Follow @chemedya

28 Aralık 2009 Pazartesi

Bu Soruların Yanıtı Var mı?


Spor medyasının yapamadığı gazeteciliği Fenerbahçe Spor Kulübü yapmış bugün. Öyle sorular sormuş, öyle iddialar ortaya atmış ki ortaya yenilir yutulur cinsten değil. Eğer bu iddiaların bir kısmı doğruysa TFF'de taş üstünde taş kalmaz diyebiliriz. Medya bu iddiaların üzerine gitmeli. Her zamanki tavırlarıyla Fenerbahçe'nin kendi stadı listeye alınmadı diye öfke duyması açısından bakarlarsa eğer büyük bir yanılgıya düşerler.

Normalde gazetecilerin sorması gereken ancak ilginç bir şekilde Fenerbahçe'nin sorduğu soruları aşağıda bulabiliriz. Spor medyası bu işin üzerine gidecek mi? Yoksa Ahmet Güvener Türk futbolu için büyük bir şanstır masalları anlatılmaya devam mı edecek? Benim çok yakından tanıdığım Ahmet Güvener'in parayla arasının ne kadar iyi olduğunu söylemeden duramayacağım. Bu nedenle iddialara hiç ama hiç şaşırmadım. Fenerbahçe ile federasyon arasında çok ciddi bazı problemlerin olduğu da bu olaydan sonra iyice açığa çıkmış oldu.

-Organizasyon komitesinin, adaylık sürecindeki bütçesi nedir? EURO 2008 ve EURO 2012 adaylık süreçlerindeki bütçeler ile kıyaslanırsa EURO 2016 adaylık bütçesi EURO 2008 ve EURO 2012'nin adaylık bütçesinin kaç katı olmuştur?


-
EURO 2016 Organizasyon komitesinin içinde bulunan Sayın Ahmet Güvener ve Sayın Orhan Gorbon, stadyum inşaatı ve renovasyon projeleri ile spor organizasyon, danışmanlık, araştırma, inceleme konularında faaliyet gösteren bir büyük yabancı şirketin Türkiye Temsilciliğinde bulunmuşlar mıdır? Halen bu temsilcilikleri faaliyette midir? Bu temsilcilikleri üzerinden TFF'ye herhangi bir iş yapmışlar mıdır?

-
2009 UEFA Kupası Finali'nin organizasyonu işi, Sayın Ahmet Güvener'in TFF Genel Sekreteri olduğu dönemde, başka bir teklif alınmaksızın, TFF tarafından, dışarıdan Sayın Orhan Gorbon'un sahibi olduğu bir şirkete verilmiştir. Bu şirketin, başka bir teklif alınmaksızın, bu önemli işi almasını sağlayan üstün yönü nedir? Sayın Orhan Gorbon'un bu şirketine, TFF tarafından söz konusu organizasyon ile ilgili ne kadar ücret ödenmiştir?

-EURO 2016 Organizasyonu kapsamında yapılması planlanan stadyumların, mimari konsept proje işi için teklif veren şirketlerin arasında Sayın Ahmet Güvener ve Sayın Orhan Gorbon'un halen Türkiye temsilcisi oldukları şirkette var mıdır? Bu şirketin verdiği teklifin tutarı nedir? Söz konusu iş, bu şirketin teklifinin şüpheli görülmesi üzerine çok daha düşük bir fiyatla başka bir şirkete verilmiş midir?

-
EURO 2016 için büyük ölçüde yeni bir mimari uygulama ya da yenilemeye ihtiyaç bulunmayan, "Hazır bir stadyum durumunda" olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun EURO 2016 için düşünülmemesinde bu durumun herhangi bir etkisi olmuş mudur?

Soruların en can alıcı kısımları bunlar. TFF özerk olsa da bilgi edindirme yasası gereği bu sorulara şeffaf yanıtlar vermek zorunda. Bakalım herhangi bir yanıt gelecek mi? Yoksa bu konuda mı kuru gürültü ile hasır altı edilecek? Logo'da bile sarı kırmızıyı tercih eden bir zihniyetle karşı karşıyayız. Ancak göreceksiniz bu iş kapatılacak. Kulislerle, komisyonlarla, birilerinin zengin edilmesiyle sonuçlanacak bir adaylık süreci tüm Türk Futbol Camiası'na hayırlı olsun.

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Ahmet; bir önceki yazının konusu: Fenerbahçe resmi sitesindeki rezaletlerdi.
Bu açıklama da resmi siteden yapılmış. Hem de dokuz oturak cuk diye oturtulmuş.
Fenerbahçe yönetimi ufak teferruatlarla uğraşmıyor artık, büyük ve gündem belirleyecek işlere imza atıyor son günlerde desek doğru olmaz mı?

Chemedya dedi ki...

Abi büyük işler yaparken maalesef küçük detayları atlıyorlar. Bizim görevimiz uyarmak ve daha iyi olmasını sağlamak. Kendi sporcusunun ismini doğru yazamayan yöneticiler değil resmi siteyi yapanlar. Yöneticiler ise bu şekilde Fenerbahçe'nin haklarını savunmak zorundalar. Ama resmi sitede uzun süredir süren rezaletlere de artık son vermek zorundalar. en zor kazanılan şey güvendir. Fenerbahçe de bu güveni kaybetmemek adına daha dikkatli olmalı.

Ali Rıza dedi ki...

fenerbahçe stadı'nın olmaması gerçekten skandal olur. daha ziyade tuhaf. ülkenin dört bir yanı san siro larla çevrilmiş sanar dışardan okuyan.
ama kırmızı-sarı renkler var eleştirine katılmıyorum dostum.

Chemedya dedi ki...

Organizasyonu yapanların Gs'yi tutmalarına bir göndermeydi o. Rahatsız edici olan Fenerbahçe stadının bu listeye alınmamış olması. Şu an Türkiye'nin 1 numaralı stadı Kadıköy'de.

Sekhranikos dedi ki...

Cehaletimi mazur görün ama Federasyon Başkanı nasıl olunuyor? Ne okumak, ne bitirmek lazım? Kulüp başkanlığında bile bir terfi mevzu bahistir, üye olunur, bilmem kaç sene sonra divan üyesi olunur, şu olu bu olur sonra başkan olunurda bu federasyon nasıl işler? Mesela bu Ahmet Özgener necidir? Futbola dair daha evvel ne yapmıştır? Bu aarada sorularım ironi içermiyor Ahmetcim, hakikaten bilgim yok merak ediyorum.

Chemedya dedi ki...

:)
Mahmut Özgener'in babası Altay'ın eski başkanlarından. Kendisi de Altay'da başkanlık ve yöneticilik yapmıştı sanırım. Futbol öylesine kirli ki. 1 tane temiz gibi görünen bir adam buldular mı al sana Federasyon başkanı. Yalnız Mahmut Özgener temiz olsa da çevresindekiler pekte temiz değil.

Cengiz GÖRAL dedi ki...

TFF'den içi boş olan bir sürü açıklama geldi.. İddalırın hiç birine ciddin cevap verememişler..

Bir şehirde en fazla 2 stad olması tam bir kural değil.. Kalabık şehirler için 2 den fazla stad aday gösterebiliyorsun...

Ayrıca UEFA'nın stad konusunda sadece tavsiyesi olabilir.. Onlar bu konuda yaptırım uygulamazlar, kaldıki UEFA Finali oynanmış bir stad nasıl oluyorda yine aynı kurum tarafından yapılan başka bir organizasyonda kabul edilmiyor..

Gerçi boşa çene yoruyoruz, bize 2016 değil, 2116 yı bile vermezler..

Chemedya dedi ki...

@Cengiz
ben yanıt falan göremedim. Bu yazımda da alıntı yaptığım soruların hiç birine yanıt yok. Sadece sorgulamayın da destekleyin mesajını aldım.

nihat dedi ki...

Uefa 2016 ve sonrası için getirdiği stadın çevresindeki 40 dönümlük boş arazi olmalı kuralından dolayı şükrü saraçoğlu stadı yok. zira kadıköyde öyle bir düzenlemenin yapılması anadolu yakasının hatta istanbulun yeniden düzenlenmesi demek. ancak fenerbahçe özelindne türkiye geneline bakıldğı zaman seçimlerin yanlış yapıldığı konusunda hem fikirim.

zira listede trabzon gibi bir futbol şehrinin olmayışı, dahası 2 gün önce başbakanın gidip destek verdiği diyarbakırın olmayışı çok büyük eksiklik. madem doğuy yatırım yapılmasını istiyorsunuz bunu futbol kadar kolay sağlayacak bi araç olabilir mi?

ülkenin yalnızca bir bölümünü kapsanayan bir turnuva olaacağına hiç olmasın daha iyi.

vargas dedi ki...

organizasyonu yapanlar logo'da sari kirmizi renkler elestirisine katilmayacak ve tesadufen bir araya geldigini dusunecek olanlar icin onlemini almis ve hemen yanlarina, tam ortaya bir de "mor" renk eklemis zaten.

bence logoda cok ciddi bir gs gondermesi bulunmakta.

Sekhranikos dedi ki...

Federasyon buyruğunu yayınlamıştır. Kapatın çenenizi! Edepsizliğin yeri ve sırası değil hazret buyurdu efendi gibi destek olunacak! Yoksa mazallah bıyıktan başlıyorlar düzene sokmaya!