Follow @chemedya

23 Kasım 2009 Pazartesi

Yorumcu Nedir? Sergen Değildir...


Futbol yorumcusu, futbol konusunda uzmanlaşmış, futbol oynamış ya da futbolla uzaktan yakından ilişkili insandır. Gördüklerini yorumlarlar.

Futbol yorumcusu olarak adı geçenlere örnek olarak Sergen Yalçın'ı gösterebiliriz. İsmi daha önce şike söylentilerine karışmış, daha doğrusu söylentilerine bile değil, direkt şikeye karışmış bir oyuncuydu. NTVSpor'da yorumculuk yapıyor. Genellikle Beşiktaş yorumlarını yapıyor ama... Aynı Sergen Yalçın aynı zamanda Mustafa Denizli'nin altında çalışan bir teknik adam. Yani Beşiktaş kulübünün altyapı koordinatörü.

Sergen Yalçın'ın yaptığı yorumlara ne kadar güvenebiliriz? Hem Beşiktaş kulübünden maaş alacak hem Beşiktaş'ı eleştirecek. Sizce bu olabilecek birşey mi?

Beşiktaş-Fenerbahçe maçı sonrası Sergen yorum yapıyor ve şöyle diyor. Daum'un balonu patladı. Peki Sergen maçı Beşiktaş kaybetseydi Mustafa Denizli'nin balonu patladı diyebilir miydi? Ya da patronu olan Yıldırım Demirören'i eleştirebilir miydi?

Gökhan Gönül'ün ceza sahasında tekmelenip düşürüldüğü pozisyona Erman Toroğlu bile(!) ıkına sıkına penaltı demek zorunda kalmış. Ama Sergen bunun penaltı olmadığını iddia ediyor. Hem de Türkiye'nin en büyük spor kanalında. Bu adama bizim ne kadar güvenebileceğimizin yorumunu size bırakıyorum.

Balonu patlayan aslında Daum değil Türk Spor Medyası. Çünkü Sergen Yalçın gibi isimler orada yıldız statüsünde olabiliyor.

Medyadaki yapılanmayı az çok bildiğim için Beşiktaş-Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşma sonrası yazdığım yazıda Fenerbahçe'nin maç 0-0'ken verilmeyen penaltısı ve ofsayttan yediği gol konuşulmaz demiştim. Lafını eden bile olmuyor bu pozisyonların. Ancak Galatasaray-Manisaspor maçında Kewel'in ceza sahasındaki karambolde arkadan tutulması bugün gazetelerde ayrı başlıklar halinde veriliyor. Aynı pozisyon Fenerbahçe- Galatasaray maçında olduğunda Erman Toroğlu böyle pozisyonlar her maçta bir kaç kez oluyor penaltı verilmez demişti. Ancak o Fenerbahçe'ye özgü bir yorumdu. Fenerbahçe dışında bir takıma olduğu zaman penaltı sözcüğünü çekinmeden kullanabiliyor Erman Toroğlu.


Düşünüyorum. Erman Toroğlu bu ülkenin geçmişte 1 numaralı hakemiydi. Bu zihniyetle mi yönetiyordu maçları? Takımına göre mi düdük çalıyordu?

5 yorum:

todor dedi ki...

Türk futbolunun ve medyasının neresi doğruki, Sergen doğru olsun. Sergen'de yeteneğinin 100 de biri adamlık olsa zaten kulüp kulüp dolaşıp orta malı olmazdı. Peki senaryo farklı olsaydı, Fenerbahçe yenseydi Beşiktaşı 3-0, Beşiktaş'ın penaltısı verilmeseydi ve son gol ofsayt olsaydı bugün kim bilir gazetelerin spor sayfalarında neler yazıyor olacaktı, Erman ağzından salyalar akıtarak maç bittikten 2 saat sonra bile özete geçmeden nasıl saldırıyor olacaktı hayal edebiliyorum. Sakın yanlış anlaşılmasın,maç sonrası diğer bloglara yazdığımın da arkasındayım. Cumartesi gecesi Fenerbahçe top oynamadı, ruhsuz, isteksiz, ciddiyetsizdi ve yenilmeyi haketti. Beni gıcık eden sadece skor medyasındaki çifte standart. Ne desek boş ancak insanlar, içi boş ve tamamen hedef saptırmaya yönelik " Fenerbahçeli Medya" yakıştırmasını yaparken bu medyanın neresinin Fenerbahçeli olduğunu kendilerine sorsunlar...

Akay dedi ki...

ahmet ercanlar çok haklısın. aynı zamanda yorumcu hakan ünsal ve oktay derelioğlu da değildir.

ancak erman toroğluyla iligili sorunu bir fenerbahçe - beşiktaş maçıyla yanıtlayayım. tanju fenerbahçede oynarken topu eliyle indiriyor ve erman düdüğü ağzına götürüyor, sonra vazgeçiyor tanju golü atıyor. zamnında erman ın da nasıl maç yönettiğini biliyoruz. o yüzden erman ekmeğine bakar. kim ekmeğini veriyorsa onun karşısındakine giydirir.

buyrun bu da linki: http://www.youtube.com/watch?v=0wXESgLD8IY

Akay dedi ki...

az önce verdiğim linkteki görüntüler kötüydü şimdi vereceğimde daha net gözüküyor takıma(!) göre çaldığı düdük.

http://www.youtube.com/watch?v=CW59dfCMnZk&feature=PlayList&p=45643F0CD9AE71A7&playnext=1&playnext_from=PL&index=33

Chemedya dedi ki...

Sevgili Akay,
Zaten eğer benim bu blogda neyin mücadelesini verdiğimi anladıysanız Erman Toroğlu gibi insanların Fenerbahçe aleyhine değil konjektüre göre haraket ettiklerini söylerim. 2 gün önce yazdığım bir yorumda 2003'e kadar Şansal Büyüka ile Aziz Yıldırım'ın arası iyiyken Erman'ın çok farklı yorumlar yaptığını söylemiştim. Ancak sorun Erman gibi bir insanın referans olarak alınıp yorumların onun bu taraflı ve kasıtlı söylemleri üzerinden yapılması.

Chemedya dedi ki...

Şunu da söyleyeyim eğer bugün bu yorumları yapan Erman Toroğlu gün gelir Aziz Yıldırım ile ilişkisini düzeltirse ve bu yorumlarını sizin tuttuğunuz takım aleyine döndürürse yine bu bloga uğrayın derim. O gün de ben burada yapılan haksızlıkları yazıyor olacağım.