Follow @chemedya

27 Ekim 2009 Salı

Biz Buna Medeniyet Diyoruz!


Milliyet'te bir haber. Başlık şöyle: Elano'nun umurunda mı? Haberin içeriği tamamen Galatasaray'ın Brezilyalısını hedef gösterir nitelikte. Galatasaraylı oyuncu maç bitiminde doping kontrolüne gitmiş ve çıkışta Fenerbahçeli futbolcularla karşılaşıp sohbet etmiş. Hatta fotoğraf çektirmiş. Ama asıl suçunu en sona saklamış Milliyet Spor Servisi. Bir de üstüne Lugano'nun çocuğunu sevmiş. Olacak iş mi şimdi? Oradan geçerken Vederson'a dirsek atmalı, Lugano'nun çocuklarını da tokatlamalıydı herhalde Elano.

Sahaya plastik bardak atıldı diye medyada herkes verip veriştiriyor. Vay efendim holiganizm gittikçe tetikleniyormuş. Vay efendim yöneticiler ortamı geriyormuş. (Maçtan önce ve sonra tek bir yöneticinin, futbolcunun negatif bir söylemine henüz rastlamadım) Beyler, sevgili spor medyası. Bu ülkede holiganizm varsa bunun en büyük nedenlerinden biri sizsiniz. Bu haberlerinizle işte insanları geriyorsunuz. Bu haberlerinizle futbolumuza zarar veriyorsunuz. Bir sonraki maçta muhtemelen Elano yuhalancak. Mutlu olacak mısınız? Fenerbahçe kaybetse aynı şeyi belki Alex için ya da x futbolcu için yazıp onu hedef hale getirecektiniz. Böyle haberler sizin haber bulma konusunda yetersiz olmanızın yanı sıra aynı zamanda fanatik bir taraftar gibi düşündüğünüzü gösterir. Bu da zaten Türk Spor medyasını eleştirmemizin en büyük nedeni.

Aşağıya haber metnini kopyalayacağım. Ancak hep negatif şeyleri değil bazen de güzel şeyleri yazmalıyız. Ercan Güven'in bugünkü mükemmel yazısını da okumanızı öneririm. Demek ki spora pozitif yönden de bakılabiliyormuş. Aynı gazetede bir haber ve bir köşe yazısı. Biri son derece medeniyetten uzak bir diğeri de bir o kadar medeni. Umarım negatifliğin bir hastalık gibi yayılması gibi pozitiflikte yayılır ve bizler sevgililerimizi alıp rahat rahat maçlara gideriz.

İşte o haber:


Maçın bitiminde, sarı-kırmızılılar yenilgi nedeniyle büyük üzüntü yaşarken, Elano mağlubiyeti adeta umursamadı. İşte o şaşırtan olay... Yer Şükrü Saracoğlu Stadı’nın kapalı otoparkı. Maç bitmiş ve konuk ekibin otobüsü Florya’ya doğru yol almış. Zafer sarhoşu Fenerbahçeli futbolcular ise özel araçlarına binerek bir bir stattan ayrılıyorlar. Önce Carlos, ardından Deniz, Semih ve Emre... Hepsinin yüzü gülüyor. Ancak bir kişi var ki, onların sevincine ortak oluyor, kendi arkadaşını ise yalnız bırakıyor. O da Elano Blumer. Brezilyalı doping testi için Arda Turan ile statta bekliyor. Kontrolden de erken çıkıyor ve soluğu Vederson’un yanında alıyor. Koyu sohbete Kazım’ın 10 kişilik akraba grubu da katılıyor, fotoğraflar çekiliyor. Bu sırada ağlayacak gibi duran Arda testten çıkmış ve Elano’nun sohbetinin bitmesini bekliyor. Elano ise kahkalar içinde muhabbetini sürdürüyor. Sonra Lugano katılıyor gruba ve Elano, Uruguaylı’nın çocuğuyla ilgileniyor. Arda ise hayretler içinde ama sessizce bekliyor. Sonra sohbet bitiyor ve Arda ile Elano kulübün tahsis ettiği siyah ciple Florya’ya doğru yol alıyorlar.

Hiç yorum yok: