Follow @chemedya

14 Ekim 2009 Çarşamba

Ömer Üründül Doğruysa İslam Çupi Yalan!


Ömer Üründül'ün dünkü yazısını okumaya başladığımda ilk paragrafında şöyle bir cümle dikkat çekti: Türk futbolundaki kaosun bir numaralı nedeni, en başta da medyada olmak üzere doğru teşhisler yapamayışımızdır.Milli takımımızın 2010 Dünya Kupası Grup Elemeleri'ndeki başarısızlığı birçok faktöre dayanıyor. En önemli neden yeri geldikçe vurguladığım gibi oturmuş bir sistemimizin ve kadro istikrarımızın olmayışıdır.


Hayretler içinde kaldım. Meğer Türk futbolu medya doğru teşhisleri yapamadığı için bu durumdaymış. Halbuki Haluk Ulusoy döneminde Galatasaray 4 sene şampiyon yapılırken Fatih Terim göklere çıkartılıyordu. Hele ki Uefa şampiyonluğundan sonra dehasından bahsede bahsede kaleminizde mürekkepler bitmişti. O günlerde Galatasaray'ın oynadığı futbolla bugün Milli Takım'ın oynadığı futbol arasında tek fark Hagi'dir herhalde. O dönem de kaos futbolu ve bol medya desteği vardı bugün de Fatih Terim istifa edene kadar olan şey de bu. Türk futbolu yıllardır siyasi destekli , medya uzantılı kaos futboluna mahkum edilmiştir siz ve sizin gibiler sayesinde Ömer Bey.

(Yukarıdaki Jpeg'de Ömer Üründül'ün Zico'nun ilk geldiği sezon yazdığı bir yazısı var. Okumanızı tavsiye ederim. Bu yazının yazıldığı sene Fenerbahçe şampiyon, ertesi sene ise Şampiyonlar liginde çeyrek finaldeydi.Zat-ı muhterem'in eşsiz yazılarından biridir.)

Ne güzel medya eleştirisi yapmışsınız. Bir medya mensubu olarak inşallah bir gün inşaatlarınıza gelerek inşaatlarınızı eleştirmeyi düşünüyorum. Eleştirilerim inanın size komik gelecektir. Tıpkı şu yazınızın bana komik geldiği gibi.

Yazınızı bir Türk köşe yazarı klasiği ile bitirmişsiniz ki hayran olunmamak elde değil orijinal fikirler gerçekten de:

EĞER ALEX DOĞRUY
SA
Futbolumuza bakış açısındaki yanlışlığı canlı bir Alex örneği ile gündeme getirmek istiyoru
m. Alex koşmuyor, top rakipteyken pres yapmıyor. Kuvvetli driplinglerle ileriye doğru adam eksilterek mesafe kat edemiyor. Ama kolay ligde üstün zekası ve yetenekleri ile gol atıyor, asist yapıyor. Bunlardan ben de seyir zevki alıyorum. Ama madalyonun bir de öbür yüzü var. Alex bugünkü fizik yetersizliği ve devamsızlığı ile üst düzel bir ligde başarılı olamaz. Zaten bugüne kadar talep de almadı. Brezilya Milli Takımı'na da çağrılmıyor. Ama ciddi bir Alex hayranlığı var, hatta heykelinin dikilmesini arzu edenler var! Benim bu konuda görüşüm var. Yorumunu da okuyucularıma bırakıyorum : "Eğer Alex doğruysa; Lampard, Gerrard, Xavi ve İniesta yalan."




Çok orijinal cümleler ve yazılarla Alex'i değilse bile o tarz futbolu eleştirmişsiniz. Alex koşmuyor( yürüyerek bu kadar gol ve asist yapıyorsa koşsa neler yapacak!) , Alex pres yapmıyor (Elano, Keita, Baros, Arda, Nonda ve bilumum forvetler pres yapıyor ya) , driplinglerle adam eksilterek mesafe kat edemiyor( Pardon ya şuraya kadar Fenerbahçeli Alex'i eleştiriyorsunuz sanmıştım. İsim benzerliği olmuş Chelsea'nin Alex'inden bahsediyorsunuz herhalde! ) demişsiniz. Vallahi gülmekten bir yerlerime ağrılar girecek artık. Brezilya Milli Takımına da çağrılmıyormuş. Halbuki o mevkide oynayan Kaka, Ronaldinho gibi oyunculara rağmen Alex 49 kez milli olmuş ve kaptanlık yapmış.

Ömer Bey bu yazınıda elle tutulur taraf bulamadım gitti. İyisi mi bir dahaki sefer biz inşaatlar üzerine konuşalım. Çünkü gerçekten bu yazılar çok demode oldu. Artık internet var, insanlar daha bilinçli ve herşeyi görüyorlar. Böyle saçma sapan yorumlarla o köşeleri meşgul etmeyin lütfen. Neyse bende yazımı sizin gibi noktalayım. Ömer Üründül yazarsa İslam Çupi yalan!

Hiç yorum yok: