Follow @chemedya

7 Ağustos 2009 Cuma

Şenlik Başlıyor

Nihayet lig başlıyor. İşkence gibi geçen transfer ve hazırlık döneminden sonra heyecan başlıyor. Artık programlarımızı ligdeki maçlara göre yapacağız. Lige son şampiyon Beşiktaş başlıyor. İlk maçlarını Büyükşehir Belediyespor ile. Büyükşehir Belediye'de bu sezon iddialı bir takım kurdu.İlk maçların zor olduğu gerçeğiyle bu maçtan her türlü sonucu bekleyebiliriz.





Ligle beraber polemikler de hemen başladı. Beşiktaş- Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa Finali'nin ardından hakemle ilgili açıklamalar yapan Levent Erdoğan 15 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Değişen cezalara göre Erdoğan cezası bitene kadar stadyumlara da giremeyecek.Bunun yanı sıra Rüştü'de yaşına ve olgunluğuna yakışmayacak bir ceza aldı. Rüştü maçın hakemi Yunus Yıldırım'a küfür ettiği gerekçesiyle 3 hafta formasından uzak kalacak.

Geçen sene devre arasında hakemleri ve federasyonu eleştiren görüntülübir toplantı yapan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ligin ikinci yarısında hakemler kendilerini pek üzmeyince sezon sonunda hakemlere ve federasyona sahip çıkmamızı nasihat etmişti bizlere. Yeni sezonda ilk canları yandığında bu nasihatlerini unuttular. Ayrıca tüm futbolcularının da hakem hakkında konuşması ileride başlarına dert olabilir.

Umarım hakemlerin tartışılmadığı ve hakedenin şampiyon olacağı bir lig yaşarız. Çünkü futbolumuz bu tarz polemiklerle uğraşmaktan gerçek sorunlarına bir türlü çözüm bulamıyor.

Hiç yorum yok: