Follow @chemedya

20 Aralık 2009 Pazar

Trabzonspor: 0 Fenerbahçe :1


Fenerbahçe Trabzon'da kazanarak ligin ilk yarısını lider tamamladı. Sarı lacivertliler bana göre bu sezonun en iyi futbolunu oynadı. Çünkü sezonun en doğru kadrosu sahadaydı. Özer, Mehmet Topuz, Cristian ve Emre'den oluşan bir orta saha kolay kolay geçit vermez. Bu orta sahanın oynadığı her maçta Fenerbahçe büyük ihtimalle kazanır. Daum orta sahayı top kullanamayan 2'li ile (Selçuk-Cristian, Cristian-Deniz, Deniz-Selçuk) oynadığı her maçta ise Fenerbahçe hücumda zorlanır. Daum'un 2 hafta üst üste bunu görememesi entrasandı. Halbuki o bölgeye Mehmet Topuz'u çekebilirdi son iki karşılaşmada.


Maçın başından sonuna oyun Fenerbahçe'nin hakimiyetindeydi. Trabzonspor maça çok istekli başlamasına rağmen oyunun kontrolünü Fenerbahçe'ye bıraktı. Fenerbahçe'nin oyun kontrolünü aldığı maçları kaybetmesi çok zor. Guiza'nın maçın başında direkten dönen topu gol olsa ya da bomboş kaleye topu ağlara gönderebilse maç daha önceden kopabilirdi. Ancak çok istekli olan Guiza, Alex- Gökhan ikilisinin akıl dolu taç organizasyonunda araya çok iyi bir koşu yaparak golü attı. Özer henüz hazır değil. Sol bek Andre Santos ise benim gözüme Roberto Carlos'tan daha güven verici göründü. İkinci devre Fenerbahçe Santos'tan çok daha iyi faydalanacak.

Maçın yan hakemi Hüseyin Fidan ilk yarıda Alanzinho'nun gole gittiği pozisyonu ofsaytla keserek büyük bir hata yaptı. Aynı yan hakem ikinci devrede ise Semih'in elle aldığı topu da göremedi. Maçın başlarında Trabzonsporlu futbolcunun eline çarpan top ise bana göre kesin ve net penaltıydı. Erman Toroğlu nasıl olur da bu pozisyona penaltı demez anlamak mümkün değil. Alex'in sarı kart gördüğü pozisyon ise faül olmayabilir ancak Song'un Alex'e müdahalesi olduğu için sarı kart olmamalıydı.

Trabzonspor ise çok düzensiz ve anlamsız bir futbol oynadı. Şenol Güneş bu takımı biraz zor düzeltecek. Özellikle savunma oyuncuları Cale dışında güven verici değildi. Cale ise benim çok beğendiğim bir oyuncu ve her zaman istikrarını koruyor.

Fenerbahçe bence çok önemli bir eşiği atlattı bu maçla birlikte. Kaybedilen güven yeniden kazanıldı. Ligin 2. devresinde bana göre daha iyi oynayacaklar. 2. devrede ilk 5'teki takımların Galatasaray dışında hepsiyle kendi sahasında oynayacak. Bu nedenle bana göre ligin favorisi Fenerbahçe.

Hiç yorum yok: