Follow @chemedya

8 Şubat 2010 Pazartesi

Bu ülkede herşey düzgün...Sadece ben...

Blogumu takip eden okuyucularımdan bir çoğu benim çok koyu bir Fenerbahçe yandaşı olduğumu söylüyor. Bunu söyleyenler içinde Fenerbahçeliler de var. Bunun farkındayım...Mesleğimi yaparken değil ama özel hayatımda Fenerbahçeliyimdir. Bu blogu hazırlarken de Fenerbahçeliyim. Ancak iş yerime gittiğim zaman benim rengim yoktur. Haberciyimdir. Bir haber bulunca rengine bakmam...

Bugün tüm gazetelere baktım. Fenerbahçe- Diyarbakırspor maçı hakemi hakkında objektif yorumlar yapılabilmiş mi diye...Maalesef ki beklediğim şey oldu ve hemen hemen hiçbir gazete hakemin gerçekten ne yaptığını yazamadı. Herkesin hem fikir olduğu konu hakemin rezalet bir yönetim gösterdiğiydi...

Oysa bir kişi bile hakemin oynamak isteyen takımı oynatmamak için elinden geleni yaptığını yazmadı. Tek tek kararlara baktılar. Hatta Erman Toroğlu'na göre neredeyse hakem Fenerbahçe'yi kollamış...Aşağıda Antu'da bulduğum bir resim var. Mehmet Topuz'un kırmızı kart gördüğü pozisyon...Pozisyonda Mehmet Topuz'un rakibinin boğazını sıktığını gösteren hakem Koray Gençerler, Topuz'u oyundan attı. Oysa resimde görülüyor ki boğazı sıkılan Mehmet Topuz. Hem de hakemin tam önünde. Görmemesine imkan yok. Bu hakemin kötü niyetinin kanıtı değil midir? Oysa medya bu pozisyonu hiç irdelemeden hakem haklıdır yorumunu yaptı bile...Bu maçta durum sadece bu pozisyondaki bariz kötü niyetten ibaret değildi. Hıncal Uluç'un sürekli söylediği bir söz var. Bir hakemi verdiği değil vermediği kararlarla irdelemek gerekir diye...Katılıyorum kendisine. Çok sert bir futbol oynayan ve 20 faul yapan Diyarbakırspor sadece 1 sarı kart görmüş. Fenerbahçe ise 9 faul yapıp 3 sarı 1 kırmızı kart görmüş. Daha maçın 1 dakikasında Diyarbakırsporlu futbolcu Fenerbahçeli futbolcunun ayağına değse kıracak şekilde çift dalmış. Hakem devam ettirmiş. İngiltere Premier Ligi gibi çok sert oynanan bir ligde bile o harekete hakem oyuncuya değmese bile tekmeye teşebbüsten direkt kırmızı verirdi. Oysa Gençerler'in niyeti hiçte iyi değildi maçta. Verilmeyen penaltıları bir kenara bırakıyorum. Onlar Fenerbahçeliler alışkın olduğu şeyler. Fenerbahçe taraftarı 36 hafta üst üste penaltı verilmemiş bir takımın taraftarı. Ancak hiç olmazsa faullerde biraz olsun standart olsa daha ilk yarıda Diyarbakırspor 9 kişi kalabilirdi.

Hele ki maçın hakeminin Fenerbahçe'nin gelecek hafta oynayacağı Manisa bölgesinin hakemi olduğu düşünülürse bu ülkede MHK'nın, Federasyonun ne kadar aciz içinde olduğu herhalde daha iyi anlaşılır. Peki bunu kim gündeme getirecek? Medya mı? Sanmıyorum. Fenerbahçe kulübü mü? Onlar da kamuoyu önünde getirmezler...Peki kim getirecek? Türkiye'nin her tarafı temizken bu blogdan taraflı yorumlarıyla ülkeyi birbirine düşüren ben getireceğim sadece herhalde...Neyse ki bu ülkede herşey düzgün. Sadece ben taraflıyım...

30 yorum:

todor dedi ki...

art niyetlimiydiii? zekası mı o kadardı? emirmi almıştı bilinmez ama gerçekten berbattı hakem kılığındaki palyaço. hele topuzun olayında alex saati işaret edince, böyle bir delikanlıca "merak etme saati tutuyorum" tavrı var ki,yağmasa da gürledi :) sonuçta gördük ne kadar oynattığını. neyse bugün bize olur bunlar yarın galatasaraya öbür gün beşiktaşa, hakemler gerçekten berbatlar, tırsaklar, kişiliksizler daha da kötüsü bilgisizlikler, en büyük meziyetleri ezikliklerini kart isteyen topçuya kart göstermekle bastırmaları. penaltıyı kaçırırlar, ofsaytı kaçırırlar, faulü kaçırırlar ama kör değneği bellemiş gibi bir bunu kaçırmazlar.
marka değeri marka değeri diyenler ilk önce bunlarla ilgilenmeliler. 320 milyon dolarlık ligi emanet ettikleri malzeme bunlar. ferrari alıyorsun, şöförün traktör şöförü. inanasım gelmiyor cidden 70küsür milyonluk nüfustan 5 tane doğru dürüst hakem çıkamaz mı????

Adsız dedi ki...

malsın.

Chemedya dedi ki...

İsmiyle bile yazamayıp bana "malsın" diyen arkadaş. Maalesef zavallısın...İsmini yazsaydın bu lafı kullanmazdım ama sanal bir platformda başkasına bir nick bile kullanmadan hakaret etmek düzgün kişilikte birinin yapacağı birşey değil maalesef...

Burak dedi ki...

Hakem hakkındaki görüşleriniz yorumdur birşey diyemem ama hakem medyada hiç yer bulmadı derseniz itiraz ederim. Fotospor ve Fotomaç gazeteleri ana sayfadan hakeme vermiş veriştirmiş.Fenerbahçe'yi takip eden hemen hemen bütün spor yazarları hakem maçı katletti diye keskin eleştirilerde bulunmuşlar. internetspor isimli spor-haber sitesi ise "Hakem Fenerbahçe'nin penaltısını vermedi" diye özel olarak haber yapmış. Acaba sizinle yanlış medyayı mı takip ettim diye düşündüm bir an. Erman'ın pozisyon yorumlarına gelirsek ben Fenerbahçe aleyhinde yorum yaptığını düşünmüyorum. Bilica'nın ilk yarıdaki pozisyonunda rahatlıkla kırmızı diye yazabilirdi ki yazması gerekirdi. Tv'de olsa kırmızı derdi. Diyarbakır'ın 20 faul yapıp 1 sarı kartla maçı tamamlamasına gelirsek burada da Adnan Polat'ın söylediğine geliyoruz "Kasaplara prim tanınmamalı"

Chemedya dedi ki...

Sevgili Burak doğrusu bu mu peki?

Sorgulanması gereken hakemin vermediği penaltı ya da vermediği kırmızı kart mı? Yoksa kötü niyeti mi? Fenerbahçe lehine de hata yaptı hakem. Benim söylemek istediğim hakemin Fenerbahçe2yi katletmesi falan değil. Bu tarz hakemlerin Türk futbolundan temizlenmesi için deşifre edilmesi...Yoksa birgün Fenerbahçe'nin aleyhine olur hakem hatası birgün lehine olabilir. Hata değil olay. Niyet. Ulusoy döneminin kalıntıları temizlenmeli ki hepimiz paranoyaklıktan uzaklaşıp hakem hatalarına hoşgörüyle bakabilelim.

Burak dedi ki...

Yahu Koray Gencerler daha dünkü çocuk. 10.haftadan beri tek Süper Lig maçı alamadıktan sonra kurbanlık koyun gibi 50.000 kişinin önüne atılmış. Basiretsiz yönetiminin arkasında yatan sebep kötü niyet filan olamaz kanımca. Mesela Topuz'a gösterdiği kart hatalı. Bunun altında art niyet aramak yerine hakem psikolojisini değerlendirmek gerek. Maç boyu ikide bir Emre'den fırça yemiş karizmayı çizdirmiş. Egosunu tatmin etmek için Topuz'u atmış olamaz mı? Bu kendini tatmin etme veya eyyam olarak nitelendirilebilir ama kötü niyet bir hakeme sen bu maçı şu takıma ver veya şu maçı katlet diye talimat vermektir. Elde somut bir delil yokken bir kişiyi böyle itham etmek çok yanlış bir davranıştır. Bir de bu Ulusoy kalıntısını anlayamıyorum. Adam çekip gideli yıllar olmuş hala bir kalıntıdır gidiyor.Hadi bunlar Ulusoy dönemi diye güvenmeyip yabancı hakem getiririz yine dedikodu olur "Acaba filan kulüp bu hakeme rüşvet mi veriyor" mealinden.Paranoyaklığın sebebi futboldaki güvensizlik ortamı değil ülkenin geneline sirayet eden güvensizliktir.

mozlu dedi ki...

ya bütün kararları geçtim, penaltıları geçtim, topuzun kırmızısını geçtim, özeri orta sahada çift bacağı kırmaya girmeslerini kestim, sürekli yerde yatmalarını geçtim, lugano'nun göğsüne atılan tekmeyi geçtim, bebenın; gökhan gönülü arkadan cektıgığı pozısyonda ıkıncı sarıyı almamasını geçtim, topla kat eden veya önüne ara pası atılmış her futbolcuya ıkı kramponun altı ile kayarak girmelerini geçtim, ılk yarı en az 4 dakıka durmus ıken 2 dakika vermeni geçtim, ikinci yarın en az 7 dakıka durmusken 5 dakika vermeni geçtim, 5 dakika oyun durmusken 3 dakikası topuz olayında gecmesine ragmen uzatmaları oynatmamanı gectim, ulan bari verdiğin 5 dakika uzatmayı oynat be... sonra diyarbakır cephesi kaybedilen 1 puandan bahsediyor...pişkinliğin bu kadarı...

sporingen.blogspot.com

istany dedi ki...

hakem resmen tetikciydi bir gun onceki kayseri kaybının diyeti için güdümlenm,işti operasyonu da basarı ile uyguladı. fenerbahce'nin iyi olduğu her sezonda boyle bir iki direk hakemin katlettiği mac mutlak lur. hatırlarsanız zico gibi bir adam bile o meshur cuneyt cakır'ın katlettiği galatasray macından sonra çıldırmıştı.

yalnız benim anlayamadığım negatif futbolla, hakemden aldığı destege sıyınıp asırı sertlik ile ve biraz da sansla puan alana diyarbakır butun yorumcular ve yorumcu gecinenler tarafından yıkama yağlama işlemine tutulması beni şaşırtıyor asıl basta rıdvan olmak üzere neydi bu çırkın futbol sempatısı anlamadım. sonra da aynı isimler ligin kalitesizliğinden dem vururlar..

mozlu dedi ki...

Bak Hıncal Daha neler söylemiş :)))

Evvela Diyarbakırspor'u alkışlamak istiyorum. Fenerbahçe 20'den fazla şut atmış. Bu Fenerbahçe'nin pozisyon zenginliğini gösterir. Fenerbahçe 20'den fazla şut atarken, bunların yarısı Diyarbakırlı oyunculara çarparak geri döndü. Bu istatistiğe bakınca 'Diyarbakır kendi 18'ine yığılıp, gözü kara bir savunma yaptı' zannediyorsun. Hayır öyle değil.

CRUYFF'UN TAKIMI GİBİYDİ
Diyarbakır 1970'lerde Cruyff'un Hollanda'sının oynadığı toplu futbolu oynadı. Toplu savunma, toplu hücum

Kalabalık bir savunma yapan Diyarbakır'ın, aynı kalabalıkla hücum etmesi çok önemli. Bunu yaparken kasap savunması yapmadılar. Efendi savunma yaptılar.

Özellikle Bilica ve Emre atılmak için çırpındı. Bu iki oyuncu Diyarbakır'da olsaydı, aynı futbollarıyla, 10 kere atıldıkları gibi, Aziz Yıldırım kıyametleri koparırdı. Adnan Polat'ın isyanını, çarpı 10, Emre ve Bilica için Aziz Yıldırım yapardı. Ama Fenerbahçeliler yaptığı zaman kimseden ses seda yok. Hakemlere inanamadım. Koray Gençerler nasıl hakemlik yapabiliyor, nasıl düdük çalabiliyor, bundan sonra nasıl çalacak, bundan sonra kendisine hakaret eden bir futbolcuya nasıl kart gösterecek, nasıl oyundan atacak, merak ediyorum. Çok şaşıyorum. Lütfen beni arasın desin ki 'Hıncal ağabey haksızsın.' Emre suratına bas bas bağırırken kaçtı gitti yanından. Resmen kaçtı. Kart göstermemek için. İkinci yarıda mecbur kaldı sarı kart göstermeye; Emre suratına bağırdı, çıkardı eldiveninin birini yere attı, olmadı çıkardı öbür eldiveni de yere attı. İkinci sarı, kırmızı yok. Şimdi ben bundan sonra Koray Gerçerler'in gösterdiği bütün kartları yakından takip edeceğim. Neden edeceğim: Bilica yüzünden... Bilica Sivas'ta oynarken hakikaten zavallıydı, durmadan sarı kart, kırmızı kart görüp, atılıyordu. Fenerbahçe'ye geldi dokunulmazlık kazandı adam!.. Türkiye'de hakemler de yorumcular da bir garip... Bebbe'nin yerde kaldığı pozisyonla ilgili 'Bariz gol şansı var mı, yok mu?' diye tartışıyorlar! Hangi bariz gol pozisyonu!.. Arkadan bileğe atılan tekme doğrudan kırmızı kart. Açın kitabı okuyun.

öl be adam öl walla çok içten söylüyorum

Adsız dedi ki...

Malsın diyen isimsiz arkadaş muhtemelen iflah olmaz ezik eniğin teki olduğundan fazla kaile almaya gerek olduğunu düşünmüyorum...

Güzel yazı elinize sağlık...

Serap taş dedi ki...

Geçtiğimiz yıl manisa maçında hakem yok yere Emre yi oyundan attı. 10 kişi kaldı ve kalan dakikalarda güzel bir oyunla manisa yı yendik. Pazar akşamı hakem Bilica'yı atsaydı, Özer'in iki ayağını kırıyordu bu adam diye hakeme veryansın eden Emre atılsaydı ve 9 kişi kalsaydık, inanın adil bir hakem yönetimiyle yinede Diyarbakır'ı yenerdik. Çünkü bu lig de Fenerbahçe 9 kişi kalsa bile yenemiyeceği takım yok. Hakem olarak adil ol ve Fenerbahçeden atman gerekeni at ama rakiptende atman gerekeni at. Fenerbahçe 9 faul yapıp 3 sarı 1 kırmızı görmüş, erdinç denen şuursuz bile itiraf ediyor maçtan sonra sert oynadık diye diyarbakır 20 faul yapıp 1 sarı kart görmüş. İnanılmaz komik bir istatistik. Sonra h**** u*** denen zevatın yazıları benim için önemli değil sokaktaki bir köpeğin havlamasıyla onun yazdıklarının bir anlamı yok. İkiside anlamsız ve boş.

Zeyno@himmlisch77 dedi ki...

Medya orta hakemden bahsediyor.
ben maçı maraton altta orta hakeme yakın taraftan izledim..orta hakem tam bir rezaletti...bayrakları kaldırmadı , önündeki faulleri çalmadı, bizim tribüne resmen saç baş yoldurdu..
Topuz'un pozisyonunda rakip futbolcuya da muhakkak kart çıkmalıydı , Topuz küfür ettiyse o ayrı ..ama boğazı sıkılan da ta kendisiydi..

Zeyno@himmlisch77 dedi ki...

Herkes orta hakemden bahsediyor..Ben maçı maraton altta yan hakeme yakın izledim..Tam bir faciaydı..Faulleri çalamadı , çıkan toplara devam dedi , bir ara resmen bizim tribüne saç baş yoldurdu...

Cengiz GÖRAL dedi ki...

Buralardan iletilen tepkilerin ulaştıkları yerler sınır maalesef.. Bizler gibi bir kaç insan okuyup, isyanına isyan katıyor o kadar..

Vatan, Milliyet,Hürriyet bunlar türkiyenin yazılı spor basının yönlendiren üç büyük gazete.. Bu gazetelerde bu kararlar ile ilgili kaçtane yorum gördünüz..

Bakın günlerdir Adnan Polat'tın yaptığı kasap futbolcular açıklaması gündemde.. Bunun sonucunda Kayseri'de ne olduğunu hepimiz gördük..

Fenerbahçe külübü bu konuların bir an önce üstüne gitmeli.. Sizler bizler buralarda yazsak, kızsak kimsenin umrunda değil maalesef.. Bizler sadece farkında olan taraftayız...

todor dedi ki...

al işte topuz a 2 maç ceza vermişler. komedi yaw. ulan bari federasyon yapılan hatayı düzeltir yuh yani. daha önce görüntülerden bilica ya ceza veren zihniyet madem öyle görüntüleri adam gibi izleselerdi kırmızılık bişey olmadığını görürdü. neyse yapın yapabileceğiniz de içinizde kalmasın.

Fener38 dedi ki...

hakem yakti Fenerbahceyi bu kadar net,ama biryerlerinden cikacak bu kacak dövüsmelerin hesabi,bunu bilsinler yeter

mallik bile bbir vasiftir,bazilari o maldanda asagida o lakabi bile haketmiyor,dingil

Fener38 dedi ki...

hakem yakti Fenerbahceyi bu kadar net,ama biryerlerinden cikacak bu kacak dövüsmelerin hesabi,bunu bilsinler yeter

mallik bile bbir vasiftir,bazilari o maldanda asagida o lakabi bile haketmiyor,dingil

seçkinhan dedi ki...

Diyarbakır'ın 21 nımaralı oyuncusu dün sahada kalabildiyse; hakem açısından başka yorum yapmaya gerek yoktur.İlk yarıda Tazemeta ile Emre arasındaki olayda Emre faul yapmış, Tazemeta Emre'yi bir kündeyle yere atmış bu 21 numaralı oyuncu gelip yerdeki Emre'yle didişmeye kalktı.Maç sonuna kadarda bu tutumunu sürdürdü.
Bi de şu olaya hastayım tv'deki futbol programlarında Fenerbahçe'nin lehine tartışılan penaltı posizyonlarında şöyle bir yorum bir klişe olmaya başladı.''Lugano'da yapıyor aynısını.penaltı verilmemesi doğru.''.Hatta bunu Semih'in ilk yarı sonunda arkadan itildiği posizyonda söyleyebilen organizmalar bile var.Siz merak etmeyin.Lugano'nun yaptığı hareket, ucundan kıyısındann penaltıyla ilintili olsun lig tv bunu ekrana getirir.Ayrıyeten Bebe'nin Lugano'ya tekmesini 3 dakilalık özetlere koymayan lig tv'yede burdan selam olsun.
Ayrıca Ziya Doğan uygulattığı anti futbol, Ayman, Djikizu gibi futbol fakiri oyunculara dayanan sürekli bol faüllü, tekmeli, arkadan çekmeye dayanan sürekli oyunu durdurmaya dayanan oyun anlayışına bu memlekette bu Cruyff benzetmeleri yapılıyorsa vay benim Türk futbolunun haline.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen takımım mücadelesi iyiydi.Son dakika golleri bazı güzel şeylerin habercisidir benim için.Luci'nin Sakaryada'ki Deivid'in kayseri'deki golleri ve artlarından gelen 2005 2007 şampiyonlukları gibi.Santos'un golünüde İNŞALLAH mayısta böyle hatırlarız.

alihoca dedi ki...

Sn Ahmet ERCANLAR;

Bu ülkede,
Sn Hıncal ULUÇ gibi provakatör yazar ve yorumcuların yönlendirdiği,


Adını adresini yazma cesareti gösteremeden küfür yazma terbiyesizliğini gösterebilen rakiplerimizin olduğu bir ortamda,

''Bu ülkede herşey düzgün...Sadece ben...'' diyerek kendinizi sorgulamanız, sanki biraz lükse kaçmak gibi olmuş desem yeridir..


Saygılarımla

ayhancelik dedi ki...

Sevgili Ahmet,daha maçın ilk 5. dakikasında fenerbahçenin bu maçtan 3 puanla ayrılamayacağını anladık..buna izin vermeyecekleri o kadar belliydi ki..talimatlar verilmiş,cepler doldurulmuş..bunu hiç inkara kalkışmasınlar.. ..Ne yapıp edecekler puan farkının açılmasını önleyeceklerdi..bunu başardılar.bunu başaran hakem ise yatacak yeri olmayan zavallı bir mahlukat..25 milyonun ahını aldı..mümkün değil iki yakası bir araya gelmez..bizim ahımız tutar.hemde kesin tutar..

bunların en başında gs li bir hakem eskisi var..mimar karısını sırf şişmanladı diye boşamaya kalkan bir adam..üstelik hakem arkadaşlarını da mahkemede yalancı şahitliğe teşvik eden bir adam.o hakemlerinde bunu yalakalık babında emir telakki edip mahkemede bir zaman "abla" dedikleri sarvanın eşi için aleyhte şahitlik yapmaları sanırım bu camianın genel olarak şeref ve haysiyetinin ne düzeyde olduğunu anlamamız için yeterli bir veridir.
başka bir şey söylemeye bilmem gerek var mı?

ben ayhancelik..sevgi ve selamlar..

Unknown dedi ki...

harika bir analiz...
harika bir bakış açısı...

Nihat dedi ki...

yahu atıp tutun da oğuz sarvan galatasaraylı demeyin. iyice düşüyorsunuz. hangi takımı tuttuğunun önemi yok ama adam fenerbahçeli. hatta kızı ve karısı fenerium'dan alışveriş yaparken bir televizyon kamerasına söylediler bunu. dahası oğuz sarvanla yapılan başka bir röportajda kızı yanlışlıkla ağzından kaçırdı babam fenerbahçeli diye.

hani atıp tuutyorsunuz bari biraz youtube'a girip araştırın. kendinizi bu kadar düşürmeyin.

todor dedi ki...

allahtan sarvan fenerbahçeliymiş
ya fenerbahçeli olmasaydı daha ne olur du acaba?
küme mi düşüreceklerdi bizi?

ayhancelik dedi ki...

nihat kardeş,adamın hangi takımı tuttuğu önemli değil..adam olup olmaması önemli..
o zaman ben sana daha çetin bir şey söyleyeyim..fenerbahçe diyarbakır maçında fenerbahçeyi doğruyan Koray gencerler denen adam koyu FENERBAHÇELİDİR..
İş hangi takımı tutup tutmadığında değil,nokta kadar menfaat karşısında ne kadar ezilip büzüldüğü,şahsiyetinden, onurundan ve adamlığından ne kadar taviz verdiğidir.

zaten sevgili ahmette bu konuya değinmiş...renk aşkına mesleğine ihanet edip etmemektir mesele..mesele,yükselmek,göze girmek adına meseleğini kötüye kulanıp kullanmamaktır..

koray gencerler renk aşkına uğruna sahda diyarbakırsporu doğrasa idi biz o zamanda kendisini eleştirirdik..adamlık budur.objektif olmak bunu gerektirir..

son olarak,oğuz sarvanın gs li olduğunu da bilmeyen yoktur...
ben ayhancelik
sevgi ve selamlarımla..

Nihat dedi ki...

@todor

yahu hangi takımlı olduğunun önemi yok. sadece fenerbahçeye mi hata yapılıyor allah aşkına??? galtasaray'a hata yapılmıyor mu? beşiktaşa hata yapılmıyor mu?? neden bu at gözlükleriyle bakmak olaya.

mehmet topuz'un atılması hatalı ancak aynı hakem değil mi bilica'nın maçın son dakikalarda attığı tekmeye kırmızı kart vermeyen?? ya da yine aynı hakem değil mi emre'nin her faulden sonra kalayladığı?? evet aynı hakem guiza'nın penaltısını da vermedi.

hakem berabettı maçı kötü yönetti bir yorum. belki haklı da bir yorum ancak hakaret etmek bambaşka.

todor her yorumunda mutlaka hakaret ediyorsun. eğer ben hakem olsam burdaki yorumlardan yola çıkarak sana dava açardım ve büyük ihtimalle de kazanırdım. olay eleştirmek değil eleştirmenin de bir adamı var.

yani ahmet ercanlar burdaki yorumlar gün geçtikçe eleştiri boyutlarını aşarak hakaret boyutlarına varıyor dikka et derim. hiç bir yoruma dokunmadan yayınlaman , hatta kendine hakaret edildiğinde bile, takdire şayan ancak suç niteliği oluşturuyorsa bunları da denetlemen lazım.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Nihat bu eleştirini dikkate alacağım ancak otokontrolü kendimiz yorum yaparak sağlasak çok daha şık olur. Burada moderatör pozisyonunda duruyor gibiyim ve tarafım maalesef ki. Bu nedenle hiçbir yoruma dokunmuyorum ki yanlış anlaşılmalar olmasın. Bence de hakaret olmasın. Ayrıca senin gibi farklı düşüncelerini gelip burada açıkça ifade eden arkadaşlara da teşekkür ederim. Kendi adıma faydalanıyorum bu görüşlerden...

todor dedi ki...

@nihat

iyisin değilmi?
ben ne yazmışım sarvan la ilgili dikkatli okuyup öyle yorum yaparsan eleştirini dikkate alırım. daha önce sana hakarete varan bir yazı yazmıştım, hatamı kabul ettim uzatmadım.

"allahtan sarvan fenerbahçeliymiş
ya fenerbahçeli olmasaydı daha ne olur du acaba?
küme mi düşüreceklerdi bizi?"
demek hakaretse paşa gönlü çeken dava edebilir.
buraya girip "malsın" diyen ya da bloglarında 3 kelimeyi biraya getirip ilkokul türkçesiyle fenerbahçeye hakaret edip bir de bunun linkini verenlerle uğraş. benimle uğraşma.
diyeceğin birşey varsa dersin beni hedef göstermek kimsenin haddine değil....

todor dedi ki...

@nihat (devam)

@tolga diye yazmışın yukarıdaki postunda ama muhtemelen can bartu ya cevap veriyordun bir yanlışlık oldu, ama bana diyorsan ben de hakemlerin genel anlamda bilgisiz ve formsuz olduklarını, hataların tüm takımlara yapıldığı konusunda seninle hem fikirim. bize yapılan hatalar nedense fazlaca sonuca etkiliyor o ayrı.

Nihat dedi ki...

@ todor

sanırım yanlış anladın beni. oğuz sarvan'la ilgili söylediklerine değil genel olarak yorum şeklinden bahsettim. yani diğer postlara bıraktığın yorumları da göz nünde bulundurarak naçizane bir uyarı yaptım sadece.yoksa hedef göstermek falan değildi amacım.

o malsın diyen adsız arkadaşın ve yine adsız olarak girerek o arkadaşa hakaret eden diğer arkadaşın yatacak yerleri yok.

alihoca dedi ki...

Sn Nihat;

''oğuz sarvan'la ilgili söylediklerine değil genel olarak yorum şeklinden bahsettim.''

Neydi bu şimdi?

Tutup mahkemelere bile yansıyacak bir hakaretten bahsedip sonra ''genel olarak'' gibi; örnek veremediğin, mesnet gösteremediğin bir şekilde sokuşturmakta ısrar edeceksin!

Suçlamanın, tutarlılık gibi etik bir boyutu olduğunu hatırlamak da fayda var sanıyorum.