Follow @chemedya

4 Şubat 2010 Perşembe

Fenerasyon Yalanlarına Devam...

Aşağıda bir yazı okuyacaksınız. Bu yazı bir köşe yazarına ait. Yani kendisi sorulması gereken soruları sormakla mükellefken sorulan sorulara yanıtlar vermekle mükellef görmüş kendisini. Yani anlaycağınız dille Efes Pilsen'in avukatlığını yapıyor. Turgay Demirel'in basketbol camiasının ve basketbol yazanların aylardır soramadığı soruları sorması Ünal Bey'i neden rahatsız ettiğini bilmiyorum. Ancak neden Efes Pilsen'in avukatlığına soyunduğunu tahmin edebiliyorum. Muhtemelen Efes Pilsen ile bir iş yapacak ya da yapmayı planlıyor.

Ünal Özüak'ı size şu şekilde hatırlatayım. Gazetesi'nden kovulduğunda Hıncal Uluç kendisine sahip çıktı ve haftada bir gün Hıncal'ın yerinde yazısının çıkmasını sağladı. Daha sonra Ünal Özüak bir şirketin Türkiye temsilciliğini yaptı ve Ankara 19 Mayıs stadyumunun çim sahasını pazarladı. Suni çim nedeniyle geçen sene bir çok oyuncunun sakatlanması ve şikayetçi olması nedeniyle bu sezon suni çimin kaldırılma kararı alındı. Bunun üzerien Hıncal Uluç köşesinden suni çimin kaldırılmasını ağır bir biçimde eleştirmeye başladı. Çünkü firma yakın dostu Ünal Özüak'a aitti. Köşesini etik dışı bu olaya alet etmesine en büyük tepkiyi, daha doğrusu tek tepkiyi burada yerden yere vurduğum Erman Toroğlu verdi. Sezar'ın hakkını Sezara vermeliyim.

Her neyse bu kısa hatırlatmanın ardından Bugünkü yazıya geçelim. Yazının başlığı Fenerasyon'dan şikayet var. Size tanıdık geldi mi bu başlık? Fenerasyon- Fenerbahçe-Federasyon- bu üçlüyü kullanan kim var? Hıncal Uluç...Bu yazıyı Ünal Özüak değil de Hıncal Uluç mu yazdı bilinmez ancak Hıncal Uluç'tan ciddi bir biçimde esinlenildiği kesin. Daha da ötesi Efes Pilsen'in uyuşturucu bir madde kullanarak yaptığı doping hakkında tek kelam etmeden direkt Fenerasyon diyerek federasyona saldırıyor Özüak. Önce dur biraz...Bu ülkenin insanı kimin ne olduğunun biliyor Ünal Bey!..Fenerasyon dediğiniz kurumun başında hem sizin liseden mezun, hem basketbol takımınızda senelerce oynamış, kaptanlık yapmış biri duruyor. Hele ki Galatasaray'ı küme düşürmesi gerekirken düşürmediği için biz Galatasarasyon demediğimiz gibi siz ne hakla Fenerasyon diyebiliyorsunuz? Hayret! Bazıları hala 1980'li yıllarda sanıyor kendini...İşte o saçma yazı aşağıda. Okuyun okumasına da pek fazla birşey bulamayacaksınız. Mesaj Fenerasyon başlığıyla verilmiş zaten gerisi boş...


Fenerasyon'dan şikayet var
Turgay Demirel'in Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın ağzıyla bir dergiye yaptığı son açıklamalar Efes Pilsen'in sabrını taşırmış... Bakın Efes ne demiş... "Gerek Avrupa Ligi'nde, gerekse Türkiye Ligi'nde çok zorlu bir süreç içine girmiş olan Efes Pilsen Spor Kulübü, özellikle Avrupa platformunda tüm Türkiye'den destek alırken, görevi basketbol kulüplerini her alanda desteklemek ve yüreklendirmek olması gereken bir kişiye böylesine olumsuz beyanlar hiç ama hiç yakışmamaktadır.Destek bekleyenlere köstek olmaya çalışan bu beyanların sahibinin tarafsızlığını tamamen yitirmiş olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu durumun Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nca ivedilikle ele alınması gerekmektedir.Efes Pilsen, Türkiye'deki tüm kupaların son sahibi olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm hedeflerine ulaşmak için yoğun çaba gösterecek bu ülkeye ve bu ülkenin sporuna üst düzeyde katkıda bulunmak için elinden geleni yapacaktır.Efes Pilsen Spor Kulübü, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in bu beyanlarını esefle karşılamakta ve kınamaktadır..." Otuz küsur yıllık Efes Pilsen, hep Toroğlu jargonundan kaçınmış ve beyefendiliğini korumuştur. Sayın Bakan lütfen atlamayınız.. Bundan daha ağır ve suçlayıcı uslubu olamaz Efes'in. Turgay Demirel özerklik arkasına sığınarak özel Aziz Yıldırım Fenerasyonunu yönetmekte, söylem ve eylemlerinde taraflı davranmaktadır. Efes düşmanlığı ayan beyan ortadadır.. Kupa vermez, Efes'in Avrupa maçlarını kendi binasında seyretmez. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı'nın Federasyon merkezi olan Apdi İpekçi Spor Salonunda Efes-Olimpiakos arasında oynanan maçta olması milli görevdir ve şahıs görevi suistimal etmiştir. Sadece bu dahi açığa ve soruşturmaya alınmasına yeterlidir. Sayın Bakan gözünüze girmek için...

5 yorum:

todor dedi ki...

bu adamlar kendileri ileri derece gerizekalı oldukları için, herkesi de kendileri gibi sanıyorlar.
şansım var da bu yazıyı okursa;
ulan gerizekalı, hıncal yalakası yaratık, fenerbahçenin basketçisi mi başkasının forması ile yakalandı da, normal şartlarda küme düşürülmesi gerekirken affedildi? ulan gerizekalı, fenerbahçenin basketçilerinde mi dopingli olduğu yakalandı da ceza yedi?
senin federasyon başkanın göstermelik cezaları verip sonra da kaldırdı, hala havlarsınız,ulursunuz, allah belanızı versin, aziz yıldırımın boyu kadar pimaşlar size monte olsun. hıncal mı senin erkek arkadaşın, sen mi hıncalın erkek arkadaşısın, bir yastıkta kocayın.

frknlbhr dedi ki...

bu kadar şerefsizce bi yazıyı da ancak hıncalın köşesi kaldırır zaten

Bozkurt K.Yılmaz dedi ki...

elimde Turgay Demirel ile Aziz Yıldırım arasında yapılan sözleşmenin bir kopyası var.

4.madde aynen şöyle diyor :"Turgay Demirel, Aziz Yıldırım'ın kendisini seçtirdiği belli olmasın diye tarafsız kalacaktır"

Adsız dedi ki...

tam ruh hastası içerikli bir yazıymış..

Adsız dedi ki...

Bir federasyon başkanının 6 ay içinde eşi benzeri olmayan iki skandalda yaptığı örtbas operasyonundan duyduğu vicdan azabından olması muhtemel, bir iç çekiş süresi kadar da olsa ,doğruları söylemesi bile bazı bünyeleri şoka sokmaya yetiyor .
Asıl forma skandalının bir bilançosunu çıkarsın ünal efendi şu an itibarıyla . Alınan daha doğrusu kalan cezaları peşpeşe saysın .