Follow @chemedya

13 Ocak 2010 Çarşamba

Protesto Ne Zaman Yapılmamalı?


Fenerbahçe taraftarı diğer takım taraftarlarından farklı bir yana sahiptir. Takımlarını tutku ile severler. Aşkları da nefretleri de tutkuyla yaşarlar. Ancak protesto konusunda taraftarın geneliyle aynı fikirde olamadım bir türlü.

Sezon 2000-2001
Galatasaray'ın 4 yıllık hegomanyasını yıkmaya çok yaklaşmış kulüp. Mustafa Denizli yönetiminde iyi bir hava yakalanmış. Gaziantepspor ve Galatasaray ile zorlu bir şampiyonluk yarışına girilmiş. Kadıköy'de Fenerbahçe'nin rakibi Gaziantepspor. Maçın öncesinde GFB lideri Sefa gözaltına alınmış. Tribünlerde bir protesto havası yükseliyor. İlk 30 dakika hiç bağırmayacağız deniliyor. Maç sessiz başlıyor. Sanki seyircisiz oynanır gibi oynanıyor maç. Havasını bulamayan takım ilk yarıda 3-0 yenik duruma düşüyor. Taraftar grupları birbirine girecek duruma geliyor. Bir kısım bağırmak istiyor, diğer kesim susturuyor. Olaylar çıktı çıkacak. Neyse ki maçın ikinci devresinde herşey normale dönüyor. Takım ateşleniyor ve 4-3'lük efsane skor ortaya çıkıyor.


2005-2006 sezonunda Fenerbahçe kendi evinde Trabzonspor ile oynuyor. Maç öncesi Fenerbahçe rakibinden 19 puan önde. Karşılaşmada kesin favori olarak görülüyor. Yine GFB lideri Sefa'nın saha dışı yaşadığı bir olay nedeniyle Fenerbahçe tribünleri sessiz bir protesto içinde. Bu sessizlik takıma yaramıyor ve son dakikalarda atılan golle ancak 2-2'lik beraberlik yakalanıyor. Sezon sonu kılpayı şampiyonluk kaybediliyor.

2006-07 sezonu Fenerbahçe kendi evinde Sivasspor ile oynuyor. Maç öncesi Fenerbahçeli 2 taraftar grubu arasında olaylar çıkıyor. Bu nedenle yönetimle problemi olan GFB maçı ve Fenerbahçe'yi protesto ediyor. Maç boyunca oyunculara tepki gösteriliyor. Zico istifaya çağrılıyor. Bu arada 23. haftası oynanan ligde Fenerbahçe en yakın rakibinden 6 puan önde durumda. Bu kadar protesto altında maçta doğal olarak 2-2 bitiyor. Fenerbahçe sezon sonunda Zico ile şampiyon oluyor. Ertesi yıl ise Şampiyonlar liginde çeyrek final oynuyor.

Zalgiris maçında ise başka bir protesto yapılacak. Fenerbahçe basketbol takımı Zalgiris Kaunas ile kader maçına çıkarken koç Tanjeviç protesto edilecek. Bana göre yine zamanlama hatası, yine yanlış maç seçimi. Protesto olmalı ancak yeri ve zamanı çok iyi seçilmeli her zaman. Zaten 6 aydır boş bırakılan tribünler ile yeterince protesto yapılmıyor mu?

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk baştaki paragrafta antep maçı sezonu 2000-2001 ufak bir detay abi...

Chemedya dedi ki...

Haklısın. Düzeltiyorum

efsane78 dedi ki...

tanjeviçi istifaya davet etsen ne olur.adamda haysiyet diye birsey yok ki.

ben sevindim elendiğimize.şimdi 2.tura çıksaydık her takımdan 50 sayı fark yerdik.