Follow @chemedya

16 Eylül 2009 Çarşamba

Federasyondan Devrim gibi bir karar!


Ankaraspor'un küme düşürülmesi Türk Futbolunda bir devrimdir. Federasyon öncelikle Ankaraspor'un savunmasını istedi. Ancak Melih Gökçek meydan okur bir tavırla Federasyon'a savaş açtı.Ancak o kadar kararlı davranıldı ki. Ankaraspor birden bire nasıl olur da bu işin içinden çıkarızın telaşına girdiler ve son karar bugün verildi. Ankaraspor küme düşürüldü.

Bundan önceki yıllarda bu tarz olaylar ahbap çavuş ilişkisi içinde halledilirdi. Hatta görmezlikten gelinirdi. Hatta son iki sezonda Gençlerbirliği ile Hacettepespor arasındaki bağ görmezlikten gelinmişti. Haluk Ulusoy döneminde de Adanaspor ve İstanbulspor arasındaki benzer bağ görmezlikten gelinmişti. Federasyon kuralları uygulayacağının ilk örneğini gösterdi. Şimdi sırada UEFA kriterlerine uymayan kulüplere gelmeli. Kulüp yöneticileri keyiflerince para harcayıp futbol endüstirisini batırmamalı. Kulüpler denetlenmeli ve kriterlere uymayan kulüplere cezalar verilmeli. Bunun yanısıra bu sene Mehmet Topuz trasnferinde Beşiktaş'ın yaptığı tarzda ya da Ufuk ve Sezer Öztürk transferlerinde Galatasaray'ın yaptığı kulüpleriyle anlaşmadan futbolcuları ayartma gibi kural dışı haraketler de görmemezlikten gelinmemeli ve cezaları verilmeli.

Ankaraspor kararı bizim futbolumuzun düzeleceği konusunda ümit verdi. Umarım Federasyon taviz vermez halini tüm kulüplere eşit uzaklıkta kalarak göstermeli.

Hiç yorum yok: