Follow @chemedya

25 Ağustos 2009 Salı

Olayları Kim Çıkarttı?

Diyarbakırspor- Fenerbahçe maçındaki olaylar gündemin 1. sırasını işgal ediyor. Bu olayları provakatörlerin çıkarttığı konusunda herkes hemfikir. Diyarbakırspor iyi oynarken ve öndeyken bile sahaya taş atan provakatörlerin rengi de tartışmanın bir başka tarafı. Diyarbakırspor'un taraftar sitesinde köşe yazarı olan Zülküf Yakut'un yazdığı yazıdan bir kısmı yorumsuz olarak koyuyorum aşağıya. Biz yazsak belki taraflı olarak görebilirsiniz.

Şimdi herkese Fenerbahçe maçında çıkan olaylar niçin çıktı? Ve nasıl çıktı? Diye sorulursa Sanırım hiç kimse bu sorunun cevabını somut bir şekilde de ortaya koyamaz. Çünkü çıkan olaylarda bir sürü etken var. Bunları bildiğim kadarıyla sıralamak istiyorum.

1- Diyarbakırspor Taraftarları içerisine girmiş farklı forma renkleri ile Fenerbahçe Düşmanları.

2- Bu taraftarları Kontrol edecek onları organize edecek Türbin liderleri

3- Taraftarları kontrol altında tutacak Güvenlik sistemin oluşturulamadığı.

4- Bu taraftarların sözünü dinleyeceği itimat edeceği bir yönetim kurulunun

olmayışı.(Olaylar esnasında Yöneticilerden Suat Önen, Halit Ensarioğlu,Turan İlgin,Tahsin Çimen,Bülent Fidan,Bu arkadaşlar iyi niyetleri ile taraftarlara olayların çıkmaması için çaba içerisinde olmalarına rağmen taraftarlar bu yönetici arkadaşları bir türlü dinlemediler.)




Şimdi düşünüyorum. Tv'lerde izlediğimiz sahaya taş fırlatan Galatasaray formalı taraftarlar organize miydi? Bu olayları bilerek mi çıkarttılar? Diyarbakırspor'un taraftar sitesinde bu olaylara büyük bir tepki var. Çünkü ne olursa olsun kaybeden Diyarbakırspor oldu.

Hiç yorum yok: