Follow @chemedya

26 Kasım 2009 Perşembe

Erman Hoca Ne Derse O!


Birkaç gün önce yazmıştım. Erman Toroğlu Maraton'da Colin Kazım'ın alabileceği muhtemel (!) cezayı eliyle göstermiş ve Şansal Büyüka'da aman hocam yapma sonra bizden biliyorlar demişti.

Ne hikmetse bugüne kadar küfürden 3 maç ceza veren PFDK Kazım'a birden bire 4 maç ceza veriverdi. Aynı hafta bir başka maçta hakeme küfreden Eskişehirsporlu Doğa ise 3 maç ceza aldı. Demek ki cezaların standardı yok. Ya da buna Erman standartları diyebiliriz. Fenerbahçe'liyse hedef göster hatta rakamı bile söyle.

Halbuki bu ülkede rakibine sağ kroşe vuran Keita 3 maç ceza almıştı. Rakibe yumruk atmanın cezası 3 maç, "fuck" demenin cezası ise 4 maç. Kazım'ın yerinde olsam bundan sonra küfür edeceğime direkt olarak rakibe yumruk atarım. İngiltere'de küfür bile kabul edilmeyen bir kelime bu ülkede 4 maç ceza almanıza neden olabiliyor Fenerbahçeliyseniz. Neden? Çünkü Erman Hoca eliyle 4 işareti yaptı!


Yine tahmin ettiğim gibi bütün hafta boyunca hakem Fırat Aydunus neredeyse tartışılmadı. Zaten normali bu. Tartışmasınlar. Ama bunu da renklere göre yapıyor medyamız. Eğer bu maçı Fenerbahçe kazansaydı hafta boyunca "Fenerasyon" masalları dinleyecektik. Hafta boyunca demeç vermemiş Beşiktaş yöneticisi, futbolcusu, malzemeci kalmamıştı. Beşiktaş yazarları ağlamaktan gözlerinden yaş kalmamış bir halde inliyorlardı.

Herkese eşit olarak yaklaşmalı medya. Lig TV'den umudumuzu çoktan kestik. Medyanın bir kısmından da kestik. Hiç olmazsa az sayıda kalan namuslu medya çalışanları Sezar'ın hakkını Sezar'a versinler.

11 yorum:

Rosso Relativo dedi ki...

Medya zaten sürekli, ''medya Fenerli'' diye tartışma konusu açıyorsa; medya zaten Fenerli değildir değil mi? Sarı peşine kırmızı alan futbolcular 3 maç ceza alıyor bi de ceza abrtı diye indirim isteniyor, derbide kavgalar cezasız kalıyor, klüp formaları içinden kim çıkacağı belli olmadan süpriz yumurta misali eğlenceyle dolarken ne var ki bunda abartılmamalı açıklamaları geliyor. Buna rağmen aldığı cezalara itiraz etmeyen resmi ve ölçülü cevaplar yayımlayan Fenerbahçe herşeyi yönetmekle suçlanıyor ve bu medya Fenerbahçe medyası oluyor! Bu ceza belki de Herr Daum takıntı yaptıktan sonra daha hayırlı olmuştur Fenerbahçe için, ama ya kaybolan adalet olgusu ne olacak? Peki çirkeflik prim yaparken dürüstlük nereye saklanacak? Hadi üfle güneşi de sönsün!

Ümit dedi ki...

şimdi ahmet ercanlar kardeşim. sen eğer bir trafik suçunu ilk defa işlersen sana bir ceza verirler. sonra aynı trafik suçunu yinelersen senin cezan artar. kazım kardeşimizin bu ilk küfürü değil. geçen sene de aynı olaydan dolayı ceza almıştı.

şu ingiltere de küfür değil burda küfür olayına gelince. elin ingilizi bayrağını don yapıp giyiyor . bizim ülemizde böyle bir şey düşünülemez bile. her ülkenin kendine göre dinamikleri vardır.

ingildetede birine .rospu çocğu dersen en fazla kavga çıkar. bu ülkede o küfür yüzünden adam öldürülür. bir şeyleri savunurken mantıklı argümanlar ileri sürelim.

Chemedya dedi ki...

Ümit arkadaşım hala Fenerbahçe kavgası yaptığı düşünüyorsun. Sana 1-2 cümle ile yanıt vereyim sadece. 2-3 sene sonra medyada dinamikler tamamen tersine dönerse, PFDK'da dönerse, hukuk kurulunda Mehmet Helvacı'nın kardeşi gidip yerine Murat Özaydınlı'nın kardeşi gelirse neler düşüneceksiniz? Bu ülkeye adalet gelmeli adalet. Başka bir şey istememeliyiz hiç birimiz...

todor dedi ki...

Demek hakeme fuck demek rakibe kroşe atmaktan daha ciddimiş. Allah belanızı versin. Bu arada trafik cezasıyla bağlantı kurmaya çalışan Ümit arkadaşa da selam olsun. Aynı ceza senin takımından birine verilse görürdüm ben seni. Lick Tv nin ezikleri senin takımındaki Ayhan'ın Sabri'nin dudağını okusalar kadro kuramazsın.
Federasyonun boktan kararını aklamaya çalışmak için saçmalama, yok elin İngilizi don yaparmış yok trafik cezasıymış. 4.sarıyı görüp üstüne Carlos a kroşe atan Keita'ya 3 maç vereceksin, ama sana fuck dedi diye adama maç vereceksin. Kimse bana anlatmasın bu saçmalığı.
Son olarak Şansal ve tetikçisi Erman' a yatacak yeriniz yok. Tek söyleyebileceğim Allah belanızı versin. Ama gün olur devran döner, o zaman görürüz baltayı, sapını.

Unknown dedi ki...

Erman Hoca'nın hormonlu yalanları bu sene sonunda (yeni yayın ihalesi gerçekleştikten sonra ) yok olacak. Son çırpınışları bunlar.

todor dedi ki...

Keşke Fenerant ama bence yine bağlamışlardır bunlar...

tamchee dedi ki...

Mübarek bayramın arifesinde hepsini güzel güzel anıyorum..!!

Adsız dedi ki...

1-)Kazım ne yaptıysa Eskişehirli Doğa'da aynısını yaptı,ekstaradan Doğa maç bitiminde hakeme saldırdı sahadan çıkarken.
2-)TFF'nin sitesinde Kazım'la Doğa'nın ceza açıklaması kelimesi kelimesine aynı;

Aynı müsabakada FENERBAHÇE SPOR Kulübü sporcusu KAZIM KAZIM'ın, müsabaka hakemine yönelik hakareti ve ihraç sonrası sportmenliğe aykırı eylemleri nedeniyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına

ESKİŞEHİRSPOR Kulübü sporcusu DOĞA KAYA'nın, 22.11.2009 tarihinde oynanan ESKİŞEHİRSPOR - MKE ANKARAGÜCÜ Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik hakareti ve müsabaka sonrası sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,


Sonuç:Kazım 4 maç
Doğa 3 maç

Başka sözüm yok hakim bey!!!

todor dedi ki...

Neyse bayam günü bari pollyannacılık oynayalım da bir de iyi tarafından bakmaya çalışalım zor da olsa. Kazım cezalı, Guiza sorunlu, haydi Semih seni yedekte bekletenleri utandır gözünü seveyim. Erman'a da kapak olur.

Arkhe dedi ki...

Mustafa Sarp'a 1 maç ceza.. O da maç sonu yaptığı açıklamalardan dolayı..

Chemedya dedi ki...

Mustafa'nın ettiği küfürleri görmezliklten gelenler memnundur