Follow @chemedya

11 Ağustos 2009 Salı

Kayserispor'un Football Manager Aşkı

Geçtiğimiz günlerde bir yazıda bahsetmiştim Kayserispor'un football manajer isimli oyunda tanınmış oyuncuları aldığını. Geçtiğimiz sezon FM'de (Football Manager) çok başarılı bir oyuncu olan ancak reel'de aynı başarıyı yakalayamamış olan Muslu Nalbantoğlu'nu transfer etmişler ancak oyuncu başarılı olamayarak sezon ortasında ayrılmıştı. Yine Julius Aghahowa'da Fm'cilerin gözdesi olan bir oyuncuydu ve O'da başarılı olamamıştı.


Bu sezon aldıkları Ömer Şişmanoğlu'da Fm'de çok tanınan bir oyuncu. Türk kamuoyu tarafından pek bilinmesede Fm'ciler bu transfere çok sevindiler. Çünkü bu oyunun scoutlarının çok iyi olduğuna inanılıyor. Genelde Fm'de yıldız olan bir oyuncu gerçekte de çok başarılı olabiliyor. Muslu'da ve Aghahowa'da yaşanan hayal kırıklığı fm'cileri üzsede bu sene Ömer Şişmanoğlu'ndan çok umutlular.

Kayserispor forvet eksiğini de yine ancak FM'cilerin bilebileceği bir oyuncu alarak doldurdu. Ariza Makukula Fm'de efsane olmuş bir oyuncu. Ancak gerçek hayatta pek ismini duymadık. Zaten 28 yaşında ve Kayserispor'a transfer olmasa bundan sonra da pek duyamayacaktık muhtemelen. Bonservisi Benfica'da olan Makukula Sevilla, Nantes gibi kulüplerde oynadıktan sonra son olarak İngiltere Premier liginde Bolton formasını kiralık olarak giymiş ancak pek başarılı olamamış. 4 kez de Portekiz Milli takımında oynamış. Umarız Makukula Türkiye ligine renk getiren bir oyuncu olur ve Fm'ciler de sonunda beklediklerini bulurlar.

Hiç yorum yok: