Follow @chemedya

6 Şubat 2010 Cumartesi

Aynı Hakem, Aynı Saha, Aynı Futbolcu, farklı karar...

Yukarıdaki pozisyon bu sezon oynanan Kayserispor-Fenerbahçe maçında olmuştu. Tolga Özkalfa, Roberto Carlos'un Cangele'ye hafif dokunmasına ceza sahası içinde bile tartışmalı olan bir pozsiyonda penaltı demişti...Fenerbahçe'nin 2 puanı gitmişti...

Yine aynı statta Kayserispor'un rakibi bu kez Galatasaray. İlahi adalet o ki Tolga Özkalfa yine maçın hakemi...Yine Cangele ceza sahasına giriyor ve Mustafa Sarp'ın diz darbesiyle yerde kalıyor... Hakemin kararı bu kez devam... Manidar değil mi?


Bu ülkede konuşan kazanıyor dedim hep... Dün Adnan Polat konuştu ve bugün ödülünü aldı...Aziz Yıldırım konuştuğunda söylemediklerini bırakmayanlar nerede? Adnan Polat'a herhangi bir tepki gösterdiler mi? Tabi ki hayır... Çünkü sürekli söylediğim gibi bu ülkede medyanın objektifliği yok...Sadece renklere ve kişilere göre yorum yapılıyor...Bu pozisyonda çok konuşulmaz. Tıpkı Fenerbahçe'ye verilen penaltının her gün çalınan tarzda bir penaltıymış gibi normal karşılanması gibi...

Bu ülkede Tolga Özkalfa gibi Haluk Ulusoy dönemi hakemlerinin biran önce temizlenmesi gerek. Türk futbolu da, Türk medyası da irinlerden bir an önce temizlenmeli...Bu ülke adil, dürüst hakemlere ve hakimlere ihtiyaç duyuyor. Çünkü bizim adaletin kör terazisine inancımız hiç kalmadı...

22 yorum:

todor dedi ki...

bir de tolunay olayı vardı dimi.carlos un boğazına sarılarak kendi aşağılık kompleksini tatmin etmeye çalışmıştı ezik. bugün süt dökmüş kedi gibiydi. bir ara kart kart diye böğürmek dışında gayet insan görünümündeydi.neyse az beklesin bizim maça çok yok o zaman kusar yine.

Burak dedi ki...

Haklısınız Ahmet Bey bu ülkede konuşan kazanıyor. Daha önce Aziz Yıldırım bir konuştu ondan sonra oynadığı neredeyse her maçta rakiplerin nizami golleri iptal edildi. Adnan Polat da baktı Aziz Yıldırım konuştu ve kazandı ben de konuşayım dedi.

Adsız dedi ki...

Ama Carlos büyük oyuncuya, faulü de çaktırmadan yapar mantığı var heralde. Dokunursa faul çalın gibi bi karar almışlardır belki? Çizgiler falan da 3-5 metre oynar zaten karar Fenerbahçe aleyhine olunca. Muhtemelen Özkalfa'nın önüne koysalar bu iki fotoğrafı, görememişim der geçer gider... 1 puanları hayırlı uğurlu olsun ne diyelim.

Chemedya dedi ki...

Bu ülkede adalet olsa bundan herkes mutlu olur herhalde. Umarım fanatizmi bir kenara bırakıp irinleri temizlemek için hep beraber mücadele ederiz.

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

Sevgili Ahmet;Bu ülkeye son gelecek olan kavram kesinlikle adalettir.Yarın bizim maçta hakemi dikkatle izleyelim.Eminim puan tablosunda denge değişmesin diye adalet dağıtacaktır...

todor dedi ki...

@güray işdaş

kesinlikle katılıyorum, hazır beşiktaşta yenmişken, puan varkı açılmasın, reytingler tavan yapsın diye kaçırılmaz bir fırsat yarınki maç. mutlaka ayar yapılacaktır.

admin dedi ki...

Burak... Kimin hangi nizami golü iptal edilmiş.

Unknown dedi ki...

ahmet bey,

ilk yarıdaki manisa, trabzon, gs, diyarbakır, antalya, sivas, bursa maçlarında kalkan ve kalkmayan ofsyat bayraklaraıyla ilgili görüşleriniz nelerdir ? gs-gençler maçından gs'nin 2-3 cmlik ofysayt pozisyonlarını süzüp dünyanın en iyisi ilan edilen ismail şencan'ın hafta içi kupa maçında bursa'nın kestiği atakları için nasıl yorum yaparsınız ?

Chemedya dedi ki...

Yorumum şu: Adalet bir gün herkese lazım olacak. O yüzden kendi canımız yandığı zaman bağırdığımız kadar rakiplerimize haksızlık yapılınca da bağırmalıyız. Yani sistem bir gün tersine işleyebilir.

Chemedya dedi ki...

Herşey bir kenara bugün oynanan Fenerbahçe-Diyarbakırspor maçında Fenerbahçe 3 sarı 1 kırmızı kart yerken, Diyarbakırspor sadece 1 sarı kart yiyiyorsa,hadi verilmeyen 2 penaltıyı geçtim bu ülke hakemliğinde bir sorun var demektir...Hala Aziz Yıldırım konuştu hakemler Fenerbahçe'yi tuttu diyen insan fanatik bile değildir holigandır...

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

Sevgili Ahmet;Ben demiştim demekten nefret ediyorum ama dün akşam buraya hakemin kesin bize karşı olacağını yazmıştım...

Unknown dedi ki...

emre'nin kaç kere atılması lazımdı onu da yazsaydınız keşke. bilica'nın arada kaynayan tekmesi. fb'nin baskı kurduğu dakilarda uydurduğu fauller. hele sonrasında diyarbakır'a mecburen yan hakemin uyarısıyla (ki pozisyon gözünün önündeydi) bir faul çaldı, sonra nerdeyse özür dileyecekti fb'lilerden. ama helal olsun diyarbakırlılıara hake mbaskısına, seyirci baskısına rağmen puan çıkartabildiler.

Nihat dedi ki...

bir Galatasaraylı olarak açıkça söyleyebilirim ki ; semih'in pozisyonu değil ama guiza'nın pozisyonu açık penaltı. bunun yanında bilica'nın en az 3 kere atılması gerekiyordu. Mehmet topuz'un kırmızı kartı çok gereksiz. son saniye sakinleştir ortamı vereceksen ver sarı bitin gitsin. 2maç ceza alacağını sanmıyorum.

Hakemler artık kendilerine çeki düzen vermeleri lazım. Hadi eskiden taraf tutuyorlardı biliniyordu bu. Şimdi iyiden iyiye formsuzlar. Yani bilerek isteyerek yapmaları söz konusu değil. Ne diyelim bu lig bu hakemlerle bitmez.

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Bir fenerli olarak alıştım bunlara,makulula ya indiren lucas neil e kart nerde,onu bıraktım penaltı nerde,el kol hareketi yapıp makulula'nın kafasına eline sokan neil e kart nerde,mehmet topuz yapınca kıyamet koptu. aziz yıldırım konuştumu öyle oluyor,gerçi o kulüpler birliği başkanlığında olduğu sürece böyle kaybetmeye mahkumuz maalesef böyle. kulüpler birliğine bıraksın kendi kulubünün haklarını savunsun.

todor dedi ki...

@onur
bizim maçları ne kadar detaylı seyrediyorsun öyle?
kendi maçlarına bu kadar dikkat etmediğini düşünüyorum. yoksa neil e gösterilmeyen kartı, kayserinin penaltısını(ilk yarıda aynı hakemin aynı statta ve aynı kayserinin lehine verdiği carlosun dokunması ile oluşan penaltı penaltıysa dünkü penaltının kralıydı), gençlerin beşiktaş maçında güme giden penaltısını göremedin herhalde, hadi bilicanın kırmızı görmesi gerekiyordu peki ya topuz a verilen alakasız kırmızı kart?, verilmeyen penaltı (guiza), erilen 5 dakika uzatmanın kaç dakika oynatıldığı hakkında ne düşündüğünü merak ediyorum diyecem ama yazdıklarına bakınca düşünebildiğinden çok emin değilim.

Warle dedi ki...

(Diyarbakır Maçı için:)

Bu akşam yaşanan rezilliklere Türkiye Futbol Federasyonu'nun ne gibi cezalar vereceğini merakla bekliyoruz. Maç boyunca fakat özellikle son 15 dakika rakip takım aleyhine küfürlü tezahüratta bulunan, maç sonu sahaya giren taraftar adı altındaki futbol teröristlerinin yanı sıra; rakibinin boğazını sıkan, topsuz alanda rakibine tekme atan futbolcu adındaki karaktersizlere ne gibi yaptırımlar uygulanacağını merakla bekliyoruz. Maç boyunca bütün takdir hakkını ev sahibi takım lehine kullanan ve evsahibi takım oyuncusunun çime takılıp düşmesine bile faul veren hakem adındaki şovmen kılıklı palyaçonun MHK'dan kaç puan alacağını merakla bekliyoruz.

Kadıköy'de oynanan derbide R.Carlos'un tacizine cevap veren Keita'ya üç maç ceza veren zihniyet, yaşanan tartışma sonrasında rakip oyuncunun boğazını sıkan M.Topuz'a kaç maç ceza vereceklerini merakla bekliyoruz.

Maç sonunda sahaya dalan taraftar adındaki şaklaban nedeniyle ev sahibi takıma nasıl bir yaptırım uygulanacağını merakla bekliyoruz. Daha önce akli dengesi bulunmayan bir kişinin sahaya girdiğini ve bu olayın bu sezon ikinci kez tekrarlandığını hatırlatmak istiyoruz. Ayrıca bu konudan bahsetmeyen medyayı hayret ve şaşkınlık içersinde izliyoruz. Tek bir televizyon kuruluşu bu yaşanan rezillikten bahsetmezken hiç bir gazetenin web sayfasında bu durumun fotoğrafı bulunmuyor olması ise bir başka hayret edilecek durum..

Dün akşam ligin süpriz ve güçlü takımlarından Kayserispor karşısında aldığımız beraberlik sonrasında yeri göğü inleten, inanılmaz cümleler sarfederek Galatasaray'ın üzerine oyunlar oynayan, maçın başından yaşanan tartışma için "Neill'in kırmızı kart görmesi gerekirdi" diye ortalığı ayağa kaldıran ve "Bu kadroyla ikinci dahi olamazlar" diyen büyük futbol üstadı (!) olan Rıdvan Dilmen'in; bu akşam Diyarbakırspor karşısında organize atak bile bulamayan takım hakkında neler yazacaklarını, diyeceklerini merakla bekliyoruz.

Topsuz alanda atılan tekmelere neler diyeceği, maçın son dakikalarında Bilica adındaki futbol kasabının yerde yatarken ayaktaki rakibinin ayağını çekmesine ve rakibinin üzerine top atmasına her zaman tarafsız ve objektif olduklarını iddia eden basın mensubu arkadaşların neler diyeceklerini merakla bekliyoruz!

Futbolun güzelliklerini savunduğunu iddia edenlerin bu akşam yaşanan bütün rezaletlere nasıl tepki vereceğini merakla bekliyor ve futbolun güvenilir ellerde olduğunu görmek istediğimizi belirtiyoruz. Bugüne kadar Galatasaray üzerine gerek medyada, gerek sahada gerekse masa başında oynanılan oyunları görmezden gelmiyor ve yaşanan bütün olaylardan haberimiz olduğunu belirtiyoruz.

Futbolu yönetenleri ve disiplini sağlamakla görevli olduklarını söyleyenleri görev başına bekliyoruz! Unutulmasın ki; Türkiye'dir Galatasaray!

http://fossacimbom.blogspot.com/2010/02/takipcisiyiz.html

Gürkut Gürsoy dedi ki...

Şu hakem kararları için farklı bakalım olaya. Bakalım Aziz Yıldırım ne demiş? 6.12.2009/Aziz Yıldırım: "lig bu hakemlerle yürümez. hakem hataları yüzünden hakkımız yeniliyor. Artık camiamızın haklarını savunamayacak duruma geldim. Bu yüzden Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı'ndan istifa ediyorum. Bu lig bu hakemlerle gidecekmiş.Hayır. Biz bu hakemlerle devam etmeyeceğiz. Federasyonun kurumları, kulüplerin önünde hiç duramazlar, hele ki Fenerbahçe'nin karşısında hiç duramazlar. Biz yeniledebiliriz ama golden önce faul var. Penaltımız verilmiyor. Herkesi buradan aklını başına almaya çağırıyorum. Bundan sonra Kulüpler Birliği Vakfı yok, Fenerbahçe var. ". Evet, sayın başkan takımımızın haklarını savunamadığını ve kurda kuşa yem olduğumuzu söylemiş. İsyan etmiş, asmış, kesmiş, esmiş, gürlemiş, basmış istifayı. Onun her dediğini ağzı açık kabul eden tebaası "ohh be demiş, artık esip gürlüyeceğiz"... Aziz beyi iyi tanıyanlar ise "3 güne geri döner, federasyondan ve mhk dan hesap falan soramaz, ancak gündemi saptırır" demişler. Helal olsun Aziz başkan, halletin hakem işini, savundun kulübün hakkını hukukunu ve döndün kulüpler birliği başkanlığına. Ya, zaten kulübün hakkını savunamıyorsun bari istifa ettiğin yere bir kez olsun geri dönme de "hakeme, federasyona" laf edecek hakkımız olsun. Fenerbahçelilerin Koray Gencerler ve Tolga Özkalfa'yı eleştirme hakkı yoktur. Tüm hakemler bilir "Aziz bey 2 gün eser gürler, koltuk tatlıdır, Fenerin hakkını yesek bile o hiç bir koltuğu bırakmaz, sonuçta Fenere GOL olur"... Oysa bir Fenerbahçe başkanının tek amacı vardır "Fenerbahçeye GOL olmasın"... Aziz Yıldırım düzeni budur. Bu düzen döner dolaşır Feneri yakar. Önce kendi gözümüzdeki çapağı çıkaralım sonra bize mızrak atmaya çalışanlara bakarız. Efes Pilsen ve doping : Fenerbahçe 2 gün esti, gürledi, dünya yıkılıyor şimdi gıkı çıkmayan sadece Fenerbahçe. Galatasaray Cafe Crown: *Fenerbahçe 3 gün esti gürledi, Galatasaray'ın cezası 5 maçtan 2 ye düştü, bir tek Fenerbahçe gıkını çıkarmadı*...

Unknown dedi ki...

@todor

terbiye sınırlarını geçmezsek sevinirim. son satrırı yazmadın kabul ediyorum.

izlediğim her maçı dikkatli izliyorum. bu kadar ayrıntı çıkardığına göre sen de aynı şeyi yapıyorsun demek ki, yanlış bir taraf yok yani. bjk maçından bir pozisyon yazmışsın, maçı izlemediğim için bir şey diyemem.

neill-makakula olayında kırmızılk bir şey yok, iki oyuncuya da sarı çıkması lazımdaı. aynı şekilde topuz'a verilen kartın da sarı olması lazımdı. bilica'nın hareketine çok takılmıyorum, hakemin görme şansı çok az ancak maçın başından beri her karara şiddetli şekilde itiraz eden emre'nin sahda kalmış olması hakemin büyük hatasıdır ki kontrolü kaybetmesinin de başlıca sebebidir. tam dakikasını hatırlamıyorum ama son 20 dakika içinde topuz'a ceza sahası önünde bir faul uydurdu ki cts kayseri maçında cangele'nin pozisyonun aynısıydı. vücudunu çekmeye çalışan rakibinn üstüne attı kendini. bundan biraz sonra yine alex'in kendini yere bırakmasına faul çaldı. aynı şekilde kayseri maçında ceza sahasına balıklama atlayan saidou'ya da faul verdi. 10cm içeride olsa enaltı çalacaktı tolga özkalfa. guiza'ın pozisyonu ve uzatma haricinde fb aleyhine bariz yanlış olan bir kararı yok hakemin.

todor dedi ki...

@onur

guizanın pozisyonu (penaltı olduğunu kabul edersek) ve golü attıktan sonra 5-6 dakika uzatmanın doğru düzgün oynatılmaması direk sonucu etkileyen hatalar.
ben kayserinin pozisynuna penaltı derken, ilk yarı da kayseride aynı hakemin yönettiği maçımızda ceza sahasında kayseriliye sadece dokunduğu için aleyhimize penaltı verildiğini örnek göstererek penaltı diyorum, yoksa iki pozisyonunda penaltıyla ilgisi yok, ama hakemin tutarsızlığı bariz.

Serap taş dedi ki...

Yazının anlamını anlayamamış yorum yapan arkadaşlar. Aynı hakem diyor Ahmet, aynı 2 göz. 1 maçta farklı karar veriyor diğerinde farklı. Galatasaray yada Beşiktaş maçlarının hepsinde hem lehte hem aleyhte hatalar oluyor. Ama bunların bir standardı olmalı. Hakem Galatasaray maçında caner e yapılan faulu vermiyor 1 sn sonra faulu yapan futbolcuya aynı faul yapılıyor ve onu veriyor. Fenerbahçe gibi her yıl en çok gol atan 1. yada 2. takım olup en çok gol pozisyonuna girip hiç penaltı atamamanın izahını ancak fanatik bir ahmak yapabilir. Şeysellerden hakem alıp Türkiyeden hakem almayan FİFA bu konuda son noktayı koymuştur zaten. Adnan Polat konuşmalarıyla icraatleriyle Türk futbolunun altına dinamit koyan en zararlı futbol adamıdır. O ve at kuyruk her maçtan önce veya sonra konuşur, her maçtan önce rakip futbolcuları ayartır. Bunların hiçbiri görünmez Aziz Başkan 3 yılda 1 kere konuşur hakemleri etkiledi olur.

Adsız dedi ki...

D.bakır maçında bir hakemin ne kadar satılmış olabileceğini izledik..

Adsız dedi ki...

İki fotoğraf arasındaki tek farkı bulunuz ...

Cevabı yormadan vereyim : Lacivert