Follow @chemedya

4 Ağustos 2009 Salı

Çamura Bulanmış Türk Futbolu...

Aurelio davasıyla gündeme gelen tahkim kurulu'nu vereceği bu karar öncesi mercek altına aldım biraz.


Adnan Türkkan ceza aldığı için düdüğünü asmış eski bir hakem. Avukat Türkkan, 1991-92 sezonunda Ankaragücü- Bursaspor maçında verdiği kararlarla tüm ülkeyi şaşkına çevirmişti. A.Gücü-Bursa karşılaşması golsüz berabere devam ederken; Bursaspor'un attığı nizami daha sonra MHK üyeliğide yapacak olan İsmet Cengiz'in aut kararı vermesiyle aut kararı vermiş, bu sırada Bursaspor'dan A.Gücü'ne transfer olan Taner de ağları yırtmış ve gol olmadığını iddia etmişti. Halbuki kameraların da tespit ettiği gibi bu nizami bir goldü. Büyük bir skandal oldu.


Diğer bir kurul
üyesi olan Tanju Güvendiren ise eski bir askeri savcı. Ulusoy ile yakınlığı olan bir isim. Ulusoy'un son başkan olduğu seçimde aday olmasının önündeki hukuki engelleri yargıtaydaki nufuzuyla halleden isim olarak biliniyor. Erganakon soruşturmasından da göz altına alınmış Güvendiren.

"Resmî evrakta sahtecilik yapmakla" suçlanan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Güman'da tahkim kurulunun bir başka tartışmalı üyesi.

Burası Türkiye. Adaleti sağlaması gereken tahkim kurulu üyelerinin zaman zaman adaletle başları derde girmiş görüldüğü gibi.

Peki sizde de daha temiz isimler seçilemez miydi? Yok mu bu ülkede adı hiç bir negatifliğe karışmamış dürüst hukukçular?

Hiç yorum yok: