Follow @chemedya

16 Ocak 2010 Cumartesi

Bu Yazı Ne Anlama Geliyor?

Okurken anlamakta çok güçlük çektim aşağıdaki yazıyı. Yani yayın ihalesinde kulüplere fazladan para kazandırdı diye tüm takımlar Fenerbahçe'ye yatar mı demek istemiş Cemal Ersen? Defalarca okudum, hatta bu yazıyı yazarken bir kez daha okudum başka bir anlam çıkartamadım. Eğer doğru anladıysam bu ne övülünecek birşey ne de Fenerbahçe böyle şeyler düşünmez Sayın Ersen. Bunu güzel birşey gibi yazmış olmanız da bir garip böyle birşey düşünüp köşenize taşımanız da çok garip. Yani Galatasaray harıl harıl transfer yaparken aman Aziz Yıldırım bize ihaleden para kazandırdı. Biz ikinci olalım mı diyecek? Yoksa Anadolu kulüpleri mi diyet ödeyecek. Açık yazsaydınız da herkes anlasaydı. Yazıda Aziz Yıldırım'ı övmüş müsünüz yoksa itham mı etmişsiniz anlayamadım.

Cemal Ersen'in, Haluk Ulusoy dönemini özlemle andığını yazılarından anlıyoruz. Temiz futboldan pek hazzetmiyor anladığım kadarıyla. Aşağıdaki yazıda da göreceğiniz gibi bugünün futbolunun da Haluk Ulusoy dönemindeki gibi şaibelerle dolu olduğunu düşünüyor. Bu yazıyı yazacak cesareti de buluyor kendinde. Köşeler babalarının malı. İstediklerini yazıp, istediklerini itham edebiliyorlar. Sonra Türk Futbolu'nun marka değeri düşüyor diye ağlıyorlar.


Yayın gelirlerinin ikiye katlanmasında en büyük payın Aziz Yıldırım’a ait olduğu konuşuluyor. Doğrudur? Yıldırım, ihale sürecinde Türk Telekom ve Digitürk’ü kafa kafaya tokuşturmasa, şu anki tablo ortaya çıkar mıydı? Hiç sanmam. Baksanıza, Galatasaray ve Beşiktaş başta olmak üzere, tüm kulüpler Yıldırım’a minnetlerini sunuyor. Fenerbahçe Başkanı tam bir lider portresi çizdi bu olayda. Niye? Sadece Türk futbolunu düşündüğü için mi? Aksine rakiplerin güçlenmesi Yıldırım’ın işini zora sokmaz mı? Öyleyse bir bildiği vardır Aziz başkanın! Hani üç yıl üst üste şampiyonluk sözü vermişti ya Sayın Yıldırım... Eeee? Yıldırım’ın eli de güçlendi, hedefleri de. Başkan akıllı adam vesselam!

6 yorum:

todor dedi ki...

vallahi şu dünya da yerinde olmak istemeyeceğim bir adam aziz yıdırım. ne yapsa yaranamaz bu millete. ihale ucuza gitseydi, kulüpleri sattı, ihaleyi ucuza verdirdi diyeceklerdi herhalde.
ihale sayesinde kulüplerin bu paraları kazanacak olmasından böyle bir çıkarım yapmak ancak erseven gibi hastalıklı ve irinli ruh haline sahip insan(cık)ların yaratıcılığı olsa gerek.

Griffith dedi ki...

Şizofren başlangıcı olabilir.

PIERREMANU dedi ki...

Saçmalamakta zirve bu olsa gerek.

Unknown dedi ki...

senin yazdığın mantıklı olanı,
diğer ihtimal de şampiyonluktaki rakiplerimizle oynayacak diğer takımlarda güçlendi. Üstelik Her maçtaki 3 puan en az 550.000 Dolar değerinde.

Cüneyt dedi ki...

Cemal denen zevat Haluk abvisini çok seviyor herhalde...

2 yıl önce İHALESİZ olarak havuz hakkının TAMAMINI 140M USD'a satan şeref yoksunundan, ve onun deve yaptığı Türk futbolunun (321+40+13) 374-140=234 X 2 yıl = 468 MİLYON DOLARdan bahsedememiş mi yazısında?

Türk futbolunu kalkındırma yönlü hamasi ve duygusal söylevlerde bulunan şerefsiz her kulübün cebinden ÇALDIĞI (eşit dağıtılsa bile, 2 yılda) 26'şar milyon doların ne olduğunu sorgulamak, bu ihalesiz ihaleden dolayı mahkeme kapılarında süründüğünü görmek tek amaç olmalı...

Ama Cemal efendi başka hesaplar peşinde.

Satılık kalem diye buna mı diyorlardı ben mi karıştırdım?

tozlu parkeler dedi ki...

O zaman kulüpler birliği başkanı herhangi bir kulübün başkanı olmamalı hatta mümkünse takım da tutmamalı zira Cemal beyin mantığıyla kulüpler birliği başkanı faydalı her eyleminde zan altında kalacaktır. Böyle komplo teorileriyle ortalığı bulandırmanın sonu yok.