Follow @chemedya

18 Kasım 2009 Çarşamba

Ya Fenerbahçe Olmasaydı? Bu "Sahtekarlık" Kapanacak mıydı?


Garibim Oyak Renault sezon başından beri bas bas bağırıyor. Galatasaray bize karşı cezalı Cemal Nalga'yı oynattı diye. Gazetelerde 1-2 cılız haberle geçiştirildi bu olay. Oysa skandal çok açık bir şekilde geliyorum demişti. İsmi Fenerbahçe ile anılan Doğan Hakyemez pişkin biçimde TV mikrofonlarına Cemal Nalga'nın cezasının "sezon başında"ceza yönetmeliğine eklenen bir madde ile hazırlık maçlarında çekildiğini anlatıyordu sırıtarak.

Bu ülkede işler kulüplere göre yürüdüğü için Fenerbahçe maçı oynanana kadar bu olay fazla yankı bulmadı. Hatta en son olarak dün tahkim kurulu Oyak Renault'un başvurusunu reddetti. Ancak işin içine Fenerbahçe'de dahil oldu son oynanan karşılaşmadan sonra. Haklı olarak şu soruyu sordular Fenerbahçeliler: Madem Cemal Nalga cezasını hazırlık maçlarında çekiyor biz neden seyircisiz cezamızı ligde çekiyoruz?

Saçmalığa bakar mısınız? Bir oyuncuya özel yönetmelik maddesi ekleniyor. Mesela Galatasaray Federasyona şöyle bir bildirimde bulunsa, sabah 8'de x takımla 10'da z takımıyla 12'de f takımıyla, 14'te c takımıyla 16'da ise g takımıyla hazırlık maçı oynayacağız. Bu maçlara lütfen hakem yollayın dese Cemal Nalga 5 maçlık cezasını 1 günde çekecekti.

Olay patladıktan sonra Galatasaray yönetimi olayla ilişiği bulunan teknik heyet ve idari kadroyla tüm ilişiğini kesmiş. Yani küme düşürülme tehditine karşın suç bizim değil bu çalışanlarımızda demiş kamuoyuna. Medya da Galatasaray'a "aferin" diyecek. Ne ilkeli takım diyecekler.

Evet o kadar ilkeli ki Oyak Renault ligin başından beri itiraz etmesine rağmen kenardan kıs kıs güldüler. Ne zaman ki olay gazetelere manşet oldu Galatasaray'ın bu sahtekarlık nedeniyle küme düşürülmesi tehlikesine karşın harekete geçtiler. Bu mu ilkeli haraket? Peki medyaya ne demeli? Oyak Renault'!un suçu neydi? Neden onlar seslerini yükseltmeye çalışırken duymadınız? Şimdi mi aklınız başınıza geldi?

Bu olay Fenerbahçe'nin başına gelse bugün ana haberlerde 1. sıradaydı muhtemelen. Aziz Yıldırım dahil Fenerbahçe yönetiminin istifası isteniyordu. Fenerbahçe muhalifleri Lig Tv'de özel programa çıkıyordu. Maraton Com.tr Hakan Bilal Kutlualp'i intro yapmıştı. Yarın gazetelerin 1. sayfası ise belliydi. Bu olay asla kapatılmamalı. Galatasaray kurallar gereği küme düşürülmeli ve sadece teknik heyeti değil şubeyi yöneten Ahmet Dedehayır ve Yiğit Şardan da çok ağır cezalar almalı.

Peki Fenerbahçe bu olayı gündeme getirmeseydi eğer kapanıp gidecek miydi bu skandal? Muhtemelen kapanırdı. Hem de herkes bilmesine rağmen kimse söylemediği için. Ya tesadüfen bu resim ortaya çıkmasaydı ne olacaktı?

Not: Başlıktaki sahtekarlık sözcüğü benim değil basketbol federasyonunun resmi ifadesidir. Türkiye'de bir büyük kulüp ilk kez sahtekarlıkla suçlanıyor. Resmi kayıtlara geçen ilk olay bu.

9 yorum:

HoAmca dedi ki...

kinsey in olası cezası icin sabah aksam mac yapalım, hazırlanamadık , anrenmanlar yetmiyor diyelim. bu mudur sizin adalet anlayısınız.

haa bu kıyagı, akla izana aykırı cezayı bile kenarından dolananları da gormus olduk.

ozur dilemeyin efendiler.

HoAmca dedi ki...

daha simdiden ulema tvlerde bir kac mac hukmen yenilgiden bahsediyor. gassaray yonetimi geregini yapmısmıs. sanki istifa ettiler.

maaslı 3 elemanı kov sahtekarlıgından kurtul.

todor dedi ki...

liseli terbiyesi dedikleri bu işte. hile, hurda, düzenbazlık. Türkiye çoook gördü bu liselilerin ali cengiz oyunlarını ama yemedi bu sefer. ceza verilmezse tüm kulüpler protesto etmeli.

Chemedya dedi ki...

3-5 hükmen yenilgi ne demek? Bu büyük bir sahtekarlık. Bu olayın cezası bellidir küme düşürülme. Galatasaray'ın profesyonellerinin yaptığı direkt Galatasaray'ı bağlar. Bu olayı öyle kolay kapatamazlar.

Ahmet Hadi dedi ki...

Bir başka gariplikte medyamızda zaten. Düşünün Tufan'ın formasıyla CemalNalga oynuyor ama, bir gazeteci bunu farkedip yazamıyor. Oyak Renault'da mecburen bunu Almanya'dan araştırmak zorunda kalıyor. İnanalım mı, yoksa medyanın da bu sahtekarlığa ortak olması şeklinde mi yorumlayalım.

Adsız dedi ki...

tantanacılık suretiyle hırsızlık denen bir suç var.. istanbulda yaşayanlar bilirler... Bu adamlar kavga eder gibi yaparak yaklaşanları soyarlar..Bunların yaptığı da tantana çıkararak yaptıkları sahtekarlıkları gizlemek..

Chemedya dedi ki...

Eski Osmanlı'da bunlara Palikarya Yayrgaracıları derlermiş. O dönem Rum gençleri bir suç işledikten sonra bağıra bağıra koşun cinayet işlendi diyerek ortalığı ayağa kaldırırlarmış. Bunların ki de o Rum gençlerinin yaptığı gibi. Kendi cinayetlerini başkalarına yüklemekte mahirler.

todor dedi ki...

peki acaba fenerbahçe yenseydi, yine gündeme gelecekmiydi? bu da önemli.

Chemedya dedi ki...

Hiç sanmıyorum gündeme geleceğini. Bu işte nasılsa bir şekilde kapatılır diye düşünüyorlardı ama bu kez düşündükleri gibi olmadı. Bu ülkede şike dosyaları bile kapatılıyor.