Follow @chemedya

5 Eylül 2009 Cumartesi

Yoldaş Livarno


Geldi gelecek derken İtalyan koministlerinin takımı Livorno sonunda Türkiye'ye geldi. Türkiye'de bir çok fan'ı bulunan İtalyan ekibi işçi takımı olarak bilinen Adana Demirspor'la özel bir dostluk maçı yaptı.

Tamamen taraftarların çabasıyla organize edilen bu maç ülkemiz içinde ilginç bir dönemeç olabilir. Sınıfların çok keskinleşmediği ülkemizde Adana Demirspor kendini işçi takımı olarak açık açık ifade edip sol bir çizginin takımı olma yolunda ilerliyor. Bu çok güzel bir gelişme. Umarım Adana temsilcisi bundan sonra da bu çizgisini korur. Biz de onları yürekten destekleriz.

Türkiye'ye gelme inceliğini gösteren ve "Yoldaş Livorno" tezarahuatları ile karşılaşan Livorno'ya ve efsanevi kaptanları Lucarelli'ye bir teşekkür de biz edelim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

abi bende maçtaydım herşey çok güzeldi ancak yine olan oldu.maçta güler zere ölmesin diye açılan pankartı polis görünce çıldırdı az sayıda insanın şimşekler grubunun tam ters tribününde olması ile beraber polis yapacağını yaptı kapılar açıldı ve oradaki tüm insanlar joplandı dışarı alındı pankartta bir köşeye fırlatıldı.grup liderleri de olayı tam kestiremedi sanırım eskiden emniyet dışarı diye bağırırlardı şimdi köşe dışarı diye bağırarak pankartı açanları eleştirdiler.not düşmekte lazım maç öncesi grup bizden habersiz pankart açanlar sorumluluğu üzerine almış olur demişlerdi.maratondan da pkk dışarı sesleri yükseldi.maç ne kadar kalabalık olsa da işin bilincinde olan seyirci sayısı 7-8 bindi.ama grup başkanları neyin içinde olduklarını bilselerde takım öncelikli olduğu için politik içerikleri öne almıyorlar marşlar ne kadarda sol uçta olsa da tribünde faşizan düşünce devam ediyor ve buna göz yumuluyor.sebebi de takımın zarar görmemesi.bu can sıkıcı olay olmasına rağmen denizlerin resmi che resimleri cav bella,yumruklar çok güzeldi.en dikkat çekeni ise faşistliği ile bilinen adana belediye başkanı aytaç durağın lucarelli ile yan yana resimleriydi.