Maçta, kim apış arası karıştıyor, kim (genelde sevre) yere sümkürüyor,kim türüküyor hepsi zumluyor..

pislik herifin teki...