Follow @chemedya

2 Kasım 2009 Pazartesi

Ercan Saatçi'nin Küfür Videosu


Öncelikle şunu söyleyeyim. Ercan Saatçi siyasi olarak bana çok zıt bir hayat bakışına sahiptir. Ancak son günlerde ortaya çıkan küfürlü video skandalı oldukça ilginç bir zamanlama ile çıkmış.

Fbtv ile ilişkim arada sırada oraya yaptığım ziyaretlerle sınırlıdır. Bir kaç kez Feryal Pere'nin ve Berna Yılmaz'ın programlarına katıldım. İhsan Topaloğlu'da benim eski müdürümdür. Ve ara sıra uğrar çayını içerim. Ayrıca orada bir çok eski iş arkadaşım çalıştığı için oraya gitmek bana sıcak gelir.

Gelelim videoya. Öncelikle video yeni bir video değil. Fb Tv kurulduğundan itibaren orada çalışan 3 tane Galatasaraylı tanıdığım vardı. Video kaydedildiği zaman bu üç isim de Fener Tv'de çalışıyordu.
1. si Yasir Kaya: Yasir çok fanatik bir insan değildir. Oraya gittikten sonra da muhtemelen Fenerbahçe sempatisi kazanmıştır. O'nun böyle bir video'yu ortaya çıkarma ihtimali yok.
2. Hasan Tankaya: Fb tv'nin program müdürüydü. Video olayının faillerinin en başında gelen insan bana göre o. Şu anda gs tv'de önemli bir göreve sahip. Çok fanatik bir Galatasaraylıdır. Ayrıca Anti- Fenerli denilecek kadar da Fenerbahçe karşıtıdır. Zaten Fenerbahçe tv'den ayrıldıktan sonra yazdığı köşe yazılarıyla da Fenerbahçeli taraftarların çok büyük tepkisini çekmiştir.
3- Selim Sırrı Bayer: Benim üniversiteden sınıf arkadaşımdır. İletişim fakültesine Galatasaray kaşkolsuz hiç gelmeyecek kadar koyu bir Galatasaraylıydı. Ancak bu olayın failinin o olduğuna inanmıyorum. Çünkü Fb TV'de Hasan Tankaya'ya bağlı olarak çalışıyordu. Şu anda da Gs TV'de Tankaya'nın emrinde çalışıyor. Ancak bu işin muhtemelen ona "yaptırtıldığına" inanıyorum.

Ancak işin önemli bir tarafı da şu. Adeta bir cadı kazanını andıran Doğan Medya Center'daki dalaverelerden biri olarak görüyorum bu olayı. İşin içinde İlker Yasin'in emrinde çalışan kişiler var. Muhtemelen orada Ercan Saatçi'nin Hürriyet'in başına geçmesini yadırgayan kesimler uzun zamandır ellerinde olan bu video'yu şu an ortaya çıkartarak bir taşla iki kuş vurdular. Hem Fb TV'yi karıştırdılar hem de Ercan Saatçi'yi yaraladılar. Asıl önemlisi de hiç etik olmayan bir iş yaptılar. Gerçi ucu Fenerbahçe'ye ve Fenerbahçelilere bulaşacaksa medyada herşey mübah.

10 yorum:

Adsız dedi ki...

nasıl "uzun zamandır ellerinde olan bu videoyu" ?

fenerbahçe maçından 3 gün sonra çıktı zaten video ortaya. iyi düşün

Adsız dedi ki...

Hmm. Ercan Saatçi ancak böyle aklanabilirdi.

hadesperado dedi ki...

böyle bir videoya yakışan böyle bir yorum... neyi savunuyorsun sen onu bi söyle hele, ama kıvırmadan, direkt!

Chemedya dedi ki...

Savunduğum şey küfür değil. Küfürün nerede yapıldığı ve neden 3 sene sonra ortaya çıkartıldığı. Bu video 3-4 sene önce çekilmiş. Yeni bir video değil. Neden 3-4 sene bekletmişler? Ayrıca bu video özel bir konuşmadan alınmış. Sizin bir arkadaşınızla yaptığınız bir sohbet bu şekilde ortaya çıkarsa tepki göstermez misiniz?

Adsız dedi ki...

nedeni gayet açık. Fb maçından sonra galatasaraya hürriyette edilen laflar. Evet, 3 sene beklemişler ve yeri gelince kullanmışlar, bu ayrı bi fenalıktır ama asla ercan saatçinin ettiği laflardan daha fena değildir. Bu olayı kullanarak o lafları bastırmaya çalışmak..

Chemedya dedi ki...

Sevgili ikametsiz,
Bir Fenerbahçeli de sizin tam tersinizi düşünüyor belkide. Yani Antu forumlarına girin bir ara ve orada Ercan Saatçi'ye nasıl kan kusulduğunu görün. Ya da bu blogun aşağılarına inin ve Ercan Saatçi'yi benim nasıl eleştirdiğimi görün. Sonuçta küfür çok kötü birşeydir.
Ancak iki arkadaşın kendi aralarında küfürlü konuşmaları ayıp değildir. Bunu bende kendi arkadaşlarımla beraberken yapıyorum. Eminim sende yapıyorsundur. Küfür ettikten sonra o küfürü çok başka bir şekilde önüne koymaları seni rahatsız etmez mi? Ama bu özel birkonuşmaydı demez misin? Şimdi burada Ercan Saatçi'yi savunur duruma düştüm ancak savunduğum şey Ercan Saatçi'nin kendisi değil ona yapılan şeyin yanlışlığı. Bu blogun adı chemedya ise Ercan Saatçi bu blog tarafından savunulmaz. Çünkü herşeyden önce siyasi olarak bana çok ama çok ters bir insan.

Tufan Teran dedi ki...

Adı geçen şahıslar hakkındaki ithamlarından ötürü mahkeme koridorlarında görüşeceğiz seninle Ahmet Ercanlar!

Tolga - UGKanarya dedi ki...

Ben de Ercan Saatçi'nin Dünya görüşünden çok uzakta bir adamım.Hatta tek ortak noktamız olan Fenerbahçe hakkında bile çoğu zaman aynı şeyleri düşünmem.Ama yerinde olmak istemezdim.Bugün yazsını okudum ilk defa bu kadar doğru cümleyi ardARDA (elimde değil)sıralamış.Gerçi olayı biraz küçük Emrah tadında anlatmış ama mahremiyet konusunda haklı.Bir cimbomludan Fenerbahçeye küfürü bu şekilde duysaydım , ben de ona aynı şekilde okkalı bir küfür sallardım.Hadi bir de dost sohbetinde isminin başına zincirleme sıfat tamlaması koyardım.Ama o kadar.Toplu bir harekete dönüştürüp hayatında ilk defa küfür duymuş gibi davranmak mübalanın dik alası.

HoAmca dedi ki...

ercan saatçi ne demiş, nasıl geçirdik kabilinden birşeyler zırvalamış. karşıdaki de iyi koyduk demiş. takım tutan, az biraz da ayarını kaçıran hangimiz kufretmiyor ki boyle durumlarda. haftalık aldıgınız bir mizah dergisinde bile .mına koyduk, s.ktik seklinde okursunuz bunları.

ercan saatchi'ye bok atılacak milyonlarca sebep ve olay varken en insani olanınından başlamışlar.

ercan rezil adamın tekidir, mevzu bahis kufurler ise her kahvede mac sonu muhabbetidir.

üstadın da dediği gibi saatçilerle degil sanatcılarla muhattap olmak lazımdır.

Chemedya dedi ki...

Sevgili Tufan bey,
Mahkeme celpinizi bekliyorum. Ayrıca az önce açıklama yapan Fenerbahçe spor kulübünü de mahkemeye vermenizi rica edeceğim.Açıklama aşağıda.

Son günlerde çeşitli internet sitelerinde ve televizyon programlarında Sayın Ercan Saatçi ile Sayın Metin Özülkü'nün bir program çekimi sırasında aralarında yaptıkları konuşma yayınlanmış ve konuyla ilgili bu bilgilendirmeyi yapma zorunluluğu doğmuştur.

1-FBTV'de Sayın Metin Özülkü'nün hazırlayıp sunduğu Müzik Molası programının 8 Aralık 2006 tarihinde yayınlanan bölümüne Sayın Ercan Saatçi konuk olmuş ve söz konusu diyalog bu programın bant kayıt çekimi sırasında gerçekleşmiştir.Program, bahsi geçen diyalog montajda çıkarıldıktan sonra yayınlanmıştır.

2-2006 yılında yapılan bu çekimin montajlanan bu kısmı bazı kötü niyetli kişi veya kişilerce o tarihte FBTV'nin binasından dışarıya çıkarılmış ve daha sonra belli bir amaç için kullanılmak üzere saklanmıştır. Kısacası FBTV'den bu görüntüler yetkililerin bilgisi dışında gizlice alınmış,bir başka deyişle hırsızlık yoluyla kurum dışına çıkarılmıştır.

3-Böyle bir görüntünün varlığı 1 Mayıs 2008 tarihli Vatan gazetesinde Spor Yazarı Kadir Çetinçalı tarafından "Ayarı Bozulanlar" başlıklı ekteki yazıda kaleme alınmış Çetinçalı o tarihteki yazısında Sn. Ercan Saatçi ile Sn. Metin Özülkü'nün söz konusu diyaloğunu köşesine taşımış ve son olarak şu ifadeleri kullanmıştır; "Bu olayın kaydı bende mevcuttur,isteyene izletebilirim"

4-FBTV yönetimi aynı zamanda Doğan Haber Ajansı çalışanı olan Kadir Çetinçalı'nın yazısı üzerine o tarihte yaptığı araştırmada bu görüntülerin o dönemde Doğan TV Center'ın Bağcılar'daki merkezinde aynı bina içinde görev yaptıkları GSTV'nin çalışanları tarafından Çetinçalı'ya izlettirildiği bilgisine ulaşmıştır.

5-2006 yılında FBTV'den ayrılarak GSTV'de göreve başlayan 4 kişilik ekipte şu isimler yer almaktadır; Hasan Tankaya, Selim Sırrı Bayer, Erdoğan Veis, Abdullah Ercan.
FBTV yönetimi kurum içinde yaptığı araştırmada ekte Fenerbahçe formalı fotoğrafı yer alan ve halen GSTV'de Program Sorumlusu olarak görev yapan Selim Sırrı Bayer'in bu görüntüleri kurum dışına çıkardığını şahitlerle belirlemiştir.

6-Bugün gelinen noktada söz konusu videonun hangi amaçla ve nasıl FBTV'nin merkezinden çalındığını açıklığa kavuşturma konusunda en bilgili isimler, bu videonun kendisinde mevcut olduğunu yazısında belirten Sayın Kadir Çetinçalı ve yukarıda ismi geçen eski FBTV çalışanlarıdır.

7-Her TV kuruluşunun çeşitli çekim ve yayınlarında buna benzer montajda kayıttan çıkarılmış pek çok görüntü ve röportaj yer aldığı yayıncılıkla ilgilenen herkesin malumudur.

8-FBTV'den çalınan söz konusu video görüntülerinin çeşitli internet sitelerinde veya farklı Televizyon kuruluşlarında yayınlanmasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün veya FBTV'nin herhangi bir dahli bulunmamaktadır.

9-Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kurum dışına çıkartılan görüntüler hakkında yasal girişimler başlatılmış olup, her türlü hukuki yaptırımın uygulanması yargıdan talep edilecektir.

Yapılan spekülasyonların son bulması adına ilgili ve bilgilileri konuyu açıklığa kavuşturmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ