Follow @chemedya

15 Aralık 2009 Salı

Müjde! Fenerbahçe Şike Yaptı



Star Tv koridorlarında neşe içinde dolaşıyorlardı. Bir yandan Galatasaray camiasından tebrik telefonları alıyorlar bir yandan da meslekten eski arkadaşları sürekli arayıp helal olsun diyordu. Serhat Ulueren bir zafer kazanmış edasıyla Fenerbahçe'nin şike yaptığını yakaladığını söylüyordu. Bu hafta bu iş bitti diyordu. Fenerbahçe illetinden kurtulacaklardı.

Cihan Oskay'ı tanımıyorlardı, araştırmamışlardı. Ruh halini bilmiyorlardı. Kimlerle ilişkili olduğunu bilmiyorlardı. Sadece bir Fenerbahçe muhabiri O'nu ayaklarına getirmiş ve sunmuştu. O Fenerbahçe muhabiri yıllardır bazı mafyatik kişilerle iş birliği içindeydi. O mafya liderinin yönlendirmesiyle kanal kanal geziyordu ve tek amaçları vardı Aziz Yıldırım'ı bir şekilde devirmek.

Serhat Ulueren bir habercilik (!) başarısına imza atarak bu insanın not defterine yazdığı şike olaylarını işte belge diye sunuyordu. İletişim fakültelerinde örnek(!) olarak gösterilecek bir habercilik başarısıydı bu. Ancak aptal yerine koydukları insanlar biraz araştırmacı çıkınca Cihan Oskay'ın Fenerbahçe kulübü ile hiç bağının olmadığı, Star Tv'ye gelirken Şansal Büyüka'nın etrafa yeğeni olarak tanıttığı insanın (Ferruh) arabasıyla geldiği, Cihan Oskay'ın ruh sağlığının yerinde olmadığı anlaşıldı. Serhat Ulueren'in gülen yüzü bir anda soldu. Tebrik telefonları gelmez oldu. Bugün Cihan Oskay o dönem hakkında açılan davalar nedeniyle firari durumda. 10 bin dolar karşılığında yaptığı iş kendisine çok daha pahalıya patladı. Arkasında onu yönlendirenler ise keyiflerini sürüyorlar.

Ancak Serhat Ulueren'e de kimse sormadı arkadaş bizde de not defteri olsa içine bazı şeyler doldursak bunu da bir program haline getirecek misin diye? Kendi iş arkadaşlarının bile ses kayıtlarını tutan (Ahmet Çakar), onlara şantajlar yapan Serhat Ulueren bugün o şantaj yaptığı insanlarla yan yana yayınlar yapıyor. İşte size omurgalı Türk Spor Medyası.

Daha önce de Ankaragücü oyuncusu Cafer'in Fenerbahçe ve Galatasaray'dan teşvik primi aldık demesinin sadece Fenerbahçe kısmını alarak yine çok büyük bir habercilik başarısına(!) imza atmıştı. Cafer'in Galatasaray'dan da teşvik primi aldık demesini kulaklarımla duymamış olsaydım eğer ben bile inanacaktım yapılan habere ve yorumlara. Program haftalarca fikr-i takip yaptı ve haftalarca Fenerbahçe'nin teşvik primi verdiği konuşuldu. Galatasaray'ın adı bile anılmadı.

Sonraları büyük Galatasaraylı Serhat Ulueren'in Star Tv'deki işi bitti ve Hakan Şükür'ün ve spor camiasındaki tarikatçıların desteğiyle Kanaltürk'ün başına geçti. Bu arada eşi de Adnan Polat'ın başkan olduğu seramikçiler birliğinin dergisinin genel yayın yönetmenliğini çoktan kapmıştı. Aile saadeti içinde mutlu ve bol paralı bir yaşama yelken açtılar mutlu çiftimiz.

Serhat Ulueren bugünlerde bahis skandalı ile ilgili haberleri kullanırken işi yine Fenerbahçe'nin üzerine yıkıp büyük bir habercilik başarısına daha yelken açıyor. Program boyunca Kazım'ı konuşup yargılamadan infazı basıyorlar. Oysa Serhat Ulueren belki bu haberde de yanılacak ancak tüm bu fiyaskoları üst üste konulunca yılın gazetecisi bile olabilecek. Çünkü Türkiye'de şöhret olmak için, yerini koruyabilmek için doğru habercilik yapman, etik bir yayın yapman gerekmiyor. Türkiye'de arkana bir tarikatı almışsan, bir spor kulübü başkanı da yanındaysa zaten yerin garantidir. Serhat Ulueren gibi sürekli karavana habercilikte yapsanız terfi edersiniz.

3 yorum:

Sekhranikos dedi ki...

Benzer bir ikileme sende düşmüş olmuyormusun ahmetcim. Tarikat diye bahsedilen grubu iyi tanırım ve serhat gibi tiplerden pek bulunmaz içlerinde. hakan ve muadilleride kendilerini bu şekilde göstermenin ötesinde iş yapmış değillerdir. Çünkü bir şekilde bahsi geçen tarikat güçlüdür ve biraz güç kazanmak isteyen sporcu/siyasi/şarkıcı kendini oraya yakın gösterme yolunu seçer. -bir dönem ecevit bile denemişti hatırlarsan- Bir tür kuvvetli rüzgardan yararlanma girişimi. haliyle serhat gibi hayatları entrika ve pislik olan kişilerin bu grupla ilişkilendirilmesinden rahatsızlık duyuyorum.

Chemedya dedi ki...

Serhat tarikat üyesi değil ki. Serhat tarikatın yardımını alarak Kanaltürk'e gitti dedim. Serhat gibi adamlar her devrin insanlarıdır. Hakan Şükür, Acun Ilıcalı, Uğur Meleke, Emre Belözoğlu spor dünyasından benim bildiğim isimler. Serhat Ulueren ise araya aracılar sokmuştur. Bu aracılardan biri de Hakan Şükür'dür. Bu şekilde bu oluşumu arkasına alarak Kanaltürk'e gitmiştir. Net bilgi olarak söylüyorum bunu. Kesinlikle bir tahmin ya da bir çamur atma değil.

todor dedi ki...

ben sana kanaltürkte çalışamazsın demedim ki,
adam olamazsın dedim
serhat.