Follow @chemedya

7 Kasım 2009 Cumartesi

Savaş Suçları...


Savaş suçları neden vardır? İnsanların bir birlerini öldürürken bile bazı kuralların olması ilginç değil mi? Savaşlarda insanları öldürmen değil nasıl öldürdüğün önemlidir. Ülkemizde de Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yıllardır bir mücadele var ancak son zamanlarda bu mücadele yerini kirli bir mücadeleye bıraktı. Savaş suçları işlenmeye başlandı.


Ercan Saatçi olayı son derece sıktı insanları biliyorum. Ancak dün gece TRT gerçek anlamda bir dram yaşandı. Bir insanın nasıl bir linçe tabi tutulduğunu bu kadar net göremezdik herhalde. Geçtiğimiz günlerde Habertürk Gazetesinde Ercan Saatçi'nin Haldun Üstünel'i aradığı ve tehdit ettiği haberi çıktı. Haberi ne Ercan Saatçi ne de Haldun Üstünel doğruladı ancak bu olay sanki doğruymuş gibi yorumlar yapılmaya devam etti. Programa önce Fatih Altaylı bağlandı ve haberlerini savundu. Ardından Ercan Saatçi bağlandı ve bu olayın ne kadar dramatik boyutlarına geldiğini gösterdi. Ercan Saatçi bu kampanya daha ne kadar kirlenebilir diye sorarken stüdyodakiler dahi söylenecek söz bulamıyordu.

Ben bu blogtan açık açık yazıyorum. Ercan Saatçi'nin başına ne geldiyse Fenerbahçeli olduğu için geldi. Eğer Galatasaraylı olsaydı bugün ne kadar başarılı bir hale getirdiği konuşulacaktı Hürriyet Spor Servisi'ni. Bu olayı gazetesine taşıyan Fatih Altaylı geçmişte şeref tribününde benim çok yakın bir arkadaşıma ağıza alınmayacak küfürlerle saldırmış ve kafasına viski şişesi fırlatmıştı. Arkadaşımın tek suçu Fenerbahçeli olmaktı. Bugün bu insanın başında olduğu gazete kirli bir savaşa alet oluyor. İronik değil mi?

Hadi bu olayları bırakalım. Benim bu kişisel blogumda dahi Galatasaray aleyhine yazılar yazıyorum diye tehditler alabiliyorsam Galatasaraylıların bu yılki agresif hallerini anlayın artık. Cidden klinik bir duruma doğru ilerliyorlar.

Eğer bugün spor medyasında çalışsaydım sorgulayacağım 2 olay olurdu. 1. si Ercan Saatçi'nin ortaya çıkan video'sunun bir GSTV çalışanı tarafından ortaya çıkarılması bir tesadüf müdür? Bu işin içinde bu olayı kullanmak isteyen Galatasaraylı yöneticiler kimlerdir. 2. si ise Haldun Üstünel'i tehdit eden Ercan Saatçi olmadığı ortaya çıktığına göre bu haber neden ve kim tarafından yaptırıldı. Bu linç kampanyasının arkasında kimler var?

Bu ülkenin medyasında savaş suçları işleniyor. Ciddi şekilde bir ahlak kirlenmesi yaşanıyor ve maalesef bu olayda kaybeden kirli yolları seçenler değil, kirli bir kampanyaya maruz kalan kişi veya kurumlar.

1 yorum:

mozlu dedi ki...

bu olayın kapanmasına nıye ınsanlar goz yumuyor?? bu videoları kımın el altında medyaya verdıgı hala acıklanmadı...